Кристофер (Kpuc) Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Amerykanie przetestowali nową broń. Zabójczą broń. Zabójczą, ale nie dla ludzi, a dla elektroniki. Szesnastego października, firma Boeing sprawdziła możliwości CHAMPa, czyli "Counter-electronics High-powered Advanced Missile Project". Jest to pocisk rakietowy mogący "strzelać" falami radiowymi, a konkretnie mikrofalami. Nakierowane na cel, doprowadzają do wyłączenia lub spalenia znajdującej się w nim elektroniki. W trakcie testów pocisk przeleciał nad dwupiętrowym budynkiem, w którym ustawiono dwa rzędy komputerów osobistych i innych urządzeń elektronicznych. Gdy w budynek trafił CHAMP, elektronika wyłączyła się, a prawdopodobnie została trwale uszkodzona. Firma zaznacza przy okazji, że zaskoczyło ją to, że testów nie przetrwały nawet kamery mające je nagrać. Artykuł: http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,12731419,CHAMP___przetestowano_bron_zabojcza_dla_elektroniki.html Kto potrafi uprawiać rolę ? Nam to nie grozi, ale takim rozwiniętym krają, jak terroryści się do tego dorwą to strach się bać. Dzisiejsi ludzie nie poradzą sobie bez elektroniki, ona nas otacza, wrosłą się w nasze życie tak dobitnie że zrzucenie takiej większej bombki na miasto i mamy totalny dziki zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Artykuł: http://technologie.g...lektroniki.html Kto potrafi uprawiać rolę ? Nam to nie grozi, ale takim rozwiniętym krają, jak terroryści się do tego dorwą to strach się bać. Dzisiejsi ludzie nie poradzą sobie bez elektroniki, ona nas otacza, wrosłą się w nasze życie tak dobitnie że zrzucenie takiej większej bombki na miasto i mamy totalny dziki zachód. Mieszkam na wsi, mam swój las, staw. Dam rade w razie czego. Współczuję mieszkańcom miast. Jedynym problemem będzie dla mnie brak Stalkera ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ja umiem :) Będzie tak jak z atomówką, walną dwie takie i koniec jej używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ech, no to wezmę te swoje rewolwery czarnoprochowe, trochę ciuchów, żonę, córkę, kota i pojadę kupić siedlisko przy wschodniej granicy. Komputer też wezmę, bo wprawdzie przed promieniowaniem elektromagnetycznym schować się nie da, ale jego natężenie maleje z kwadratem odległości, więc nawet jak walną w Warszawę, to do mnie "nie doleci" i będę sobie grał. A z rewolwerów będę strzelał do miastowych, co przyjadą żeby mi STALKERA zabrać :ninja: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Mam pytanie. Jest jakaś różnica między Haarp a CHAMP ? http://www.fromthewilderness.com/free/pandora/haarp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 HAARP to program badań nad bronią masowej zagłady. CHAMP to testowana broń niszcząca elektronikę na wybranym, niewielkim obszarze. Zwróćcie uwagę, że żadne natężenie mikrofal nie uszkodzi systemów osłoniętych uziemioną, metalową siatką. Wojskowe systemy mają zabezpieczenia przed EMP i mikrofalami. CHAMP to broń do "humanitarnego" tępienia cywili, a zwłaszcza niszczenia gospodarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi