transadwens Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Miałem wrażenie, że ten temat gdzieś był, ale nie znalazłem go więc oto co mi dolega: Zadanie nr 5 od Merlina - teleportuje oboje na dach w Prypeci i Merlin każe skakać (jak w Matrixie) na sąsiedni dach po rękopis. Niestety, w momencie kiedy kończę rozmowę z "różowym", słychać standardowy dźwięk o pojawieniu się nowego zadania w PDA, autosave i gra się zacina, nie wywala, nie wykrzacza, trzeba ctrl+alt+delete. W logu nic się nie zapisuje, można wczytać autosave z tamtego momentu, ale niestety ów rękopis nie pojawia się na dachu i w tym problem. Kiedyś też mi to się przytrafiło, niestety, nie pamiętam już jak temu zaradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Pobierz wersję spolszczenia bez autosave- ten dodatek psuje sewjy tak jak opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ale to nie o to chyba chodzi, bo ja przeszedłem już kiedyś ten moment i miałem autosavy, raczej kwestia jest tego, że ten "rękopis" się nie spawnuje, jest jakiś kłopot z jego wygenerowaniem. Tylko nie pamiętam za Chiny co to był za problem, bo save się robi, tylko nie ma tam tego rękopisu, ale dalej wszystko niby działa, gra się toczy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati20 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Mimo to usuń autosave, jak już pisał korn powoduje różne problemy, u mnie też je powodował. Lepiej go nie używać i zapisywać stan gry przez menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Rozchodzi się o to, że mając 'autosave' można ukończyć grę, ale pod warunkiem, że nie będziemy używać sejwów zrobionych przez ten dodatek.W sejwach zrobionych przez ten minimod brakuje przejść, nie spawnują się dokumenty, opcje dialogowe, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Rzeczywiście, podmieniłem pliki, żeby nie było autosave i wszystko pykło jak trzeba. Tylko nie wiem jak ostatnio mi się udało to naprawić i nadal mieć autosave. Nieważne, dzięki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi