LVutner Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Mam problem gdy nacisne F żeby rozmawiać z NPC to mam Bugtrapa tutaj log FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ... of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value) Gram na Apokalisie by Zaurus po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Mówiąc szczerze...udzielenie odpowiedzi w takiej sytuacji zawsze jest problematyczne - gdy nie ma się zainstalowanego moda.Spróbuj upewnić się w podstawowych etapach instalacji moda:Stalker SHOC na wersji 1.0004 Instalacja: Skopiuj folder gamedata do katalogu ze Stalkerem. Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę:$game_data$ = false| true| $fs_root$|na:$game_data$ = true| true| $fs_root$| Jeśli wcześniej miałeś patch 1.0005 to w pliku dialog_manager.script występuje istotna różnica w stosunku do patcha 1.0004. Gdyby zaistniała konieczność, sprawdź temat Degradacja patcha.W pliku system.ltx [gamedata/config] sprawdź sekcję current_server_entity_version = [dla patcha 1.0004 wynosi 6 ]. Sprawdź ponadto plik localization.ltx [gamedata/config] i znajdź sekcję:[string_table]language = polfont_prefix = _cent ;_westWpis powinien wyglądać j/w.To lista kontrolna podstawowych etapów instalacji mniej skomplikowanych modów. Ponieważ nie mam moda Apokalipsa, jedynie tyle mogę Ci podpowiedzieć...sprawdź, by zyskać pewność co do poprawności zainstalowania a jeśli to nie zda egzaminu - poszukaj w temacie moda podobnych problemów, ewentualnie zapytaj posiadaczy moda o ilość plików w folderze...być może nie wszystkie się wypakowały? Jeśli znajdziesz na podstawie powyższych punktów - błędy, nie zapomnij odpisać...być może ktoś skorzysta z porad, unikając podobnych błędów w przyszłości.Good Luck. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ale w folderze scripts niema dialog_manager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Tak jak napisałem - nie mam tego moda, jeśli dokonano w nim zmian, wówczas błąd będzie wynikał z braku właściwego pliku. Dopytam dla pewności: w którym folderze scripts szukałeś? - są 2:gamedatascripts1gamedataconfigscripts2Skrypty powinny być w 1, natomiast 2 zawiera configi uzupełniające.Najlepiej będzie jeśli w temacie moda zapytasz o pliki z tego folderu, ale tak naprawdę nie musi ich być..., ponieważ jeśli gra była na wyższym patch'u 1.005/1.0006 wówczas korzysta z plików zawartych w spakowanym archiwum .db.Jeśli mod na którym grasz, nie został zmodyfikowany o ten plik, wówczas oznacza to, iż powinien korzystać z wersji 1.0004 - jeśli tak, to podeślę Ci dialog_manager.script ver. 1.0004, ale wpierw musisz ustalić swoją wersję gry.P.S - daj znać jak wygląda kwestia etapów instalacji moda, czy są jakieś różnice w stosunku do podanych 5-ciu punktów? Inaczej ciężko będzie mi ustalić przyczynę błędu...bez pobranej gry. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Już działa dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Już działaCieszy mnie to, dobrze by było - jakbyś opisał co było powodem, tzn. co zmieniłeś w plikach. Taka podpowiedź może przydać się komuś w podobnej jak Ty sytuacji. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tychon Sokołow Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 @MonoLityczny Jak rozwiązałeś problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Paczka degradująca z patcha 1.0006 do patcha 1.0004 od @Kpuc'a, dostępna na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi