smox Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 W tym modzie już w Kordonie, naukowiec może przeprowadzić eksperyment na naszym artefakcie. Jak to przetłumaczyć, by miało jakiś sens? <text>Выбирай вещ-во для взаимодействия с артефактом:</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_5"> <text>Адеганский кристалл</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_6"> <text>Карбонит</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_7"> <text>Кортозис</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_8"> <text>Космий</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_9"> <text>Пласталь</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_10"> <text>Метацианид</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_11"> <text>Элериум-115</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_12"> <text>Адамантан</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_1305"> <text>Выбирай метод взаимодействия:</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_51"> <text>Микроскопическое сечение реакции</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_52"> <text>Гамма-излучение</text> </string> <string id="experiments_artifacts_done_53"> <text>Электронный захват</text> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) To mniej więcej może być tak: <text>Wybierz składnik do interakcji z artefaktem:</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_5"> <text>Adegański kryształ</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_6"> <text>Karbonit</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_7"> <text>Kortosis</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_8"> <text>Kosmita</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_9"> <text>Plastal</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_10"> <text>Metacyanid</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_11"> <text>Elerium-115</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_12"> <text>Adamantan</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_1305"> <text>Wybierz sposób współdziałania:</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_51"> <text>Mikro-podział reakcji</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_52"> <text>Promieniowanie Gamma</text> </string> <string id="exreriments_artifasts_done_53"> <text>Rozpad elektronowy</text> Może ktoś zna te terminy ze Stara Wars i innych gwiezdnych gier, to proszę o wniesienie tu poprawek tych nietypowych i dziwacznych nazw. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez metek58 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dzięki @metek58. Dobrze to wygląda i o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Pojawiła mi się nazwa grawitacyjnej broni i za chusteczkę nie wiem jak ją mądrze zapisać. Oto ona: Гравипривод. Czyżby to był Grawinapęd, czy Grawipaliwo? Proszę o nakierowanie mnie, bo nie pamiętam, czy byla już w gdzieś w modzie Stalkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 A ja bym nazwał "Grawiton". I była owszem w TŚ2 oraz w Soli, ale nazwy nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 W Soli był Gravigun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 A ja bym nazwał "Grawiton". I była owszem w TŚ2 oraz w Soli, ale nazwy nie pamiętam. Jedna nazywa się Гравипушка, to zna każdy prawie, ale tą drugą nazwę Гравипривод, o podobnym działaniu, co ta pierwsza, nie kojarzę, czy była już gdzieś w grze. Poczekam, może z kadry jeszcze ktoś spotkał się tą nazwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ja bym ten Гравипривод przetłumaczył na Przyciągacz Grawitacyjny ( привод -> przyprowadzenie -> przyciągnięcie ) Ale jeśli to coś wygląda i działa jak w HL2, to lepiej sens urządzenia odda Chwytak Grawitacyjny. Гравипушка w dosłownym tłumaczeniu da Armatę Grawitacyjną. Trzeba przyjąć taka nazwę, aby nie kojarzyła się z Gaussem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czekam na jeszcze inne propozycje, bo dobrze brzmiała by nazwa jednoczłonowa, np. Grawiłap, Grawidysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jest jakiś obrazek tego cuda? Będzie łatwiej ochrzcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Właśnie w tym problem, bo nie gram teraz w tego moda, gdyż tłumaczenia sporo i brak czasu. Gdyby ktoś grał i spotkał to cudo, to proszę o screena tej broni, bo mniemam, że jest to jakaś nowa broń wprowadzona do moda i wspólnie ją ochrzcimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 W jakim pliku jest ten przedmiot - podaj mi nazwę pliku to zlokalizuję przedmiot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 @scigacz1975, jest to w plikach text - include_stable_new_items, na linii 783. Najlepiej byłoby zobaczyć tą broń na screenie, to łatwiej by ją było nazwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Gravigan działa również na zasadzie przyciągania i odrzucania...myślę że powinniście stosować jednolite słownictwo...gravigan. // To dział dla tłumaczeń więc pytania w stylu kiedy mod będzie gotowy polecą do kosza. O to można pytać na forum w tematach...część postów została tam przeniesiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 @Metek możesz sobie ten item odpuścić - nie występuje w żadnych plikach poza tym który podałeś - prawdopodobnie coś nie wyszło, a opis został. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 @scigacz ma rację. Ukończyłem moda po rus. i nie spotkałem się z niczym takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Na wszelki wypadek, zostawię to w pliku tekstowym i przetłumaczę według własnego uznania. @malakas, opis grawiguna jest zaraz nad tą bronią. Masz rację, że obie te bronie działają podobnie, choć ta nowa, minimalnie ma inne funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) metek58 - cichy wczoraj napisał na SB ( i miał wstawić skreena), że wygląda to jak różowa Groza. Czyli że, oba te cuda różnią się wyglądem. Aby się więc nie mylił z GRAWIGUNEM, mam taki pomysł. Rosyjska groza, to nasza burza. A jak burza to gromy. Miała być nazwa jednoczłonowa, to niech będzie GRAWIGROM. Jak nie teraz, to może kiedyś się przyda. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez kondotier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zrzuty pokasowałem. Była anomalna Groza i Gauss dla kolekcjonera też podrasowany, był taki w Soli, bez celownika. // Dodam, że moda ukończyłem, miałem problem we freeplay-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Dziś zakończyliśmy tłumaczenie ostatniego pliku tekstowego (myślę, że nie ukrył się żaden) tego moda. Jak to @smox poskłada, to przy dobrych wiatrach, wrzuci pod świąteczną choinkę graczom. Mod polecam, bo jest dla twardych graczy i nie brak ciekawostek. metek58 - cichy wczoraj napisał na SB ( i miał wstawić skreena), że wygląda to jak różowa Groza. Oglądałem tą pukawkę, jest w skrzyni u Sidora, zamknięta na szyfrowy zamek, ale nie dla mnie problem, bo przy tłumaczeniu widziałem kod. Jest to różowa groza i nie o tą broń tu chodzi. @scigacz1975 trafnie to określił, coś nie wypaliło i opis został. Trudno, bo chciałem zobaczyć tą nowinkę. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W modzie jest anomalna Groza czerwonego koloru, a raczej pełza po niej jakby ogień. Świetna broń, która towarzyszyła mi do końca gry. Można zdobyć ją stosunkowo wcześnie, nie trzeba ładować magazynka i przy strzelaniu wydaje dźwięk jak karabin-Gaussa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 @Smox, kupujemy ją w Wiosce Kotów u naukowca, w piwnicy przy ognisku . Cena tylko 145 tys :ermm: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi