pacjent1972 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Nie lubicie standardów?Proszę bardzo,parę minut i Wasz ekran ładowania będzie taki jak zechcecie. 100% pewności działania,żadnych uszczerbków na systemie,żadnych wirusów. Sprawdziłem i zmieniłem. Tu macie stronkę z opisem kolejności działania i linkiem do programu Win7BootUpdater http://www.porady.or...owania-windows/.Programik otworzy się z językiem niemieckim,zmieniacie w menu programu pod Sprache na dowolny inny,nie ma polskiego. Fajne animacje znalazłem tutaj http://www.door2wind...7-boot-screens/.Po wpisaniu w Google Animated Windows 7 Boot Screens znajdziecie wiele innych ciekawych animacji lub jak ktoś woli obrazów statycznych. Bye! Edytowane 27 Listopada 2012 przez malakas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ciekawe rozwiązanie. Ja dorzucę propozycję dla tych co chcą poczuć smak Windows 8 i Metro. Nakładka jest w pełni funkcjonalna. Należy pobrać paczkę z strony podanej w linku i nasz system ulegnie transformacji do win8 . Można to bezpiecznie instalować, a kiedy już taki pack przestanie się podobać wystarczy odinstalować go z systemu . Paczki są dla win 7 osobno 32/64 bit oraz win XP. Link...http://www.skinpacks...cat&cid=4&page= 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja akurat od dawna do tuningu siódemki używam TuneUp Utilities + SunriseSeven. A zamiast Rocket Dock używam Object Dock 2 - screen - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Skoro już mamy zmieniony splash czy inaczej okienko ładowania systemu, i pulpit a nawet dodane kafelki, to warto było by jeszcze zmienić tło wyboru użytkownika. Do tego polecam bardzo małą aplikację "TweaksLogon" Używam jej od ~2-3 lat, przed zmianą warto sobie przyszykować grafikę o nominalnych rozmiarach naszego monitora, w innym przypadku grafika będzie rozciągnięta. http://tweaks.com/software/tweakslogon/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Od niedawna używam nakładki Numix SkinPack.Na pulpicie zamiast tradycyjnych ikon wyświetla się Skyrim Rainmeter Suite v2 lekko dostosowany do moich potrzeb (po kliknięciu na pasek miernika CPU otwiera się program CPU Hardware Monitor, a po kliknięciu na pasek lub nazwę partycji otwiera się okno danej partycji).Kursor myszki to Skyrim Cursor Set.Skróty do programów i aplikacji są posegregowane w zakładkach programu ObjectDock przez co mam do nich szybki dostęp i przede wszystkim nie zaśmiecają pulpitu.Do zmiany wyglądu ikon używam Axialis icon workshop.Do odtwarzania muzyki używam programu Foobar2000 (aktualnie używam skórki DarkOne v4) Poniżej przykłady stalkerskich skórek (theme-ów) programu Rainmeter: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walik Czosnek Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Ile to zabiera pamięci i jak obciąża komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Niestety jak na chwilę obecną nie istnieje dobra metoda modyfikacji loga ładowania systemu w Windows 8.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Walik w odpowiedzi na Twoje pytanie: Rainmeter nie jest aż tak zasobożerny jak mogłoby się wydawać - jednak przy dużych skórkach (czytaj dużej ilości wyświetlanych przez program na ekranie elementów) zużycie zwłaszcza pamięci operacyjnej może być bardzo duże. Poglądowo umieszczam zrzut ekranu z menadżera zadań swojego PieCa (pulpit w spoczynku): Jednak w czasie np. grania możesz zawsze wyłączyć w usługach np. Rainmeteraco uwolni dodatkowe MB pamięci lub odciąży procesor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Znalazłem takie fajne theme do Windowsa 7, Aero+ się nazywa. Odświeża wygląd, teraz Windows 7 przypomina nieco "ósemkę".Strona na DeviantArt: *KLIK*Pobieranie bezpośrednie: *KLIK* Edytowane 20 Lipca 2015 przez Devell Zapomniałem dodać linku do pobrania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ło matko myślałem, że każdy będzie chciał zmienić wygląd Win8 na Win7 a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) A co w nowym jest złego? Mi się podoba, przynajmniej okna i taki pasek zadań. :P Edytowane 30 Lipca 2015 przez Devell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Hej,Wiesz to kwestia gustu. Mimo to, że jestem młody to nie lubię tych wszystkich zachodnich trendów i zmian, które coraz bardziej się wtryniają do kraju a także do internetu. Jak dla mnie design w roku około 2006+ był idealny a później jest już tylko gorzej.Dodatkowo Windows robi się coraz bardziej pedalski przez te pastelowe kolory i zielone czy pomarańczowe telefoniki lumia dla dzieci i młodzieży... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Hej,Wiesz to kwestia gustu. Mimo to, że jestem młody to nie lubię tych wszystkich zachodnich trendów i zmian, które coraz bardziej się wtryniają do kraju a także do internetu. Jak dla mnie design w roku około 2006+ był idealny a później jest już tylko gorzej.Dodatkowo Windows robi się coraz bardziej pedalski przez te pastelowe kolory i zielone czy pomarańczowe telefoniki lumia dla dzieci i młodzieży... PozdrawiamIdealnie to ująłeś ! Plusik leci za zdrowe podejście do rzeczywistości. Gdyby Win XP dawał radę nadal bym go używał. Stare dobre czasy... Edytowane 20 Lipca 2015 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Milion dolarów dla tego kto umie to zainstalować żeby wszystko działało. https://static.stalkerteam.pl/monthly_2015_07/s_t_a_l_k_e_r__by_andyc2908-d4oi5h6.thumb.jpg.e02e337ae91672e882775722540b6989.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Aj tam, marudzicie! Co prawda, Windows 10 też nie jest do końca tym, co mi się podoba (nowy system ustawień, gorsza możliwość personalizacji), ciężko się czasem połapać. Zawsze można ustawić styl klasyczny Windows i mamy, mniej więcej, dawny design. Tak czy inaczej, Microsoft (i nie tylko) idzie na złą drogę, choć czasem mam słabość do nowocześnie wykonanych stron internetowych, czy aplikacji.SpotifyOperaDodam jeszcze, że od czasu pojawienia się tego nowego Skype'a (mniej więcej) nie otrzymuję powiadomień o wiadomościach, tak jakby nikt nie pisał. W ustawieniach mam wszystko powłączane, nie powinno być problemów, a są... dodatkowo, kiedyś na moim radiowym Internecie wiadomości się wysyłały w tempie natychmiastowym, teraz na tym samym, a nawet lekko przyspieszonym łączu wysłanie krótkiej wypowiedzi trwa czasem ponad pół minuty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Poradziłem sobie sam, wszystko wiem tyle że... tapeta to no problemo, program rainmeter 3.2.1 pestka... ale proszę o przetłumaczenie mi na angielski lub polski tego co w tym hudzie jest bo otwiera się z krzakami jak to cyrylica. https://mega.nz/#!8ptnXSqa!T7Xr50ExqAMykcdN9zr9lKfuK9VlRRMkVYbkjodnfOg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam. Ściągnąłem sobie Rainmeter'a oraz HUD Red Skin Pack ze strony https://skinpacks.com/Niestety mam kanciaste okna zamiast ładnie zaokrąglonych. Tutaj screen nieszczęsnych okienek. Na laptopie wszystko jest tak jak na screenach ze strony, okienka są ładnie wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 UXTheme Patchera użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Właśnie nie. Użyję go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ogarnąłem tego Huda... jest świetny a tłumaczenie? Wystarczy wejść w plik config i samemu wpisać co trzeba. ... krok po kroku będzie to miało sens. Fajna zabawa... jak dla 40-sto paro latka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Jak już tak się wszyscy chwalą to ja też się pochwalę System: Windows 8.1 x64 EnterpriseUxtheme: takStyl: Kemikal (deviantart)Niestety nie pamiętam skąd mam ten styl folderu (niebieski). Jeśli ktoś chce mogę wrzucić Jak dla mnie Win 8.1 w takiej szacie jest jak najbardziej używalny a zmiany pod maską powodują, że jest także znacznie szybszy niż win7 postawiony na SSD. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś rainmeterem do tego.Test mode w rogu pojawia się bo mam na stałe wyłączone sprawdzanie podpisów sterowników (zmodyfikowane sterowniki graficzne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) @GodlikePonoć lubisz stary wygląd Windowsa. Znalazłem takie coś na 9GAG-u, niestety to chyba tylko czyjeś wymysły, bez możliwości odworzenia ich w rzeczywistości. Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Devell 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Nawet fajne, chciałbym się czasami tak przełączyć na tryb 98 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Mam pytanie nie o zmianę wyglądu, a o klawiaturę.Czy jest możliwość, - a jeśli tak, to w jakich plikach i co zmienić - aby polskie znaki diaktryczne uzyskiwać, naciskając z lewej strony klawiatury tylko jeden klawisz, tak jak to jest z prawej. Precyzując, zamiast automatycznego Ctr+Alt, tylko Ctr lub Alt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Miałem już na pulpicie Borderlandsy i Skyrima, a w związku z nie tak dawną premierą nowego Fallouta postanowiłem odświeżyć (znów) nieco wygląd pulpitu.Oryginalna skórka Rainmetera którą przerobiłem dla siebie do pobrania TU Edytowane 18 Listopada 2015 przez Anton Gorodecki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi