portals Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Czy ktoś próbował uruchomić mody z katalogu innego niż gamedata? Chcę zrobić kilka takich katalogów i przerzucać tylko fsgame.ltx ale niestety to nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Jak miałem kilka gamedat, to ładowałem je w nazwane katalogi, które utworzyłem w katalogu z grą. Wystarczyło je tylko przesunąć (gamedaty) i miałem innego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Pewnie się tak nie da, ze względu na zakorzenienie tego w kodzie ale: pobierz sobie patcha 1.0008 i zobacz jak ruscy to zrobili, tam jest kilka wersji gry w kupie, i tylko klikasz i grasz w co chcesz :) Działa to na zasadzie, programiku, który przenosi odpowiednie pliki z folderu do cache i tyle. Przykładowo: @echo off @del /F /S /Q _appdata_thumbs.db @del /F /Q thumbs.db @move _appdata_configigamedata.dbc @move _appdata_configigamedata.dbd @move _appdata_configigamedata.dbe @move _appdata_configigamedata.dbj @move _appdata_configigamedata.dbk @move _appdata_configigamedata.dbh @move _appdata_configigamedata.dbm @move _appdata_configigamedata.dbi @move _appdata_configigamedata.dbn @move _appdata_configigamedata.dbp @move _appdata_configigamedata.dbr @move _appdata_configigamedata.dbs @move _appdata_configigamedata.dbt @move gamedata.dbf _appdata_configi @cd bin10008C @start xr_3da.exe -nointro @echo off @del /F /S /Q _appdata_thumbs.db @del /F /Q thumbs.db @move _appdata_configigamedata.dbc @move _appdata_configigamedata.dbd @move _appdata_configigamedata.dbe @move _appdata_configigamedata.dbj @move _appdata_configigamedata.dbk @move _appdata_configigamedata.dbh @move _appdata_configigamedata.dbm @move _appdata_configigamedata.dbi @move _appdata_configigamedata.dbn @move _appdata_configigamedata.dbp @move _appdata_configigamedata.dbr @move _appdata_configigamedata.dbs @move _appdata_configigamedata.dbt @move _appdata_configigamedata.dbf @cd bin10008H @start xr_3da.exe -nointro @echo off @del /F /S /Q _appdata_thumbs.db @del /F /Q thumbs.db @move _appdata_configigamedata.dbc @move _appdata_configigamedata.dbd @move gamedata.dbe _appdata_configi @move gamedata.dbf _appdata_configi @move gamedata.dbj _appdata_configi @move gamedata.dbk _appdata_configi @move gamedata.dbh _appdata_configi @move gamedata.dbm _appdata_configi @move gamedata.dbi _appdata_configi @move gamedata.dbn _appdata_configi @move gamedata.dbp _appdata_configi @move gamedata.dbr _appdata_configi @move gamedata.dbs _appdata_configi @move gamedata.dbt _appdata_configi @cd bin10006 @copy /y "xrgame_mp.dll" "xrgame.dll" @copy /y "XR_3DA_mp.exe" "XR_3DA.exe" @start xr_3da.exe -nointro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wiadomo bat jest jakimś rozwiązaniem ale bezpieczniej przenosić jeden plik niż kilka. Teraz udało mi się zmienić katalog ale żeby to działało trzeba wypakować wszystkie pliki co jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 To zleży czego potrzebujesz ? Ja mam po prostu każdy mod oddzielnie, jak by był inną grą, sporo to zajmuje, ale jest wygodne :) Nie masz miejsca na dysku ? To rozwiązanie ruskich będzie dobre, stworzenie kilku batowców, i kopiowanie modów do katalogu z grą, w batowcu dać odpowiednie funkcję, pierwsza: czyszczenie folderu gamedata, a następna w zależności od moda skopiowanie plików moda do gamedaty :) Gorzej z save, które trzeba przekierować... Ale i z tym można postąpić tak samo, dalsza instrukcja to przekopiowanie fsgame.ltx i zamiana jak z poprzednim. Trzeba chwile pomyśleć i poczytać ;/ Ja sobie tak gdy nie miałem ssd przenosiłem cache przeglądarki do ramdysku :) Zresztą portals dla ciebie to nie problem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 gamedata od 0 do 9 sprawdzałeś ? NP: gamedata1 jako folder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 gamedata od 0 do 9 sprawdzałeś ? NP: gamedata1 jako folder Ale co mu to da ? Nawet jak coś takiego zadziała, to co ? Będzie wczytywał pliki moda gamedata1, potem następnego moda gamadata2 .... aż wyskoczy crash ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Ale co mu to da ? Nawet jak coś takiego zadziała, to co ? Będzie wczytywał pliki moda gamedata1, potem następnego moda gamadata2 .... aż wyskoczy crash ? Sorry ale nie wiedziałem o co chodziło na początku :pinch: A tu o sortowaniu każdej modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi