Jaco Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witam mam problem z Rostokiem po przejściu na tą lokację z baru gra się wywala z Błędem i nie bardzo wiem co zrobić dalej.Wersja 19.04 z dopełnieniem paczami i spolszczeniem... FATAL ERROR [error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object) [error]Function : CPatrolPathManager::select_point [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp [error]Line : 155 [error]Description : any vertex in patrol path [ros_sniper2_walk] in inaccessible for object [ros_sniper2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Widzę, że problem powoduje snajper, albo może snajperka - karabinek... Spróbuj sposobu który opisał trurl3 w poście #2 z tego linka: http://www.stalkerteam.pl/Thread-Mo%C5%BCe-jaki%C5%9B-programik-albo-pogrzebanie-w-plikach Jeżeli nie pomoże to: 1.Przeinstaluj gamedata, spolszczenie i dopełnienie 2.Patch od malakasa - kontakt z nim samym przez PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Description : any vertex in patrol path [ros_sniper2_walk] in inaccessible for object [ros_sniper2] Jakiś gość..ros_sniper2.. nie może trafić na swoje miejsce stąd błąd... Spróbuj powtórzyć wyłączyć grę całkowicie i powtórzyć wejście, potem wrzuć jeszcze raz tak jak mówi Vorenus... jeżeli nie pomoże trzeba będzie spróbować usunąć gościa z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 To jest Twoje pierwsze wejście na Rostok ? Wygląda jakby był problem ze snajperami najemników, którzy czatują na Gracza podczas pierwszego wejścia na Rostok. Jak masz możliwość, to spróbuj wejść na lokację z innego "wejścia" - np.: Agroprom - Jantar - Rostok lub Magazyny Wojskowe - Rostok (tam gdzie posterunek najemników z kwestu na ulepszony karabin dla Woronina). Jeśli powtórne wejście nie pomoże to zostaje tylko sposób Vorenusa i malakasa. Ja miałem szczęście przy pierwszym wejściu - miałem 3 przezroczyste chimery i jedną zwykłą - one załatwiły snajperów (nawet tego na wieży !), a ja musiałem użerać się z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Yourek ...jeżeli to pierwsze wejście to w sposób opisany przez ciebie może być problem z Krugłowem i kwestem doprowadzenia go na Jantar...ale spróbować można. Pamiętajmy ,że Krugłow musi żywy dać nam pendrive, za który Barman otworzy przejście na MW. Sam ekolog jako osoba jest potrzebny do późniejszych kwestów. Jaco... Nie szczegółowo opisałeś problem i jest powód do zgadywania. Należy dokładniej opisywać sytuację , będzie łatwiej pomóc. Wystarczy wkleić od linjki ...FATAL ERROR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 No więc nie jest to pierwsze wejście na Rostok a któreś z kolei.Mam się spotkać z najemnikiem Siwym.przy okazji wziąłem zadanie na zniszczenie bandytów i najemników z Rostoku.No i jak wchodzę na lokację to po sekundzie wypad z baru hehe.Kilka razy wykonywałem już to zlecenie od barmana i nie było problemów dopiero teraz się ;pojawił ten opisany... No nic popróbuję i zobaczymy czy coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRR131 Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 w najnowszej wersji jak wchodzilem pierwszy raz wiedzialem co mnie czeka a tam nic,chimery wszystkich zalatwily ale nie wywalilo,dobra rada kolegow sprobowac innej drogi, ewentualnie idz na wysypisko i wtedy wroc do baru i do rostoka.raz mi taka sztuczka pomogla.w solance kombimowance ciagle trzeba kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 nie potrafie wyrzucić z gry tego co psuje nie znajduję takiej linijki nie wiem gdzie to znaleźć.rozpoczęcie od sejwa nic nie daje jest to samo ,przeczekanie do emisji też nie więc już nie wiem reinstal raczej nie ma wpływu na to ;> chociaż no nie wiem sejwy będą działać potem ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie stawiaj nowej gry tylko wrzuć do ..gamedata jeszcze raz wszystko po kolei 2 patche i spolszczenie itd.... Jeżeli nie pomoże jutro napiszę ci gotowy kod do wklejenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jeżeli zainstalujesz te same komponenty, to savy będą działały, zrób jak pisze malakas. W mojej Soljance musiałem przeinstalowywać moda kilkakrotnie. Poczytaj watki w "Problemach Technicznych", podobnych przypadków jest na forum wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witam ponownie no więc tak próbowałem od początku zainstalować grę no i niestety nic to nie dało cały czas powtarza się ten błąd z ros_sniper2_walk .Nie mam już pomysłów co robić dalej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRR131 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 sprobuj wejsc na lokacje zupelnie goly,bez niczego,bedziesz mial pewnosc ze to jednak nie przedmiot wywala ostatecznie co maz do stracenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Tak już wiem problem rozwiązany już dzięki wiadomości którą od ciebie dostałem.Teraz już wszystko gra jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 To dobrze wstawię tutaj kod, który może się przydać innym w podobnej sytuacji.... Odszukaj i otwórz za pomocą notatnika plik o nazwie..: ... bind_stalker.script...znajdziesz tam wiele wpisów, ale ciebie interesuje ten: =============================================== function actor_binder:net_spawn(data) =========================================== zaraz na górze pod wpisem dodajemy..... local se_obj = alife (): object ("sarc_niz_zomb_1") if se_obj then alife (): release (se_obj, true) end =================================================================== w miejsce ("sarc_niz_zomb_1") należy wstawić element jaki mamy w logu błędu...zapisujemy zmiany. U ciebie ..wpisz to co jest w drugim nawiasie ....ros_sniper2. Powinno to wyglądać tak...("ros_sniper2") Po tej czynności wczytujemy zawsze zapis z poprzedniej lokacji , przed tą która powoduje błąd...można spróbować również autozapis przy wejściu na daną lokację. Zaglądajcie do działu..http://www.stalkerte...ch-rozwiazania/... są tam odpowiedzi na różne problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi