AdvanceRain Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Stalkera mam od piątku, oryginalny, z empika. Dostał patch 1,6.02 , sterowniki karty, audio uaktualnione, EAX wyłączone w grze. Gra przywiesza się i zdarza się że co kilka minut ma przywieszki, takie zamrozenia na 10-30 sekund. Mój sprzęt to Asus K35sV Core i5- 2410M i karta ge force gt 540m 2 gb i 2 gb ram'u Dziwi mnie to że stalker tak wariuje, jest direx x 11,windows7 64 bit. metro 2033 działało na wysokich [nie najwyzszych] detalach płynnie, zero przycinek, skyrim na maxie działa a stalker jakieś mi tu wariactwa urządza. Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Moja rada. Weź ten egzemplarz Stalkera i zainstaluj u znajomego na kompie o podobnych parametrach i zobacz, jak u niego chodzi. Ten eksperyment pozwoli Ci na stwierdzenie, czy ta płyta nie jest wadliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 (edytowane) Masz laptopa,z kartą jaką ja miałem w swoim (gdy go miałem) ,RAM-u masz malutko bo ja w swoim X73S miałem 4GB,(i tez miałem ścinki),procek ten sam.Od siebie powiem Ci tylko tyle że nie pograsz zbyt wiele,tym bardziej na CoP-ie,musisz obniżyć jakość tekstur,cieni,detali,itd.Graj na oświetleniu Statycznym z minimalnymi ustawieniami.Znam to tak bardzo że nikt Ci nie powie więcej niż ja .Pozdrawiam i życzę cierpliwości___dużo. Metro Ci będzie chodziło bo cele marketingowe tak go skonfigurowały by chodził nawet na cienkich maszynkach. Zaktualizuj stery do karty i procka,używaj Ashaphoo Core Tuner 2. Edytowane 29 Września 2012 przez pacjent1972 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Koniecznie wyłącz synchronizację i w opcjach "pokaż odległość do celu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Bo ten laptop jest cienki jak zupka chińska :P A tak na serio, to nie wymagaj za wiele od tego sprzętu i nie patrz na metro, bo ta gra korzysta z rdzeni procesora a nie tylko je omija jak stalker. Zmniejsz detale i graj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi