kondotier Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Potrzebna podpowiedź. Utknąłem we freeplayu na teleporcie do X8. Stoję dokładnie w miejscu do którego doprowadził mnie pozycjoner, a wskazanym przez podpowiedź z arki ( dł. 0 00 13.35 i szer. 0 00 01.64 ), lecz brakuje mi 8m wysokości. Teleport na 44 a ja na 36 metrach. Jest to miejsce wykonywania zadania ochrony Morgana w podstawce ( Leśniczówka ). I nic dookoła co mogło by mnie podrzucić. Jedynie to skok z dachu, ale jak na niego wejść. Próbowałem po rurach, ale nie znalazłem na nie dojścia. Jakie jest prawidłowe rozwiązanie w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik147 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 W budynku obok jest drabina,po drabinie na półpiętro,przez dziurę na dach,z rozpędu wskoczyć na trochę wyższy ,będzie widać rury.Po tych rurach na sąsiedni budynek.Potem podchodzisz do miejsca gdzie wskazuje pozycjoner i skaczesz na nadbudówkę z teleportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Wszystko pięknie-ładnie poszło z rurami ( stary łeb zapomniał o tej drabinie ), ale problem dalej się ciągnie. Pozycjoner wyznacza mi miejsce nad placem, na wprost drzwi tych magazynów z lewej strony za bramą. Rury są na dobrej wysokości, ale za daleko by doskoczyć z miejsca, a magazyny do których dochodzą znowu o 3 m za nisko. Zrobiłem kilkanaście skoków z rur i z dachu, wszystko na nic. Piszesz o tym okrąglaku pod rurami? To bardzo daleko! Może jeszcze ktoś coś podrzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik147 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Trzeba wejść jeszcze wyżej i podejść po dachu nad tą dobudówkę w rogu i dopiero tam zeskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Wszystko to zrobiłem. Budynek z drabiną i jego dachy niższy i wyższy, przejście po rurze i wskoczenie na drugi budynek ( centralny ), na jego wyższą część, zeskoczenie na kolejną rurę i przejście po niej w rejon wskazywany przez pozycjoner ponad dyżurką, aż do budynku przed którym wyznaczony jest teleport ( wchodząc do Leśniczówki bramą, pierwszy na lewo ). Rura jest na właściwej wysokości, lecz do teleportu za daleko, aby doskoczyć. Mogę uzyskać tylko wskazywaną szerokość. Jak przejdę na dach budynku, uzyskuję długość, ale jestem za nisko i za daleko od teleportu. Piszesz że, teleport jest na jakiejś nadbudówce. Ja go mam nad placem, daleko od rur i dachu. Stąd problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik147 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Screen jest z COP.Mam pecha bo usunąłem moda i zapisy.U mnie teleport był przy środkowym budynku.Drabina,dach,skok wyżej,rura,przejście na drugi magazyn,znowu trochę wyżej,następnie na prawo do końca i tam wystawała z budynku mała dobudówka ,skok na ten daszek przeniósł mnie do X8. Edytowane 12 Października 2012 przez kazik147 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Kazik147 - zgadza się. Już to wykryłem sam. Kolejny bug moda. Pokazuje te same współrzędne w dwu różnych miejscach. Wchodząc do Leśniczówki znalazłem je na placu, więc starałem się uzyskać tylko wysokość. Na rurach taka była. Współrzędne z jednej osi, a do drugiej niewiele brakowało. Stąd moje usiłowania wskoczenia. Ale do miejsca znalezionego na ziemi za daleko. Biegałem po całym terenie leśniczówki i współrzędne były odległe. Polazłem jeszcze raz ( bez wgrywania poprzednich savów ) drabinka, dachy, rury, kolejny dach 1 i 2. Pozycjoner zaczął pokazywać inne współrzędne, które zaprowadziły mnie we właściwe miejsce. Jestem w laboratorium i walczę . Ale Twoja podpowiedź o przybudówce była przydatna. Bez niej bym tam nie poszedł. Dzięki. Edycja. Mea culpa! Biję się w piersi i przyznaję do mojego błędu. To nie był bug. Jego przyczyną był mój brak uwagi. Mały minusik przed wartością szerokości. Ta do uzyskania teleportu musi być na minusie, a ja szukałem na plusie. Ładnie to autor moda wykombinował :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi