cichy Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 W modzie pogoda, a co za tym idzie, wszystkie czynniki z nią związane są bardzo dopracowane. Wykonując zadanie na eliminację snajpera, miałem problem. Emisja zastała mnie w Wiosce Kotów. Po jej ustaniu była godzina 4.30 (piękny różowy świt). Poszedłem na Posterunek Wojskowych po SWD (po zabraniu broni najlepiej skoczyć przez płot z drzewa i pod siatką uciekać w stronę Wioski - dowódca posterunku jeżeli nas zauważy, wojskowi staną się wrodzy). Po dotarciu na miejsce, na wszystko spłynęła mgła (jak to bywa o poranku). Wszedłem na komin i w takich warunkach próbowałem wykonać zadanie. Z 30 razy różnymi sposobami (wchodząc na inne dachy bliżej celu, biegnąc na miejsce spawnu wroga) próbowałem ukatrupić snajpera. Bez skutku. Nie widać go przez lunetę w czasie mgły (automatyczne namierzanie nie pomogło). Myślałem nawet, że coś z grafiką u mnie nie tak. Pobiegałem i w ziemiance przespałem się. Po przebudzeniu była 11.00 i mgła opadła (jak w "realu" - jest to normalne) . Zadanie wykonałem bez problemu. Widoczność we mgle: Oddanie strzału z karabinu snajperskiego w takich warunkach jest niemożliwe. W dzień, kiedy widocznoś była dobra zaliczyłem zadanie: W ferworze walki, mając automatyczne namierzanie, zapomniałem, że w "realu" nie ma tak lekko. Może komuś to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mi sie za 4 razem udało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Tylko, że ja uparcie chciałem go zabić w czasie mgły :ermm: - i to był mój błąd . Stąd tak duża ilość prób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Oddanie strzału z karabinu snajperskiego w takich warunkach jest niemożliwe. W dzień, kiedy widocznoś była dobra zaliczyłem zadanie: Zgadzam się z tobą dla strzelca nawet w rzeczywistości stanowiło by to problem ale cóż zrobić gdy cel pojawia się tylko raz :thumbsup:. Trzeba kombinować . Ale teraz są robione dla takich sytuacji celowniki z termowizją Edytowane 18 Stycznia 2013 przez malakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi