bolo Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Nie mam lornetki, najdziwniejsze jest to, że niewiem kiedy się to stało, zainstalowałem noktowizor cyfrowy na Skat 10 i stoczyłem dwie walki na arenie. Domyślnie powinna być pod 5, czy to jest jakiś błąd czy prawidłowośc.Na początku gry nie miałem " scyzoryka" a po walce na arenie cudownie się znalazł i jest pod 1. Dodam , że kupiłem lornetkę i w swej naiwności myślałem, że to rozwiąże problem niestety nie rozwiązało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik147 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Nie raz się zdarza,że podczas ataku np:mutantów gubisz przedmioty to może być broń jak i lornetka jeśli akurat miałeś ją w dłoni.Ja musiałem cofnąć sejwy, aż sprzęt wrócił na swoje miejsce(kupno nowej nic nie dawało).Lornetka będzie ci potrzebna w fabule i nie da się przeskoczyć jej braku bo próbowałem.Nie mogłem zrobić zdjęcia mózgu(dopisałem fotkę Sacharowowi),jak i znaleźć osobnika na Kordonie bez lornetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Nie raz się zdarza,że podczas ataku np:mutantów gubisz przedmioty to może być broń jak i lornetka jeśli akurat miałeś ją w dłoni.Ja musiałem cofnąć sejwy, aż sprzęt wrócił na swoje miejsce(kupno nowej nic nie dawało).Lornetka będzie ci potrzebna w fabule i nie da się przeskoczyć jej braku bo próbowałem.Nie mogłem zrobić zdjęcia mózgu(dopisałem fotkę Sacharowowi),jak i znaleźć osobnika na Kordonie bez lornetki. Dzięki tak zrobiłem, po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Odświeżę wątek.Może komuś ta wskazówka się przyda a więc: Też w pewnym momencie gry stracilem lornetkę nawet nie wiedziałem kiedy więc nie szukałem we wcześniejszych sejwach i prawdopodobnie musiałbym się dużo cofać w fabule więc grałem bez niej.Jednak doszedłem do wniosku że w paru miejscach lornetka się przyda więc zacząłem szukać rozwiązania tego problemu. Zespawnowałem lorentę, dopisałem ją do nagrody za zadania u Barmana, kupiłem również lornetkę u Sidorowicza (w sumie miałem trzy sztuki) ale jedyne co mogłem to wyrzucić je z ekwipunku. W końcu znalazłem podpowiedź na jednej z rosyjskich stron i chociaż opis na niej też nie do końca był dla mnie jasny udało mi się rozwiązać problem. Aby odzyskać lornetę należy zmodyfikować (najlepiej programem Notepad ++)plik bind_stalker.script (w folderze gamedatascripts) 1. Robimy kopię zapasową pliku bind_stalker.script.2. Odnajdujemy linię function actor_binder:update(delta) ( u mnie jest to linia 444 w tym pliku ).3. Zaznaczamy całą liniką jak do skasowania i wklejamy poniższy fagment kodu począwszy od linii 2 do 15 włącznie - czyli sam tekst:local my_first = truefunction actor_binder:update(delta) if my_first then dbglog("check bino start") local slot4 = db.actor:item_in_slot(4) if slot4 then dbglog("actor has %s in slot4", slot4:name()) if slot4:section() ~= "wpn_binoc" then alife():release(alife():object(slot4:id()), true) amk.spawn_item_in_inv("wpn_binoc", db.actor) end end my_first = false end4. Zapisujemy zmianę i wczytujemy ostatni sejw U mnie lornetka pojawiła się od razu po wczytaniu sejwu w rękach Strieloka.Po przeniesieniu do schowka wszystkich lornetek z ekwipunku ta pod kalwiszem 5 nadal działa :) MOŻE WAŻNE !!!Gram w wersję Soljanki bez DMX. Posiadam też gamedatę do wersji z DMXi tam w pliku bind_stalker.script prawie taki sam fragment kodu istnieje. Niestety w mojej Soljance zamiana na część tego kodu z wersji DMX nic nie dawała. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi