Papaczos Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Dzisiaj byłem z córką (jak co dzień zresztą) na wycieczce rowerowej. Córa moja strzeliła pod koniec podrózy focię (to jest początek ścieżki rowerowej wychodzącej całkowicie poza miasto - po prawej mur jeszcze czynnego POCH-u). Tak sobie pomyślałem, że na pewno stalkerskie tematy fotograficzne są wszędzie, nie tylko w Gliwicach i może to zdjęcie zainspiruje innych do dzielenia się tutaj tego typu fotkami. Zdjęcie niedotykane żadną edycją, efekt "godrays" to efekt całkowitego zlekceważenia ojcowego okrzyku "nie fotografuj pod słońce" No i może jeszcze ten - tam na końcu rzędu słupów zaczynają się Bagna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Przy takim słońcu i plenerze oświadczyłem się swojej Żonie @Papaczos... Jakoś we mnie więcej mroku.... To widok z dachu mojego zakładu pracy. Zapewniam, że również nie edytowane: Te niebo jakby na chwilę przed emisją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Przy takim słońcu i plenerze oświadczyłem się swojej Żonie @Papaczos... Zaciągnąłeś narzeczoną na dach, żeby się oświadczyć??? Cichy, ja Cię zaczynam lubić, jesteś bardziej szurnięty ode mnie :thumbsup: PS: Takie niebo widziałem raz, parę lat temu, jak jechaliśmy gdzieś z żoną samochodem. Na Twoich zdjęciach to jest drugi raz. Ale spójrz na pierwsze zdjęcie i oczyma wyobraźni wstaw tam rękę z detektorem - już widzę tę "Śnieżynkę" tańczącą pomiędzy wywietrznikami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 O oświadczynach miałem na myśli Twoje zdjęcie (jestem perewersem, ale "troszeczkę" konserwatywnym). Ale do pracy ją zabrałem. Jakież to dało efekty późniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Wybacz omyłkę - ja też niby jestem "troszeczkę" konserwatywny, ale to zaciągnięcie na dach celem oświadczyn wydało mi się całkowice normalne. Obrzydliwie perwersyjne byłoby zaciągnięcie na dach celem zrzucenia z niego Efektów późniejszych chyba się domyślam, ale raczej nie będę się tutaj ze wszystkimi dzielił swoimi domysłami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) He He nadal kocham moją Drugą Połowę, ale za kilka lat mogę zmienić zdanie. Wredny jestem a Ona akceptuje moje ideafix. Na razie... Edytowane 24 Lipca 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) @Papaczos, piszesz tu scenariusz podobny do jednej wypowiedzi w kabarecie. Otóż mówi żona do faceta, że jej wujek w dniu ich ślubu, w jakiejś awanturze - chciał go na weselu udusić. Facet teraz mówi żonie, że wtedy on jeszcze nie wiedział, że wujek chciał dla niego dobrze. Edytowane 24 Lipca 2012 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Parę na początek ode mnie. Lubię zwiedzać opustoszałe miejsca i budowy lub rozbiórki, tam gdzie ochroniarz za puszkę piwa mnie wpuści i opowie o historii tego miejsca :) To co będę mógł pokazać to załączę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 To skrajne prawe na dole to przecież Prypeć . A to obok po lewej, też na dole, to mogłay być wioska kotów, tylko szyb całych (nie rozbitych) trochę za dużo...Fajne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 To chyba jakieś niezadbane ogródki działkowe po lewej, widać że ktoś tam mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie, nikt nie zgadł. Próbujecie dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Żeby nie było, że temat umarł :P A to moja okolica: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A to moja okolica kiedy jastem w pracy. Teraz chyba nikt się nie zdziwi, że jestem Stalkerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Toż to Coilgun z laboratorium pod Żelaznym Lasem w Zatonie, nie przeszkadza Poltergeist w drodze do roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 @ Cichy: Blask czy świecidełko? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jest pewien teren w okolicach Tomaszowa Maz. Kiedy tamtędy przejeżdżałem pierwszą myślą było że sceneria jak ze Stalkera. Jakaś opuszczona fabryka. Są kominy, więc "zapachniało" mi SOC. Obdrapane budynki nadgryzione zębem czasu i właściwa dla pewnego okresu w tym kraju architektura. ;-) Niestety zdjęć nie zrobiłem ale przy najbliższej okazji postaram się nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Niedaleko mojego domu jest strzelnica z okresu 2 wojny światowej lub dawno po. [Zdjęcia nie są mojego autorstwa] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Niedaleko mojego domu jest strzelnica z okresu 2 wojny światowej lub dawno po. Pierwsza fota - niezły klimacik. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 U mnie w sąsiedniej dzielnicy jest stara fabryka "WIskord" jak ktoś chce niech poszuka o niej http://pl.wikipedia....ki/Wiskord_S.A. Na zdjęciach z portalu mmszczecin na zdjęciu nr 6 jest taki "beton" to tam bym się kiedyś połamał skacząc na rowerze:smile: http://www.mmszczeci...30/WISKORD.html http://www.wiadomosc...cia_218700.html A tutaj ktoś napisał Podjuchy zamiast Klucz (pomylił dzielnice) ...sorki że nie miałem swoich zdjęć ale myślę że mi wybaczycie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Na tym szóstym zdjęciu to prawie jak wjazd na Agroprom. Te tory kolejowe obok drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) akurat 6 zdjęcie jest zrobione w Podjuchach ale co do Agropromu to słuszna uwaga. Mam zamiar się poszwędać z aparatem to tu to tam. Zapomniałem dodać ,że za wiskordem była ich oczyszczalnia ścieków, teraz już rozkradziona przez złomiarzy (tylko cegły ocalały). Jak znajdę zdjęcia z dawnej wyprawy niedaleko wiskordu to wrzucę do tego wątku EDIT: Jak ktoś chce mogę wrzucić jeszcze zdjęcie mostu w Podjuchach Edytowane 3 Listopada 2012 przez Naznaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Zdjęcia @Naznaczonego są niezłe. Jedynym "ich problemem" jest optymizm. Gdyby były mniej "radosne", bardziej można by je wpisać w mroczną Zonę ;-) Nie mniej kierunek jest całkiem ciekawy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) @Kpuc, to co to za budynki, które tam podałeś. I długo będziesz jeszcze protestował przeciw ACTA? Edytowane 4 Listopada 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Zdjęcia @Naznaczonego są niezłe. Jedynym "ich problemem" jest optymizm. Gdyby były mniej "radosne", bardziej można by je wpisać w mroczną Zonę ;-) Nie mniej kierunek jest całkiem ciekawy. :) Zdjęć ja nie robiłem, jak sobie sprawię nowy aparat (lepszy mi się rozwalił gdy wracałem z urodzin kolesia bo teraz mam popierdółkę 2 mpx)to zrobię zdjęcia w pochmurny dzień, i postaram się porobić zdjęcia od drugiej strony 'od oczyszczalni". tutaj macie zdjęcia (robione starym telefonem) z mojej starej wycieczki oraz bonus w postaci zdjęcia mostu w Podjuchach Zdjęcie Komina "oczyszczalnia" Wiskordu a tutaj droga obok Wiskordu Tutaj Most w Podjuchach Tutaj macie o tym moście http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolejowy_most_zwodzony_nad_Regalic%C4%85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 @Kpuc, to co to za budynki, które tam podałeś. I długo będziesz jeszcze protestował przeciw ACTA? Protestował ACTA ? Te zarośnięte trawą to opuszczone gospodarstwo (sad) w Zgierzu. To drugie to rozbierana kamienica w Łodzi na Kilińskiego, a najlepsze z nią jest to że została odremontowana, i gdy już mieli się wprowadzać nowi właściciele nagle ktoś (żyd ?) wyskoczył z jakimś papierkiem i kamienice zburzono. To co mnie wpieniło to, to, że tam były np. plastikowe okna, kafelki, wanny, klimy czy nawet winda i to wszystko zostało zmarnowane i zniszczone. Tutaj widać jeszcze okleiny na oknach. Ostatnie zdjęcie to elektrociepłownia koło Retki, zdjęcie wykonane z akademika stojącego obok hali sportowej (ul. ks. Skorupki 21, Łódź) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi