danieldino Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Empire to wyśmienita strategia. Obejrzyjcie filmik a wszystko zrozumiecie http://www.youtube.com/watch?v=n7s9Kr-yA3k Jak dla mnie gra Epicka. Aż dosłownie się uzależniłem od niej. Jakie zdanie macie na jej temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias13_84 Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jak dla mnie bomba. Jedyne co mi nie podchodzi w tej grze to mała różnorodność jednostek indywidualnych dla danego państwa 95% jest identyczna dla wszystkich. Napoleon ma zdecydowanie lepszą kampanię niż Empire, natomiast jak dla mnie póki co Medieval + Kingsdooms pozostaje niedoścignionym ideałem serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Zgadzam się z macias13_84, Mediewal Total War2 i Kingdoms to najlepsze turówki w jakie grałem. Przeszedłem większość modów do tych gier i poziomem oraz grywalnością odpowiadają tym do So. C. Są kapitalne i ciągle powstają nowe powalające na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Co tutaj dużo mówić cała seria Total War to jak dla mnie najlepsza strategia. Stary dobry Shogun był świetny razem z dodatkiem Mongolian Invasion, potem był Medieval równie świetny razem z dodatkiem. Potem był Rome który wprowadził grę w nowy wymiar znany nam już z Medieval II. Oczywiście jak już masz dwójkę i Kingdoms to nie możesz przegapić całej masy modów takich jak np. Stainless Steel. No a potem wspomniany w tym temacie Empire. Nie powalił mnie jak inne części serii, spodziewałem się po nim nieco więcej, chodź należy tu wspomnieć że Bitwy morskie są świetne.No a w Napoleona już nie grałem Teraz wychodzi Shogun II Total War i to jest gra na którą czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 A mi się bardzo podoba zwłaszcza jeden bajer. Gdy gramy w multi, żołnierze są bo są i tylko pierwszy rząd strzela. Ale gdy w kampanii ulepszymy jednostki na maksa to już całkiem inna zabawa i po tym można zobaczyć czy ktoś grał w kampanię. Po ulepszeniu są różne taktyki np. pierwszy rząd strzela, następnie kuca i drugi rząd strzela i tak w kółko. A napoleon ma strasznie denną kampanię. Osobiście nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias13_84 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Świetną turówką jest również Hearts of Iron 3, akurat z tym tytułem miałem okazję się zapoznać i jestem pod wielkim wrażeniem, zwłaszcza po dograniu SemperFi. Co do kampanii kwestia gustu mi ta z Napoleona jakoś bardziej przypadła do gustu niż Droga ku wolności z Empire Fakt opracowywanie technologi znacznie podnosi efektywność naszego państwa, super rozwiązaniem jest to iż poziom jest znacznie zróżnicowany są technologie naprawdę niesamowicie przydatne jak i takie których opracowywanie jakoś specjalnie się nie odczuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Jak dla mnie przesadzony jest. Mi się podobają bitwy morskie, tak to jest to. Jak statki płoną, ludzie wyskakują, i gubią deski także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Często tak bywa, że najlepszą częścią jest pierwsza odsłona. Tak jest w przypadku Stalkera i tak według mnie również w przypadku Mediewal Total War 2. MTW 2 otwarła nową grafikę i silnik z niej jest do dzisiaj wykorzystywany przez moderów. Uważam, że podobnie jak w Stalkerze MTW 2 i So.C. są najlepiej modowanymi grami w serii. Wymienię do MTW 2 takie jak: Stainleess Steel Bellum Crucis Sicilian Vespers Broken Cerescent TATW - nie znam angielskiego więc piszę w skrócie - mod zmieniający sredniowieczną rozgrywkę na tą z Władcy Pierścieni. To są mody porównywalne grywalnością i geniuszem do Soljanki, Priboi-a, Oblivion Lost czy Zew Monolitu (właściwie Nowa Fabuła 5). Już mnie korci żeby zainstalować Mediewala i zagrać w jakiegoś nowego moda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi