stasork Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Znów błąd. Pojawił się jak 2 raz wesłałem do Prypeci. Po 5-10 sek. gra wychodzi na pulpit. ***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). Identyczny błąd pojawia się kiedy wychodzą z Magazynów Wojskowych (ale tam wystarczy wczytać autosave). W Prypeci błąd pojawiam się po wczytaniu lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Podstawowa rada - obniżyć ustawienia gry i przejść na oświetlenie statyczne. Ten błąd świadczy o zbyt wygórowanych wymaganiach jakie gra stawia sprzętowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Gra jest na minimalnych ustawieniach graficznych i oświetlenie statyczne. Już raz w Prypeci byłem i nie było kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 stasork, jeżeli masz możliwość wejść do Prypeci z innej lokacji to spróbuj tego sposobu. Nie wiem jak daleko jesteś w grze ale doradzam wejście z ATP, nie ma go zaznaczonego na mapie ale powinieneś szybko odnaleźć przeglądając PDA. Jeżeli wejście z innej lokacji nie pomoże to spróbuj wgrać patch od malakasa ale musisz chyba napisać do niego na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Znalazłem w logu błędu Executing config-script "user.ltx"... Executing config-script "d:\grystasiu\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_minimum.ltx"... ! Unknown command: r__dtex_range ! Unknown command: r__ssa_glod_end ! Unknown command: r__ssa_glod_start ! Unknown command: r__wallmark_ttl ! Unknown command: rs_detail ! Unknown command: rs_skeleton_update ! Unknown command: vid_bpp Taka linijka nie pokazuje się w innych błędach, nawet związanym z ***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). Wyjście do pulpitu następuje dopiero 5-10 sek od wejścia. Przez ten czas znajduję się w lokalizacji, więc przejście przez inną lokalizację nie pomoże. Poza tym nie mam jeszcze innych przejść na Prypeć otwartych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Nic mi te kody nie mówią, skontaktuj się z malakasem w sprawie patcha. Rozwiązał już nie jeden podobny problem, nie wiem na której grasz wersji ale jeżeli na 19.04 to możesz przeinstalować RC2. Jeżeli dogrywałeś jakieś witaminy, to one mogą powodować błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 wersja to 19.04. Jak już mówiłem to byłem już w Prypeci i było ok. Dopiero gdy byłem już tam 2 raz to zaczął się kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trampxd Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Miałem podobny problem,próbowałem wejść z różnych stron i pulpit. Więc wszedłem że tak powiem od tyłu przez wejście w X 10 do sarkofagu. Po zaliczeniu zadań cofnąłem się do elektrowni i dalej do Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 nie mam jeszcze odblokowanego przejścia z x-10 - czarnobyl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po wielu próbach pojawił się inny błąd!! FATAL ERROR [error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object) [error]Function : CPatrolPathManager::select_point [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp [error]Line : 155 [error]Description : any vertex in patrol path [pri_wave2_wsniper_2_walk] in inaccessible for object [mil_freedom_barier_respawn_137166] Pojawił się kiedy przeszedłem na Prypeć w czasie Zwarcia! Czy ktoś może wie co należy zrobić? I może komuś to pomoże, ale do tego momentu doprowadziły 2 czynniki. Zwarcie i godzina (przeszedłem o godzinie 0:27; przy innych próbach przejścia w zwarciu błąd się nie zmieniał. cały czas był "Too many lmap-textures...") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Stasork coś dla Ciebie mam... Można wykorzystać kod:..odszukaj plik.... =========================================================================== function actor_binder:net_spawn(data) =========================================================================== zaraz na górze pod wpisem dodajemy..... local se_obj = alife (): object ("sarc_niz_zomb_1") if se_obj then alife (): release (se_obj, true) end =================================================================== w miejsce ("sarc_niz_zomb_1") należy wstawić element jaki mamy w logu błędu...u ciebie...mil_freedom_barier_respawn_137166...zapisujemy zmiany. Po tej czynności wczytujemy zawsze zapis z poprzedniej lokacji , przed tą która powoduje błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 próbowałem zaraz jak pojawił się mi ten błąd ale nie działa. Patch też nie działa (ale za to nieźle namieszał, na ten problem nie pomoże). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Mam nadzieje ,że zrobiłeś kopię tak jak pisałem. Mógł pomóc ,ale nie musiał.... Próbowałeś wpisać pierwszą część błędu...pri_wave2_wsniper_2_walk Błąd sygnalizuje nakładanie się ścieżek ,podobnie jak w Sarkofagu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Błąd ten pojawia się jak przechodzą do Prypeci w czasie zwarcia o godzinie 0:27. Przy innych godzinach to nie działa. Po skorzystaniu z tej "sztuczki" błąd się nadal pojawia. Ale zauważyłem że pojawia się w miarę losowo z błędem "Too many lmap-textures..." W nocy zauważyłem że mogę przebiec z miejsca startowego z Prypeci do wyjścia z tej lokalizacji. Jak nie mam laga. Ale na Radarze natychmiast ginę. Obwieszę się artefaktami i zobaczę co się stanie. Przed użycie zrobiłem kopię gamedata. EDIT Przeniosłem zapisane gry na inny komputer (mocniejszy ale nie wyświetlają się ikonki w ekwipunku). Przeszedłem, poczekałem kilka chwil i mogę grać dalej. Przejście przy zwarciu nic nie pomogło. I tak po zwarciu dostaje komunikat o błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi