GTX Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witam otóż mam niemciekiego marka z 1950 z aluminium ile mniej więcej on jest warty ?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witam otóż mam niemciekiego marka z 1950 z aluminium A przepraszam, co to jest, bo kompletnie nie wiem o czym Ty do nas rozmawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Chyba chodzi o monete.Jeżeli to zwykła moneta z obiegu z tamtych lat to niewiele.Wszystko zależy od nakładu w jakim wychodziły.Jeżeli wyprodukowano bardzo duzo takich samych to prawdopodobnie wiele przetrwalo do dzisiaj i z kasy nici.No chyba że jest z jakiejś "edycji limitowanej" to wtedy może byc juz coś warta.Bardzo dużo zależy też od jej stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Google Translator - Witam, posiadam aluminiową , niemiecką markę z 1950 roku . Ile może być warta? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Matko Boska, to chodziło o "aluminiową niemiecką markę"? Dzięki, ja wysiadam... Google Translator - Witam, posiadam aluminiową , niemiecką markę z 1950 roku . Ile może być warta? Widzę, Buber, ze mówicie po niemcieku dużo lepiej ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 @Dopyl ma dużo racji. Poszukaj również tutaj...http://www.domel103.pl/wycena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Buber mam identyczną z 1950 1 Mark niemiecki z aluminium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Sory GTX , to taki żarcik w związku z Twoim niezbyt zrozumiałym opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Aluminium i nie edycja limitowana = wartości nikła Nawet edycja limitowana chyba dużo warta by nie była, monety nawet mało liczne ale wykonane z metalu innego niż złoto lub srebro nie osiągają dużych cen. To tylko mój wniosek i nie musi się zgadzać z obecną sytuacją na rynku. Edit: korekta estetyczna. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Ganges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Aluminium i nie edycja limitowana = wartości nikła Nawet edycja limitowana chyba dużo warta by nie była, monety nawet mało liczne ale wykonane z metalu innego niż złoto lub srebro nie osiągają dużych cen. To tylko mój wniosek i nie musi się zgadzać z obecną sytuacją na rynku. Edit: korekta estetyczna. Masz racje ta monety z tego roku są poprostu za "młode" i można ich jeszcze sporo znaleźć.Sam mam kilka niemieckich z lat 20 XXw i też są prawie nic nie warte.Podejrzewam że nawet jakby były wykonane z metalu szlachetnego to jeśli nie byłyby w co najmniej bardzo dobrym stanie wiekszą wartość dostałoby się gdyby je sprzedać jako złom. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez dopyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No nie przesadzajcie. Mam całe cztery bloki nie kasowane znaczków z panem "H" w kilku kolorach i nieźle bym za to szarpnął. A monetami i banknotami się nie podzielę :ermm: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi