Vorenus Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Dostaję zadanie od Leśnika na zlikwidowanie snajpera, :Leśnik doradza żeby zaczaić się na platformie dachu budynku (ten w którym urzęduje) i tutaj mam problem. Jak skończę dialog, mogę jeszcze pograć 3-10 sekund i gra zacina się - zawiesza. Zwiecha jest poważna bo nie mogę zamknąć programu kombinacją: Alt-control-delete. Oczywiście nie posiadam numeru loga. Do tej pory próbowałem bezskutecznie: 1. Patch od malakasa 2. Przegranie RC2 3. Wejść ponownie na lokację Wszystko bez rezultatu, gra po wzięciu zadania na snajpera zawsze się zawiesza. // Edit... odczytałem log błędu..... ====================================================================== [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> Arguments : LUA error: ... shadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_mod.script:2786: attempt to index local 'respawner' (a function value) malakas //rozwiązaniem problemu jest pliczek "respawn" który należy podmienić...opisane w ..CZĘSTE BŁĘDY SOLJANKI I ROZWIĄZANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Spróbuj wyjść na pulpit poprzez Alt-Tab albo Alt-Esc, wtedy poprzez Mangera Zadań możesz zamknąć zadanie Stalkera i pojawi się log To co wyszukałem: gamedata\scripts\amk_mod.script:2786: attempt to index local 'respawner' (a function value) W pliku \gamedata\scripts\se_respawn.script odszukaj linijkę: amk.on_REspawn(obj,self) nad nia wstaw to, co pokazano niżej, żeby było tak: get_console():execute("load ~ Spawn now ["..tostring(self:name()).."] -> ["..obj:name().."]") amk.on_REspawn(obj,self) Bład zostanie zamieniony na komunikat w konsoli, coś w rodzaju tego: ! Cannot find saved game ~ spawn now [amk_embankment_soldat_respawn] -> [esc_soldier_respawn_specnaz21604] - Z tego co zrozumiałem, ktoś próbował złapać błąd w konsolę, żeby wiedzieć o co chodzi i z tego zrobiło się lekarstwo Spróbuj, może zadziała. ------------------------------------ Albo jeszcze: Arguments : LUA error: ... shadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_mod.script:2786: attempt to index local 'respawner' (a function value) pobierz plik - http://rghost.ru/2351828 i zamień nim swój w gamedata\scripts, swój przedtem zachowaj, jak wypad minie - wróć z nim na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 trurl3 - serdeczne dzięki :wodka:. Zasłużyłeś na tyle flach, że wątroba by pękła... Najpierw tłumaczenie moda, potem przewodnik w 2 częściach a jeszcze z problemami pomagasz. Snajper już zastrzelony a sądziłem, że przy samym końcu mod ze mnie zakpi... Rozwiązanie które podałeś u mnie pomogło, myślę, że pomoże i u innych. Dzięki Wszystkim za dobre serca i - w Zonę Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Zrobiłem filmik na którym jest kwest na likwidację snajpera: http://www.youtube.com/watch?v=aL5eIv6au0c&feature=player_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi