cichy Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Tytuł Oryginalny: Возвращение Шрама [Часть 1-я] Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data Premiery: 09.06.2012r Autor: dimak Autor Spolszczenia: @smox, @metek58, @Yurek Długość Moda: (ok.20-25 godzin) OPIS: Spoiler Jak można domyślić się po tytule moda, głównym jego bohaterem jest najemnik Szrama, którego losy pozostały nieznane po zakończeniu Czystego Nieba. Oprócz zupełnie nowej fabuły do gry dodano imponującą ilość nowej zawartości, począwszy od lokacji i modeli broni po dodatkowe ugrupowania, anomalie, przedmioty oraz nowinki graficzne. Po pewnym czasie produkcja doczekała się dopełnienia, które znacznie ją rozbudowuje: Dodano 3 nowe lokacje; Nowe zadania; Poprawiono wiele błędów w tekście; Nowa muzyka i dźwięki; Nowe modele NPC oraz mutantów; .. I wiele więcej! Pozostałe wersje moda oraz jego II część: Powrót Szramy Cz.1 + Dopełnienie (Repack) Powrót Szramy Cz.1 + Dodatek „Scream” Powrót Szramy 2 SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Cień Czarnobyla 1.0006 Rozpakowane archiwum z modem umieszczamy w głównym katalogu gry Należy usunąć plik shaders z katalogu gamedata moda Pobieramy Patch Nr.3. Po wypakowaniu otrzymujemy katalog gamedata i bin. W katalogu bin Patcha Nr.3 usuwamy plik XR_3DA.exe Po usunięciu pliku .EXE wklejamy zawartość Patch Nr.3 do moda Pobieramy dostępny Fix i wklejamy na poprzednio dodany Patch Nr.3 Pobieramy, wypakowujemy i dodajemy spolszczenie Do skrótu gry na pulpicie dodajemy parametr " -nointro " po spacji Spolszczenie zawiera obowiązkową poprawkę dla Patcha Nr.3 LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod + Dopełnienie + Fixy: Yandex - [KLIK] Patch Nr.3: Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Nasz Serwer - [KLIK] Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Poprawki: Naprawa kombinezonów poprzez narzędzia, które otrzymujemy od Striełoka autorstwa @Allen - Naprawa Kombinezonów.rar Poprawa błędu, który możemy napotkać na Agropromie - Yandex [KLIK] Źródło: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monolit1500 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 No to pięknie ! Szrama to super miodzio modzik a dopełnienie wygląda apetycznie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Rozumiem, że spolszczenie z oryginalnego Powrotu Szramy nie będzie działać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Nie. Fabuła uległa rozszerzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Uuu.. nie spodziewałem się jakiegoś dopełnienia do tego moda. Jak dodali te lokacje to na pewno coś jest ciekawego, chociaż z drugiej strony mnie Powrót Szramy tak średnio przypadł do gustu, zresztą borykałem się z problemami w tym modzie i go nie ukończyłem. Może poprawili większość problemów technicznych, wtedy może zagram jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Poprawiono bardzo wiele problemów, dlatego tak długo nie było patcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Link do moda - http://narod.ru/disk...patch-3.7z.html Pobiera się szybciej. Dodałem link do oierwszego posta. Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Świetna robota, @cichy. Jest tam wzmianka o lokalizacji Даркскейп, to na nasze Mroczna Przestrzeń, tu można to znaleźć: http://pl.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R.:_Cie%C5%84_Czarnobyla To bardzo ciekawy mod i zapewne dający sporo emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Dziękuję, za chwilę poprawię w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Czy już ktoś zabrał się za spolszczenie tego patcha 3 ? Jeżeli nie, to ja to zrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 @ smox Ja na razie siedzę jeszcze w DR - Leper Area (i jeszcze chwilkę posiedzę), więc jak masz moce przerobowe i chęć, to do dzieła :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 W takim razie, zaczynamy z @metkem58 spolszczenie tego patcha 3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Obowiązkowa poprawka dla patch 3...http://rusfolder.com/34374519. // Strona pomocy technicznej...http://vdv5549.0pk.ru/viewtopic.php?id=55&p=32 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Malakas, dobra robota . Poprawka na hostingu bez znajomości Rus : http://uploading.com...69/gamedata-zip . ** Patch 03 z zaimplementowaną powyższą poprawką: https://disk.yandex.... dU=&final=true . Za: http://vdv5549.0pk.r....php?id=55&p=33 , post 966. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) cichy - próbowałeś, jak długo to się ściąga? Yurek - możesz się odnieść do moich pytań w # 12 ? Edytowane 4 Stycznia 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 @ Kondotier, Patch 03 z poprawką z postu nr 25 ściągnęło mi w 9 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 @cichy, pobrałem ten patch, ale ani winrar, ani 7zip tego nie rusza. Ki diabeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pobrałem testowo plik @cichego z Yandex ..post 25. @metek58 próbuj dalej...plik jest dobry...7z rozpakował bez problemu. Waga na dysku po wypakowaniu 961 MB..zawiera dwa foldery...BIN i GAMEDATA. // Zrobię eksperyment i postawię moda z nowym patch i starym spolszczeniem..zobaczymy czy częściowo spolszczony mod da się odpalić. // Na razie wtopa bo pobieralnia nieczynna i brak spolszczenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Już się wyjaśniło z tym patchem 3, nie był w pełni pobrany. Mam go już i wypakował się 7zip-em. Drastycznych zmian w tym polonizowanym dopełnieniu, co teraz robimy ze @smoxem - nie wnosi. Edytowane 9 Stycznia 2013 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) cichy - to dobrze, bo mnie ten patch z poprzedniego linka ściągało ponad 1,5 godziny. I pytanie. Wymianę silnika w bin zrobić przed wklejeniem moda do gry, czy jest to obojętne i można zrobić już na gotowym modzie. Dodano - pobrałem, będzie mniejsza możliwość błędu przy zestawianiu moda. Faktyczny czas ściągania ok. 10 min. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Wywal z moda silnik. Na końcu, po instalacji wklej ten z paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Miałem wylot z takim logiem, przy kończeniu pierwszej rozmowy z Misiulem. FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CEncyclopediaArticle>::GetById [error]File : e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamexml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : tex_peredatchik Czy wiadomo, co go boli? Ten problem rozwiązany, @smox odkrył malutki niuans, który taki wielki robił problem. Gra ruszyła i spolonizowanie tego patcha dobiega końca, a to dobrze, bo mi już relanium kończy się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zakończyliśmy z metkiem58 spolszczenie patcha 3. Pojawi się w 1 poście jak Portals wstawi do pobieralni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Czy spolszczenie patcha3 można już pobierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 @Portals dodał polonizację do pobieralni i pierwszego postu. Autor bardzo dopracował stabilność. Agroprom - i zero wylotów. Ani jednego od początku gry na pełnych parametrach. Pięknie wygląda. Na Kordonie mrok, burza i ciemność, Bagna - złota wczesna jesień, nad mostem jedzie pociąg "widmo" (widać na zrzutach ekranu), Agroprom - deszczowo, emisja niesamowita. O zombiakach nie wsponę. ** Świt na Agropromie, jakbym był na Mazurach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi