czernobyl10 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Tytuł Oryginalny: Битва за Зону Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor: FaIL^ Data premiery: 10.07.2012r Autor Spolszczenia: @metek58 OPIS: Spoiler W Bitwie o Zonę gruntownie przeprojektowano wojnę frakcji. Oto kilka zmian: Wszystkie ugrupowania mogą przejmować bazy przeciwników Powinność atakuje bazę Stalkerów na Agropromie i zdobywa bunkier naukowców na Jantarze. Po klęsce Wolności kontynuuje wojnę z Neutralnymi Stalkerami oraz Bandytami Stalkerzy atakują wojskową placówkę w Kordonie i zamierzają odbić Jantar. Rozpoczynają wojnę z Bandytami oraz kierują swoje odziały w kierunku Agropromu Wolność po pokonaniu Najemników w Dolinie Mroku zamierza całkowicie wyeliminować Powinność na Agropromie Wojsko stara się kontrolować cały Kordon Uwaga: Wszystkie ugrupowania są wrogo do siebie nastawione, dlatego najlepiej dołączyć do któregoś z nich dopiero po zadaniu zalania podziemi. Zmiany w Rozgrywce: Zmieniono respawn ugrupowań Do Renegatów przystępują Neutralni Stalkerzy Nowe kombinezony NPC przeszukują zwłoki i zabierają wyposażenie Efekt " God Ray " - Ulepszona pogoda Nowy respawn artefaktów Nowe tekstury ... I wiele więcej SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. Po pobraniu i rozpakowaniu przenosimy zawartość archiwum ( gamedata ) do głównego katalogu gry LINKI DO POBRANIA: Spoiler 1. Mod https://zone.stalkerteam.pl/files/70 2. Spolszczenia: https://zone.stalkerteam.pl/files/71 Autor polonizacji moda @metek58 NIE WYRAŻA ZGODY na uploadowanie spolszczenia na inne serwery i udostępnianie linku do pobierania na innym forum niż StalkerTeam.pl Źródło: battleforzone 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Zapowiada się ciekawie, wiesz może, czy da się wyłączyć te promienie z GOD RAY bo mi komp nie uciągnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 @Devell mam smutne informacje autor zaleca gre na dynamicznym oświetleniu choć możesz próbować zmniejszyć ustawienia gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Z opisu wynika, że może w końcu wojny frakcji będą miały sens - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Fajnie prezentuje się ten mod na screenach, bardzo dobra grafika i oświetlenie. Premierę miał 10.07. , więc trzeba trochę poczekać, jakie będzie miał opinie wśród graczy. Ale jeśli twórcy zrealizują to co jest w opisie, myślę że 'Bitwa o Zonę, może być najlepszym modem do CS i kandydatem do spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 A i tak sprawdzę :devil: .To nic nie kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Cichy będziesz testował tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Wróciłem z pracy i właśnie rozpoczynam 9-ci dniowy urlop. Myślisz, że mając tyle czasu mógłbym się powstrzymać ? Upierdliwość nie pozwoli. (właśnie się ściąga) Ja korzystam z tego żródła: http://depositfiles....files/rukytpl03 , jeżeli ktoś używa rapidox.pl to wali 760 KB/s. Instalacja klasyczna. Edycja localization.ltx (rus zmieniamy na pol) i w katalogu text (rus kopiujemy i przemianowanie na pol). Śmiga. W menu gry leci muzyka z filmu Resident Evil. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 @Cichy to pewnie przetestujesz kilka modów przez ten urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Kocham moją Żonę, co nie znaczy, że w czasie jej pobytu w pracy będę sprzątał mieszkanie...(hi hi tego nie przeczyta) Świnia jestem, ale będę grał.... dużo :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Wgląda to ładnie, ale brak na razie czegoś nowego (więcej broni i sprzętu niż czystym CS), ale nie wyszedłem jeszcze z Bagien. Stabilnie. W menu pojawia się również muzyka z 28 dni później - prawdziwa post-apokalipsa. Wyrwę się z Bagien - wtedy powinno się zacząć dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Cichy tylko nie przesadzaj z czasem grania. Nie daj się zwariować inne rzeczy też warto robić. Lolex zmniejsz ustawienia grafiki w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 @lolex Grasz w stalkera z pewnością nie raz nie drugi na modach też... Więc to pytanie retoryczne było? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) Czernobyl jakim cudem na Gtx 560 sie może to zwalniać ??? 6 gb ramu intel core i 5 2300.Spytaj Kolegów z forum jak to skonfigurowć by miało sens. 3,5 roku temu sam bym Ci powiedział ale wypadłem z obiegu przez pracę. Edytowane 15 Lipca 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Jest jakieś zangielszczenie tego moda? Bo ja pa ruski ni w ząb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 @czernobyl10, np. gdybym wziął z pierwszego linka moda, to mam na tą chwilę najnowszy kompletny mod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 @Metek pobieraj z pierwszego linka w poście nr 19, tam jest najnowsza wersja moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Pobrałem z pierwszego linka i odpaliłem na podstawce 1.5.10 i jak na razie, to idzie bez kłopotów. Czy to, co podałeś patch 1.5.07 na początku swojego posta o modzie - Bitwa o Zonę, to bezwarunkowe, czy niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Na ostatnim patchu też można grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Mam pytanie do obeznanych w problemach modów. Otóż nie wiem z jakich przyczyn pojawia się niezrozumiały tekst name_stalker... itd. i nie wiem jak temu zaradzić, bo bierze z podstawki zapewne, bo widać polskie pozycje, ale nie pobiera nazwy stalkera prawidłowo. Proszę o naświetlenie sprawy. Tu linki do screenów, tj. strona startowa z wersją podstawki i fotka pokazująca problem: http://www.imagebam.com/image/f778d7205320804 http://www.imagebam.com/image/11905c205320853 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 @Metek myślisz może o robieniu spolszczenia tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Beta polonizacji już jest, wrzuć do tematu na testy i niech chłopaki ciupią, póki lato w pełni. Ewentualne błędy można by w tym temacie dawać, bo może być ich mało, ze względu na rozmiar polonizacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Dodałem do pierwszego posta ,wytłuszczone duże litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) @Czernobyl10, proponuję dokonać zmian w pierwszym poście. Wywal całkiem wersję v0.2 i wstaw v0.3 Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Edytowany pierwszy post, wersja 0.2 oddzielona od wersji 0.3 i polonizacji do niej. Administracja musi jeszcze dodać wpis o nowej polonizacji w dziale nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No i super @czernobyl10, dzięki. Trzeba może dopisać o fsgame, zmiana false na true, w miejscu gdzie trzeba. U mie mod śmiga jak się patrzy, dobrze zrobiony, nie miałem wylotów jak w LTL. Powinien dobrze chodzić. Przyjemnej gry. P.s. Miałem sam już nie brać się za mody, ale @Yurek mnie uspokoił, że LTL był skaszaniony przez twórcę i z tego powodu miał tyle poprawek technicznych, by chodził w miarę dobrze. Ten mod, Bitwa o Zonę - wydaje mi się bez wad. Zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi