spcrobus Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Od pewnego czasu robię serwer online stalker czyste niebo, jak zauważyłem większość rodaków się świetnie bawi. Moje pytanie i prośba jest taka ; czy wie ktoś jak do gry multi można dodać mutanty lub inne ulepszenia , żeby gra online była jeszcze ciekawsza. Pozdrawiam cały skład Team i proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 (edytowane) Człowieku jednym słowem, masz pojęcie o moddingu? Jeśli nie to nie da rady. Nad modem do stalkera online (tak aby było normalne AI, mutanty) od roku pracuje grupa jednych z najlepszych modderów i do tej pory nie wydano żadnej "obiecującej" wersji.... Proszę wątek: http://stalkerteam.p...yli-coop-w-cop/ PS. Nie wiem czy to odpowiedni dział do tej dyskusji... Edytowane 1 Lipca 2012 przez Radioaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Jemu chodzi o tryb multiplayer a nie coporeacion, czy jak sie to tam pisało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 "Moje pytanie i prośba jest taka ; czy wie ktoś jak do gry multi można dodać mutanty lub inne ulepszenia , żeby gra online była jeszcze ciekawsza." - jesteś pewny Kpuc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Tak, jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Nie chcę się z Tobą kłucić. Ale kolega napisał o dodawaniu mutantów. W normalnym multiplayerze CS nie ma mutantów ani NPC, więc dodać się ich nie da bez bardzo dużej ingerencji w struktury gry. A co-opetation to tryb multiplayera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Przyjdzie to sam napisze dokładnie ') A skąd wiesz że sie nie da dodać, próbowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spcrobus Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witan kolegów,właśnie mnie chodziło o jakąś ingerencję w grę aby do zrobionego serwera w sieci można było dodać mutanty albo inne zmiany , jak mi wiadomo bo gram w multi na wielu serwerach jest na nich wiecej kasy na start lub dodano helikoptery i anomalie. Dlatego moje pytanie jest takiej tresci .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Jak zakładasz serwer to masz tam takie opcję jak ilość kasy na start czy ustawienia pukawek, o anomaliach nic mi nie wiadomo. Jak już jesteś na serwerze (swoim) wciskasz ''~'' i wpisujesz ''help'' wtedy możesz sobie zespałnowac np. karabin, lub zmienić pogoda, lub dać wszystkim x kasy. Co do modów to skoro scena mod'derska nie wydala żadnego, to wątpie by to było można zrobić, sam kiedyś próbowałem i co kol wiek bym zmienił to osoba próbująca się podpiąć do mnie miała info o innej wersji gry i out. Wydaje mi się że autorzy nie przewidzieli takiej możliwości jak np. w CounterStrcike (porównanie zawartości i pobranie przez klienta plików) i silnik na to nie pozwala. Chciał bym się mylić, ale raczej na tym co mamy nie ma takiej możliwości, ktoś ambitny musiał by się za to zabrać :) Gdyby to było takie proste to już byśmy mieli takie mody, niestety choć do SP jest ich w setkach to do MP nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Były mody multiplayer do SoC jednak mało popularne. Mutantów nie da się dodać bo na multi nie ma aktywowanego a-live. Do CoP wyszedł ten mod który pozwala na to http://www.moddb.com/mods/stalker-online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spcrobus Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Dziękuję za odpowiedź , teraz już wiem że nie można w grze sieciowej multi robić spawn na mutanty oraz inne dodatki , szkoda bo pozbawia nas to świetnej zabawy. Na serwerach naszych rodaków np;(Magazyny Wojskowe) widziałem porozrzucane ciała zabitych wcześniej stalkerów oraz szkielety i poprzestawiane pojazdy ,naprawdę oddaje to czarniejszy klimat tej gry. Jeśli ktoś wie jak lub zna sposób uzyskania takich efektów czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ponieważ jestem zupełna lama w tych sprawach więc proszę na wstępie o wyrozumiałość. Otóż mam takie zapytanie-pomysła: czy można rozegrać tryb-fabułę dla singielplayer w trybie multi przy pomocy jakiegoś moda lub bez moda? chciałbym po prostu po LAN-ie sobie pograć w domu więc jak to jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Niestety nie. Brak takiego trybu czy moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi