Radrif Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Jw. Gdy tylko zbliżę się na odległość pozwalającą go zobaczyć wywala mnie z takim błędem... FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : ai().level_graph().valid_vertex_id(vertex->data().level_vertex_id()) [error]Function : CPatrolPathManager::select_point [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp [error]Line : 164 [error]Description : patrol path[garb_tambovski_path], point on path [wp00],object [gar_stalker_flame_quest2311092] stack trace: Dzieje się to na obojętnie jakiej lokacji... Czy wysypisko, czy bar = wylot. Próbowałem coś z tym zrobić ale żadnych rezultatów a znając mnie mogę jeszcze bardziej namieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Wygląda to na konflikt skryptów. Tambowski pojawia się w grze dwa razy. Jako stalker który ginie przy ataku psów na drodze do Baru i później jako Tambowski, który sprzedaje ci info o jednej z części do miotacza ognia. Tu wygląda na to, że nie zginął w Barze i teraz gra próbuje go spawnować w dwóch miejscach, na Wysypisku i na drodze do Baru. Stąd i wyloty. Możesz spróbować to przeczekać, poczekać na emisję, przejść na inną lokację, zrobić kilka innych zadań, może sytuacja się unormuje. Możesz spróbować usunąć tego stalkera z gry. Powinno się udać sposobem opisanym w tym temacie, w drugim poście ewentualnie możesz spróbować tego co sugeruje malakas w poście trzecim i sam zabić Tambowskiego. Potrzebny kawałek miotacza ognia po prostu sobie później zespawnujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ja spróbowałbym najpierw tego......obniż ze 180/150 do 10 parametr...gamedata/ config/ alife.ltx...switch_distance = X..(jeżeli jest problem z wielością 10, można ustawić 0.) ... wejdź na lokację i spróbuj porozmawiać. Potem emisja i jeżeli nie pomaga to nie zbliżać się do gościa...rurki można dopisać do handlarza lub spawner...koleś jednak może przeszkadzać i dobrze by było go usunąć. Jeżeli nie porozmawiasz z kolesiem, rurki tak czy inaczej są do dopisania/spawnu. // Jeżeli chciałbyś go zabić to można za pomocą zarodka mutanta, pod warunkiem że jesteś dostatecznie blisko...nie wiem czy wolno strzelać bezpośrednio, będzie psuło relacje w grze. Tam na Dziczy byli Najemnicy więc to co innego. object [gar_stalker_flame_quest2311092] ..a może nasz koleś przepił rurki i ich nie ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radrif Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Wielkie dzięki, zadziałało zmniejszenie parametru Przed zmianą spróbowałem jeszcze raz i owszem zbliżyć się mogłem ale do znacznika do mapie, Tambowskiego w pobliżu nigdzie nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi