czernobyl10 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Bracia stalkerzy, nie taki Rosjanin straszny jak go malują. Brawo Polska, Lewandowski i Tytoń. Robią dobre mody ale tu jest polska ziemia. Mamy szanse bo u Czechów nie ma kto bramek strzelać. POLSKA BIAŁO-CZERWONI!!!! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Tylko niestety znowu będziemy grać mecz o wszystko. Tym razem z Czechami. Ale nie to mnie martwi - mnie matwi, że nasi puchną po 60 minutach gry, a potem każda "wybiegana" drużyna nas może zagonić na amen...Ale kciuki będę trzymał do końca :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Szkoda że był spalony. Oglądasjąc mecz miałem wrażenie że mamy dwie reprezentacje. Brawo Obraniak,Lewandowski. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Tak, jestem zadowolony. Nasi dopiero się rozkręcają, oby im gwintu nie brakło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Panowie nie taki Rusek straszny. Miałem mieszane uczucia przed meczem. Rosjanie mają jedną technikę kontratak a my ich wybiliśmy z rytmu. Ciekawe czy Putin zgodziłby się na marsz w dniu 11 listopadas w Moskwie przez Polaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ciekawe czy Putin zgodziłby się na marsz w dniu 11 listopadas w Moskwie przez Polaków? Nie zgodził by się za żadne skarby świata. I miałby rację. To tylko u nas takie rzeczy są możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Najpierw mecz otwarcia Później gra o wszystko A na koniec honor Potem tylko piwsko http://www.youtube.com/watch?v=e0fNKUXIL6k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zagrali zupełnie inny mecz niż z Grecją... tak jak za każdym razem powinni - ostro i agresywnie przy kontrze, obrona obowiązkowo do poprawy. Smuda mógł jeszcze wcześniej zrobić te zmiany, może świeżacy by dostali motorka do tyłka i strzelili coś, bo pod koniec ewidentnie było widać, że Ruscy nie mogą już biegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 POLSKA BIAŁO CZERWONI! Trzymam kciuki za Polskę by wygrała z Czechami i innymi :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ruscy dali postrach z Czechami i chcieli tym nas postraszyć tym wynikiem ale im trochę nie poszło sami nie wygrali a kibice łomot dali. Liczę że z Czechy z Polakami nie wygrają to jedna ze słabszych drużyn więc mamy spore szanse na wygraną 3:0 dla Polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Polska - Czechy to mecz o wszystko i dla nas i dla nich, także napewno znów będzie mnóstwo emocji. A Wy również zauważyliście, że Ruscy wyglądali trochę jak po libacji? Dick Advocaat miał strasznie czerwoną gębę i żuł gumę za gumą, poza tym cała drużyna jakaś taka "inna". Może tylko mi się tak wydawało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Rosja - 4 pkt Czechy - 3 pkt Polska - 2 pkt Grecja - 1 pkt dwa mecze o wszystko dla każdej drużyny, bo wbrew pozorom każda z drużyn ma jeszcze szansę na wejście do ćwierćfinału xx Rosja - Grecja zz Polska - Czechy Rosjanom wystarcza remis - wtedy wchodzą Czechy - zwycięstwo lub remis, ale przy remisie mogą mieć jeszcze dodatkowy mecz z Grecją, o ile ta wygra z Rosją Polska - zwycięstwo Grecja - zwycięstwo, dodatkowo zz musi być remis, wtedy mają baraż z Czechami Nic nie jest jeszcze na 100% przesądzone :) I w sobotę ostatniej szansy każda z drużyn da z siebie wszystko, więc powinien być pasjonujący piłkarski wieczór :) Edytowane 13 Czerwca 2012 przez apg2312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dobre podsumowanie, ale czy baraż jest potrzebny, jeśli bilans goli przeważa szalę przejścia dalej dla jednej z drużyn? Bo mnie się wydawało, że przed barażem, bierze się pod uwagę bilans bramek, jeśli drużyny mają po równo punktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 A w sumie to nawet nie wiem, czy bilans goli decyduje. IMHO możesz mieć rację :) Niestety, możliwych kombinacji wyników jest zbyt wiele, aby można je było tutaj z sensem rozpisać, tym bardziej, jeśli pod uwagę weżmiemy strzelone i stracone bramki. Na moje cztery oczy mecz Rosja-Grecja skończy się remisem, lub zwycięstwem Rosji. Wtedy Rosja ma 5 lub 7 pkt, i przechodzi dalej, Grecja odpada. Jeżeli powyższe "proroctwo" się sprawdzi, to pozostaje mecz Polska-Czechy. Polska chcac grać dalej musi wygrać ten mecz, Czechom wystarcza remis, więc mają jakby nie patrzeć łatwiejsze zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Na samym początku liczy się punkty - kto ma więcej ten przechodzi Jeżeli ilość punktów jest ta sama - wtedy liczy się różnicę bramek strzelonych i straconych Jeżeli różnica (bilans bramkowy) jest identyczna - przechodzi ta drużyna, która zdobyła tych goli więcej (np. Drużyna A 6:4 Drużyna B 10:8 - obie mają bilans bramkowy +2 ale przejdzie Drużyna B bo strzeliła więcej bramek) Nie wiem niestety co dzieje się, jak i to ostatnie jest identyczne, ale chyba wtedy właśnie są baraże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Panowi jako że ja zacząłem ten temat tak pozwolę sobie go skończyć. Za oknem słyszę Polacy nic się nie stało. Jak to przegraliśmy mecz, który zapewniał nam awans, z drużyną Czech. Pytam o co tu chodzi. W pierwszym meczu remis z Grekami, w drugim remis z Rosją po świetnym meczu w trzecim meczu o wszystko przegrana.O co tu chodzi albo mamy reprezentacje która będzie wygrywała albo jej nie mamy. Wszystko ma zależeć od humoru grających? Ile lat mam czekać na awans do jakiegoś ćwierćfinału. Tłumaczenie teraz albo nigdy, to nie jest żadne tłumaczenie. Mecz historyczny i co wyszło jak zawsze czyli nic. Jutro usłyszymy że znów zagrali tak jakby im prąd wyłączyli a podejrzewam że żaden z graczy nie pamięta nadawanych w latach 80 komunikatów o "stopniach zasilania" Więc o co chodzi że z grupy wychodzi ta dwójka drużyn. Rosja odpada, Polska też a Grecja i Czechy awansują. Jutro wybory w Grecji a za wyborami idzie zawieszenie planu oszczędności i wyjście Hellady ze strefy euro chyba że Angi obiecała Grekom coś, w zamian. W sumie skoro Grecy zostają to nasza reprezentacja może za darmo jechać na wczasy do Grecji. Jak zwykle za wszystko zapłaci obywatel. Niech żyją zarobki polskie a ceny europejskie. Dziękuję(wk....) zdenerwowany Czernobyl10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Trudno się mówi, tyle ode mnie PS. @ C10 PW :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Ale oni swoją grą nie zasłużyli na awans. Pół dobrego mecza z Grekami pół z Ruskimi, dobra reprezentacja gra cały mecz na jednym poziomie. Nasi jak do 30 minuty nie walnęli bramy to już miałem złe przeczucia. Chociaż chwali się, że walczyli to im oddać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Ale oni swoją grą nie zasłużyli na awans. Amen. Nie zasłuzyli, bo przecież swoją grą tylko potwierdzili, że faktycznie nasza piłka zajmuje gdzieś koło 65 miejsca w rankingu FiFa (dla przypomnienia Grecy są na 14 miejscu). Nawet jakby cudem awansowali, to sromotny łomot w meczu ćwierćfinałowym by dostali. Przykre i źle rokujące na przyszłość jest to, że nawet mając stosunkowo słabą (jeśli nie najsłabszą) grupę i grając u siebie, przy tym wspaniałym dopingu, nie potrafili nic zrobić. Kondycji brakowało, technika i zgranie zawodziło...Smutne, bo to przeciez nasi reprezentanci... Polacy to cieniasy ciągle tracili piłkę. Kolego, jak nie masz nic ciekawego do napisania, to nie pisz wcale. Piszesz "Polacy to cieniasy..." a Ty kto jesteś, Hiszpan? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Zgadzam się z moim przedmówcą....polska piłka przeżywa regres...żadnych postępów.....piłka to była za czasów śp. Kazimierza Górskiego...teraz jest nicość... :sad: Edytowane 17 Czerwca 2012 przez jerczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Ja również jestem mocno zniesmaczony po wczorajszym meczu. Myślałem, że mimo tak cienkiego składu motywacja i 12 zawodnik na trybunach pomogą, ale nawet to nie uratowało naszej reprezentacji. Jak zwykle dali plamę na całej linii. Może i dobrze, że nie odstali się do 1/4, bo dostaliby taki łomot, że baliby się wyjść na ulicę ze wstydu. Miejmy nadzieję, że następne pokolenie stworzy rezprezentację mocną i zgraną, tak jak było to dawniej... Tyle ode mnie. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez Radioaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieldrog Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Po wczorajszym meczu sądzę że mamy mocną drużynę, tylko że nie umieją wykorzystać szansę do strzału w bramkę przeciwnikowi, najlepiej za czeli grać w ostatnich sekundach. Za to im Dziekuje!!!!!!!!!!!! Edytowane 17 Czerwca 2012 przez Danieldrog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Posłuchałem dzisiaj jak to wygląda. Mamy ciągły konflikt pomiędzy PZPN a reprezentacją. Jak będzie tak dalej to nigdy nie będziemy mieli reprezentacji. Dziwne że nasi grają świetnie w klubach a w reprezentacji na pół a nawet ćwierćgwizdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 A kto oprócz 3 gości gra świetnie w klubach? A tak w gwoli przypomnienia my jesteśmy na 65 miejscu w rankingu fifa, nasi grupowi przeciwnicy są trochę wyżej co wy chcecie niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć. Nawet Pudzian dostałby baty od Tysona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 A kto oprócz 3 gości gra świetnie w klubach? A tak w gwoli przypomnienia my jesteśmy na 65 miejscu w rankingu fifa, nasi grupowi przeciwnicy są trochę wyżej co wy chcecie niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć. Nawet Pudzian dostałby baty od Tysona. z tym Tysonem to bym trochę polemizował bo to jednak już dziadek jest, ale w papę nie chciał bym od niego wyłapać. Co do naszej reprezentacji to nie mamy co narzekać bo nawet ładnie grali (szczególnie pierwsze połowy) później jakoś z sił opadali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi