pacjent1972 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Na pewno wielu z Was w swoim życiu odwiedziło jakieś interesujące miejsca,będąc na wakacjach,urlopach,czy wycieczkach.Ja osobiście bardzo lubię takie miejsca gdzie czuć,historię,tajemniczość a czasem dziejowa zagadkę.Nie zawsze udawało mi się to uwieczniać na fotkach ale kilka mam i chcę Was zainteresować tymi miejscami które utrwaliłem. 1.Wilczy Szaniec-okolice Mrągowa.Twierdza Hitlera z czasów II Wojny Światowej -mój Syn na wysadzonym bunkrze. 2.Mamerki-Kwatera Główna Niemieckich Wojsk Lądowych 3.Twierdza Boyen-Giżycko To moje wakacje 2009 roku które poświęciłem,wtedy jeszcze z rodziną na odwiedzenie Mazur i ich ciekawych miejsc.Zapraszam Was do tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 U mnie pod nosem są ciekawe miejsca. Jak porobię fotki to wstawię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Zawsze mnie fascynuje, pomijając do czego służyły dane obiekty, to ich solidność wykonania. Jakby nie patrzył, przetrwały szmat czasu. Budowali Krzyżacy - stoją po dziś, budowali Niemcy przed "Führererem" i za niego, a budynki i wojna i ząb czasu, jak i te krzyżackie, tak i te, zbytnio nie "posunął". W moim pisaniu, nie ma nutki wychwalania tyranów wobec narodów, a wskazanie dyscypliny i odpowiedzialności budowniczych, że ich kunsztowi należą się słowa uznania. Wiem, że byli Majowie, Egipcjanie, Rzymianie i inni dobrzy budowniczy, ale nawiązałem do pierwszego postu, zaczynający temat. Obecna polityka budowania, w większości o kant dyszla można rozbić. Nieopodal mojego domu (200 m), stoi piękny zamek, którego początki budowy sięgają XII wieku i stoi piękny i użyteczny dla publiki, a autostrady, którymi można by tu dojechać z różnych zakątków kraju i Europy, wybudowane tak niedawno na terenie Polski, rozpadają się. Ech, krew zalewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi