Tortain Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Mam jedno pytanko, czy da się jakoś przyspieszyć ładowanie savów. Sama gra czyli tekstury, shadery ładują się szybko ale samo "Przygotuj się do gry" twa prawię minutę. W podstawce ten element wczytywania zwie się "Klient: Synchronizacja" i trwa najwyżej 3 sek. Da się to jakoś przyspieszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Nie da się. NS+ Dopa jest 10 razy większa od podstawki i co za tym idzie ładuje się dużo dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tortain Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Dzięki za szybką odpowiedz. Będę musiał się starać rzadko umierać, bo na wszytywaniu savów mnóstwo czasu stracę. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Spróbuj ''-noprefetch'' np.(“D:S.T.A.L.K.E.R. – Shadow of ChernobylbinXR_3DA.exe” -noprefetch) co przyśpiesza ładowanie gry, ale potem skutkuje możliwymi przycięciami. Działa to tak że nie ładuje od razu wszystkiego do pamięci, tylko doczytuje podczas grania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tortain Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Próbowałem, bez zmian. Problemem jest sama sychronizacja. I jak gra dzięki Ashampoo Core Tune korzysta z drugiego rdzenia to ładowanie już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) Ashampoo Core nie ma nic do ładowania gry Ashampoo Core Tuner to zbiór narzędzi pozwalających na zarządzanie procesami oraz zoptymalizowanie użycia procesora wielordzeniowego. .Wiem bo kiedyś mając słabszy sprzęt korzystałem.Nic nie zmienisz,po prostu nie daj się zabijać zbyt często i po kłopocie z ładowaniem. Edytowane 19 Września 2012 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Ładowanie gry nie przyśpiesza, ale nie można powiedzieć że nic nie daje, bo dzięki Core Tuner, COP działał mi o wiele płynniej, na słabym 4 rdzeniowym procku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi