Garrett Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Hej, ostatnio zachciało mi się grać w Czyste Niebo, wgrałem moda Misery (czy jakoś tak), pograłem ze 2 dni. Rano wstaję próbuję odpalić grę. Płytka się kręci dość długo i pojawia się komunikat :"Włóż oryginalny dysk...".Usunąłem grę. Zainstalowała się normalnie (nawet kilka razy) a i tak nie mogę włączyć gry, wciąż ten sam komunikat. Edit. Dodam, że płyta dziwnie ''pierdzi'' w napędzie :D Edited December 23, 2012 by Devell Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Bardzo często mam ten sam problem. Klikam ok na komunikacie i ponownie klikam ikonę CS. Pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedoro Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Jako że masz oryginalną grę to możesz spróbować dodać NOCD/DVD, dzięki czemu nie będziesz musiał mieć płyty w napędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liar Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Niestety NODVD może powodować wyloty. Miałem ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Zainstaluj najnowszy sterownik TAGES..powinno pomóc. Jeżeli instalowałeś to odinstaluj i zainstaluj ponownie. Link w temacie...http://stalkerteam.pl/topic/5285-powtorka-z-rozrywki-czyli-tym-razem-problem-z-cs-em/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garrett Posted December 23, 2012 Author Report Share Posted December 23, 2012 Niestety dalej nic, próbowałem zrobić obraz płyty i przy ok. 90% wyskakuje błąd a żadnego sensownego cracka nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 A na innych komputerach sprawdzałeś płytę? CS miał dość skomplikowane zabezpieczenie ale jak odpali mógł chodzić 3 dni bez płyty. Nodvd nie jest do końca zgodny z prawem jednak raczej nie powoduję wylotów(o ile jest do nowego patcha). Możesz też pisać do supportu, to w końcu ich zasługa w postaci takich zabezpieczeń. Zawsze się zastanawiam po co dawać kasę na zabezpieczenia jak i tak padną szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Jeszcze tylko brakuje tutaj linków do craków... . Jeżeli masz oryginalną grę to pisz do suportu i święto, a o crackach na forum nie piszemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garrett Posted December 25, 2012 Author Report Share Posted December 25, 2012 Naprawione. Umyłem płytę płynem do naczyń ''Fairy'' , spłukałem ciepłą wodą i wytarłem ściereczką, zadziałało. :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts