cichy Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Jest tam od groma ciekawostek i niuansów, które prawie nie znając języka nie byłem w stanie wyłapać.Np to: Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него. - To odpowiedź na Rus forum, gdzie szukać skrytki Siemieckiego. Co to u licha klondaik? Cichy to jest spoiler. Ukryj te daty bo tak podajesz wszystko jak na dłoni.Kurcze ale nie wiem jak? Prośba o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него. - To odpowiedź na Rus forum, gdzie szukać skrytki Siemieckiego. Co to u licha klondaik? // Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него..to znaczy...Jeżeli znalazłeś klondika to kilka kroków od niego Klondik to w TS2 było miejsce występowania w jednym miejscu dużej grupy artefaktów w Dolinie Mroku. Tutaj może to być coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 (edytowane) A ja myślałem, że to nazwa tego krzaczora obok ścian wąwozu. Żadnych artów tam nie widziałem, ale znalazłem skrzynkę. Dziękuje Edytowane 3 Lipca 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Co do pytania @malakasa (50 post), to wyjaśniam: To nazwa zapewne związana z Klondike, rzeką w Jukonie, gdzie odkryto bogate złoża złota. Tu można to określić mianem "eldorado", powinno pasować, bo to określa krainę w coś bogatą, np. artefakty. Pytanie - czy ktoś oprócz mnie ma chęć zabrać się za polonizację tego moda? Bo jeśli tak, to proszę o kontakt na PW celem koordynacji działań. @Yurek, na mnie możesz liczyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Metek masz rację Eldorado do bardzo dobra nazwa do skojarzenia bogactwa. Eldorado mi się zawsze kojarzy z kasą i złotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Co do pytania @malakasa (50 post), to wyjaśniam: Malakas o nic nie pytał tylko cytował i przetłumaczył zdanie z rosyjskiego...które brzmiało .Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него....cytat postu @cichego... . W modach Klondike oznacza zbiór artefaktów w jakimś miejscu. Czasem opisy mówią..by uniknąć Klondika co znaczy ograniczenie spawnu artefaktów na danej lokacji by nie było ich zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 To sorki, @malakas, źle zinterpretowałem zawartość posta, mogę to tylko zwalić na mój "podeszły" wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 To nazwa zapewne związana z Klondike, rzeką w Jukonie, gdzie odkryto bogate złoża złota. Tu można to określić mianem "eldorado", powinno pasować, bo to określa krainę w coś bogatą, np. artefakty. Sorki zupełnie nie potrzebne..Dowiedzieliśmy się przy okazji skąd prawdopodobnie wzięła się nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi