Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=hn6f-bDyN0A „Kampanie społeczne to zawsze niezłe gówno”. Okrutnie kusiło mnie aby zatytułować ten wpis „Piotr Cyrwus jakiego nie znaliście” ale pewnie nie chciałoby się Wam kliknąć. A o klikanie tutaj chodzi – o klikanie, oglądanie, przesyłanie dalej, polecanie znajomym, bo przed Wami Piotr Cyrwus jako gangster w kampanii społecznej przeciwko znęcania się nad psami – dosłownie i w przenośni. Wszystko w ramach pomocy dla fundacji Przytul Psa, którą możecie wspomóc przez serwis SiePomaga.pl. Mam okazję trochę pomagać przy całej tej akcji (naprawdę odrobinkę), zresztą nie trzeba mnie było długo namawiać, cel szczytny ale przede wszystkim nietypowe podejście do spotu – tego jako mediafun nie mogłem sobie odmówić. Oglądałem ten spot kilkanaście razy, wyłapując detale, smaczki grymasy czy nawet mrugnięcia okiem – za każdym razem odkrywając coś nowego. Przy okazji stała się też inna rzecz. Już nigdy nie pomyślę o Piotrze Cyrwusie jako aktorze z „Klanu”, słynnym Ryśku „umyj rączki”. Nigdy. A wręcz z niecierpliwością będę czekał na kinowe filmy z jego udziałem – w roli gangstera-zakapiora sprawdził się znakomicie – kupuję jego, kupuję cały spot. Na planie Cyrwusowi towarzyszą inni aktorzy, których możecie kojarzyć z telewizji – Michał Czernecki, Marcin Sztabiński, Michał Piela oraz Piotr Bujnowski. Takie podejście i łamanie schematów lubię. Hmm, lekko niepocieszeni mogą być twórcy innych kampanii społecznych, szczególnie tych, gdzie rzeczywiście pada hasło „o ty możesz pomóc”. Faktycznie, tego typu formułek jest w mediach mnóstwo, a pomysłodawcy scenariusza i reżyserowi spotu Kazimierzowi Zbąskiemu i Marii Zbąskiej udało się znakomicie wyskoczyć z tego schematu. Źródło: http://www.siepomaga.pl/r/dlapsa Zdania zapewne będą podzielone, co wy myślicie o takiej formie reklamy/manifestu ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Pomysł świetny. Siła dwuznaczności, połączona z mocnym, może zbyt wulgarnym językiem, zwraca uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Słabszy język nie miał by tej samej siły wyrazu. Poza tym od kiedy mafia ma się wyrażać kulturalnie :teehee: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Nie wiem jak do (powiedzmy )normalnych, ale do tych których grają - powinno dotrzeć, zresztą do mnie też trafia dzięki dużej dawce humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Bardzo się ciesze że bierzecie to na wesoło, na innym forum wzięli to wręcz odwrotnie. Ale to chyba rzecz wieku, nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi