Renia Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Przy przejściu z Prypeci do Starej Wsi wywala mnie z gry. Pokazuje się taki błąd: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'grndgrnd_dry_j02bump' Próbowałam rozwiązać problem w oparciu o poradnik ("Wypady przy wejściu na nową lokację"), ale niestety bez rezultatu. Proszę pomóżcie starszej Pani, bo jak będę musiała przechodzić NS po raz czwarty od początku to, ze względu na stres, mogę nie doczekać emerytury. :wallbash: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Brakuje jakiejś tekstury, może coś się niekompletnie pobrało lub wypakowało? A czemu 3 razy zaczynałaś Soliankę- trzeba było napisać- na pewno znalazłoby się rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Według loga, brakuje ci tekstury. Problem w tym, że w NS nie ma takiej tekstury "grnd_dry_j02bump" w folderze grnd. Więc pytanie, co oprócz NS jeszcze instalowałaś ? Mimo wszystko, wydaje mi się, że zachodzi tu mały błąd literowy. Gra żąda tekstury o nazwie grnd_dry_j02bump a prawidłowo tekstura jest zapisywana grnd_dry_j02_bump. Sprawdź w gamedacie, w folderze textures, w katalogu grnd czy masz coś o takiej nazwie. Jeśli jest, usuń tą jedną kreseczkę by nazwa tekstury zgadzała się z tą w logu. Ewentualnie, gdyby nic takiego tam nie było ( tak jak u mnie ) tekstury w folderze grnd to tekstury podłoża. Myślę, że można by zaryzykować skopiowanie innej tekstury, na przykład grnd_dry_gr_bump.dds i zmianę nazwy kopii na tę, żądaną przez grę, czyli grnd_dry_j02bump. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Poradnik miał kilka uwag na temat uszkodzonych modeli broni, więc z teksturami raczej nie będzie nic wspólnego. Jeżeli nie pomoże propozycja @Kobala to proponuję zachować gdzieś zapisy i przeinstalować spokojnie mod. Potem z zapisów będzie można korzystać. Ponieważ Stara Wieś to już zbyt daleko by powtarzać od początku...jest jeszcze możliwość skorzystania z zapisu innego gracza jeżeli sytuacja będzie bez wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Właśnie wróciłam z pracy i za chwilę spróbuję zastosować się do waszych podpowiedzi. Dam znać jak mi poszło. KORN, zaczynałam NS 3 razy, bo dwa razy "skopałam" ją równo i dokładnie: a to nie wykonałam jakiegoś zadanie, bo zapomniałam, a na liście zadań w PDA go nie było, a to sprzedałam coś czego nie powinnam była sprzedać... no i takie tam różne "wpadki" wynikające z NIEUWAŻNEGO CZYTANIA DIALOGÓW!!! Jeszcze się odezwę. Wszystkim BARDZO DZIĘKUJĘ!!! Soljanka hula jak ta lala! :thumbsup: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi