stasork Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Jak w temacie FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...\stalker\stalker\gamedata\scripts\turret_mgun.script:127: attempt to index global 'utils2' (a nil value) Solyanka 19.04 14.08.10 20.08.10 3.09.10 dmx 1.3 dmx 1.3.4 dmx 1.3.5 polonizacja (DMX_1.3.4_PL_FINAL_REPACK_26.12.11) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 [...] dmx 1.3.4 dmx 1.3.5 polonizacja (DMX_1.3.4_PL_FINAL_REPACK_26.12.11) Wróć do wersji 1.3.4 i odpal grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stasork Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 (edited) FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...grystalkerstalkergamedatascriptsdmx_mod.script:55: attempt to call field 'item_update' (a nil value) EDIT Po zmianie na 1.3.4 EDIT wczytałem zapisany stan gry (z NS) z wczesnego etapu gry FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...grystalkerstalkergamedatascriptsdmx_mod.script:55: attempt to call field 'item_update' (a nil value) stack trace: ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 199.reason actor_binder:update * Log file has been saved successfully! FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...grystalkerstalkergamedatascriptsdmx_mod.script:55: attempt to call field 'item_update' (a nil value) stack trace: ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 199.reason actor_binder:update * Log file has been saved successfully!FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...grystalkerstalkergamedatascriptsdmx_mod.script:55: attempt to call field 'item_update' (a nil value) stack trace: ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 199.reason actor_binder:update * Log file has been saved successfully! Gra się wczytała ale po lewej stronie pojawia się informacja: watchdog 199.reason actor_binder:update Edited June 19, 2012 by malakas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Wywal to co masz. Zainstaluj wszystko od początku poprawnie tak jak jest w poście o DMX. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 wczytałem zapisany stan gry (z NS) z wczesnego etapu gry @stasork kilka podstawowych uwag... 1...zapisy z N.Soljanki + patch 3.09 nie działają z modem DMX 1.3.4...to odrębny mod 2...spolszczenie 26.12.11 jest tylko dla wersji dmx 1.3.4 3...poczytaj szczegółową instrukcję instalacji NS + dmx..link poniżej 4...jeżeli miałeś spolszczoną Soljankę należy odinstalować całość i postawić mod na nowo dodając w odpowiedniej kolejności spolszczenie do DMX ...26.12.11 Tematy pokrewne...http://stalkerteam.p...c-moda-dmx-134/. // Jeżeli grałeś w Soljankę i nie chcesz powtarzać całości od początku można skorzystać z zapisów...http://stalkerteam.p...y-moda-dmx-134/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo7 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 (edited) Pozwólcie, że się tu podepnę, bo mam wylot w tym samym momencie. Log wygląda tak Expression : Ran out of memory Function : CRender::texture_load File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp Line : 356 Description : D3DXCreateTextureFromFileInMemoryEx ( HW.pDevice,S->pointer(),S->length(), D3DX_DEFAULT,D3DX_DEFAULT, IMG.MipLevels,0, IMG.Format, D3DPOOL_SYSTEMMEM, D3DX_DEFAULT, D3DX_DEFAULT, 0,&IMG,0, &T_sysmem ) Arguments : e:grys.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatatextureswpngausswpn_gauss_37.dds Czy to problem ze zbyt małą ilością RAMu? Mam tylko 2GB, ale na dniach dokupię jeszcze 1GB. 3, jak rozumiem wystarczy do bezproblemowego grania, tak? Edit: Ok, rzeczywiście za mało pamięci. Jak znacznie zmniejszyłem detale, to zaczęło działać. Post można usunąć Edited June 30, 2012 by bolo7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Jeśli to możliwe załatw dodatkowe 2 GB. Na razie zmniejsz ustawienia graficzne, oświetlenie, rozdzielczość. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Przyznam się, że pierwszy raz widzę takiego loga :ermm: Na pewno błąd dotyczy tekstury gaussa. Całkiem prawdopodobne, że to sprawka braku pamięci. Z 2 gb to na czystej podstawce można mieć problemy, a co dopiero w DMX. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo7 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 (edited) Na razie zmniejsz ustawienia graficzne, oświetlenie, rozdzielczość. Tak zrobiłem i jak już pisałem, wszystko działa :) Jeśli to możliwe załatw dodatkowe 2 GB. Mam XP, więc ten dodatkowy GB i tak by poszedł w gwizdek. Nie ma sensu przepłacać. Do wymiany kompa 3 będzie musiało wystarczyć Edited June 30, 2012 by bolo7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo7 Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 (edited) Dziwna sprawa z tym modem :P Mam już 3GB RAMu i praktycznie nic to nie zmieniło, tzn w tym sensie, że podczas tworzenia nowej gry i tak miałem wyloty z podobnym logiem, tylko z inną bronią, albo i bez loga. Nie zrażając się przeciwnościami losu, zmniejszyłem detale prawie na najniższe możliwe i jakoś przeszedłem przez pierwsze wczytywanie oraz początkowe sekundy gry. Cięło się przy tym niemiłosiernie. Zapisałem grę, odczekałem trochę i mimo wszystko zacząłem grać, po czym wpadłem na pomysł sukcesywnego zwiększania detali i sprawdzania, co się będzie działo. I co się okazało? Że na większych gra już się nie zacina :woot: Z moimi eksperymentami doszedłem do rozdzielczości 1920x1080 i maksymalnych szczegółów i na takich teraz gram. Chwilowe przycinki zdarzają się co jakiś czas, ale to spotykało mnie też w wielu innych modach do Stalkera, może to wina dysku, który nie wyrabia podczas doczytywania danych, albo starego procesora... W każdym razie, już mogę cieszyć się grą. Dzięki Wam za pomoc Edited July 21, 2012 by bolo7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Teraz gdy masz więcej RAM powinieneś wykorzystać patch na 3 gb i poczytać temat...http://stalkerteam.p...ze-w-stalker-a/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo7 Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Patcha wrzuciłem od razu po włożeniu RAMu, procesor mam jednordzeniowy, ale z reszty porad na pewno skorzystam. Jeszcze raz dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts