WeteranMonolit Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Cześć. Zainstalowałem sobie Stalkera Czyste Niebo z CD-Actiona, dograłem PreSky i odpaliłem. Wszystko spoko, ale w pewnym momencie zginąłem. Pies to tracął - pomyślałem - i wczytałem grę. Bam - pulpit. Cóż, CTD happens. Włączam znowu - bam! Nosz, kurka... może inny save? Tak, zgadliście - bam! No nic, spróbuję zobaczyć te stare zapisy, które trzymam od zeszłego roku. Zajrzałem do /all users/dokumenty/stalker-stcs, a tam... jedynie user.ltx! Tu się z lekka zdenerwowałem, ale zrobiłem swój folder samemu, wrzuciłem tamte save'y, zmieniłem nazwę gamedaty z PreSky'em, i dawaj grać. Niestety, znowu BAM. I tu jest mój problem. W menu siedzi "widmo" zapisów z PreSky, jeśli się na nie kliknie - CTD. Nie pojawiają się te nowe. Nie mam pojęcia, co z tym fantem zrobić; może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Najpierw zobacz w pliku fsgame.ltx, czy mod nie robi zapisów gdzie indziej. Poszukaj potem w folderze gry coś takiego jak user, czy profile. Jeżeli zapisy są z podstawki a masz zmieniony plik fsgame.ltx to ich nie będzie w ../all users/dokumenty/.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja zawsze mówię tak: Jeżeli ktoś nie może zlokalizować położenia save, zawsze może wejść do katalogu z grą i w pliku ''fsgame.ltx'' który to otwieramy byle jakim notatnikiem, na samej górze mamy ścieżkę. Standardowo: $app_data_root$=false|false|C:UsersPublicDocumentsSTALKER-STCS Ja mając parę modów na dysku, by mi się zapisy nie mieszały jak groch w grochówce, zmieniam sobie położenie na katalog z modem. $app_data_root$=true|false|E:S.T.A.L.K.E.R - SGM CSprofile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Жопа x2 :(. Malakas - Zapisy z Vanilli trzymałem gdzie indziej, więc źle się zrozumieliśmy. Крис - Nie, fsgame jest normalny app data root savegames. Nie ma żadnych zapisów w folderze Stalka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Odinstaluj wszystko, usuń katalogi gry z dysku C. Zainstaluj samo Czyste Niebo, zrób kilka kontrolnych zapisów. Jeśli się będą wczytywać, po problemie. Jeśli nie, masz uszkodzoną płytkę, dysk, coś tam. Jeśli zapisów kontrolnych nie będzie w katalogu save, możliwe, że antywirus blokuje grze dostęp do dysku systemowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Крис - Nie, fsgame jest normalny app data root savegames. Nie ma żadnych zapisów w folderze Stalka. Zrób to co napisałem, daj save do katalogu z gra, i tam wklej swoje stare save. Było to wałkowane kilka razy, nie masz uprawnień, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Крис, bingo! Ustawiłem mu save'ownię w folderze głównym gry i problem zniknął. Btw, chyba wiem skąd problem. Ostatnim razem, przy kasowaniu CS skasowalem przez pomyłkę save'y, itd. Ale czyż świeżo wgrana gra nie powinna sobie sama tam stworzyć miejsca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Z X-ray do ładu nie dojdziesz Sposób który tobie podałem, jest przeze mnie sprawdzony wielokrotnie, czyt 300+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Save'y są, problem również. Odpaliłem znów PreSky, znów mnie wywaliło przy wczytywaniu. Loga skrócę, bo przepisuję ręcznie. CScriptEngine: Lua Error script_engine.cpp (mod)scripts_g.script:975: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wywal tego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ech, najgorsze wyjście. Świetnie się zapowiadał :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi