pacjent1972 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Nowe-procesory-z-serii-AMD-FX,wid,15038584,wiadomosc.html?ticaid=1f68e Kolejne "rarytasy" od AMD dla graczy i nie tylko.Gdyby człowiek chciał byc na bieżąco z każdą nowinką to musiałby miec wór kasy i konfigurować kompa o nowe dodatki co miesiąc. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 to musiałby miec wór kasy i konfigurować kompa o nowe dodatki co miesiąc. . No, może nie co miesiąc, ale co rok na pewno. Mnie podnieca FX-6300 - za takie niewielkie pieniądze dostajemy prawdziwą potęgę (przynajmniej mi się wydaje, że ten 4 gigowy zegar zje wszystko :nuke:). I bardzo się cieszę, że AMD daje czadu, ta dominacja Intela w latach 2005-2009 już zaczynała się przejadać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 przynajmniej mi się wydaje, że ten 4 gigowy zegar zje wszystko :nuke:). Niekoniecznie. To czy procesor będzie bił konkurencje zależny też od oprogramowania i sterowników a nawet samych programów, co z tego że masz CPU 10Rdzeniowy, 50GHz na każdy rdzeń z 100MB cache jak żadne oprogramowanie nie wykorzysta tego potwora ? Jak by nie było intel i7 dominuje, nawet najdroższego FX Niemniej jednak ciesze się z konkurencji, a osobiście mój Phenom wystarcza mi w zupełności. Ba, nawet byłem o krok od kupna FX-8150 ale się w ostatniej chwili wycofałem dochodząc do wniosku że nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Z komentarzy w necie wynika, że Vishera to podrasowany Bulldozer, więc zobaczymy jak będzie z wydajnością. Natomiast ceny na pewno są bardziej atrakcyjne. Ja również jestem zadowolony z mojego Phenoma 955, chociaż unowocześniałem sprzęt w momencie, kiedy pojawił się Bulldozer i mało brakowało... na szczęście dobrzy ludzie ustrzegli... :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi