bober322 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Witam, mam mały problem.Podczas powrotu z czerwonego lasu do Kła na teren Baru, powinność mnie ostrzeliwuje, mimo tego iż nie zabiłem im nikogo. Generalnie być może ja coś namieszałem, ponieważ jestem już po zadaniach w Warlabie i na wcześniejszym etapie miałem Wolność za wrogów. z tym wiązała się niemożliwość oddania Łukaszowi amuletu. Poszedłem więc do Sidorowicza, aby naprawił mi relację z Wolnością, no i Sidor mi naprawił tak, że w zakładce frakcje zamiast być neutrałem to jestem wolnościowcem. Czy istnieje jakiś sposób na powrót do bycia neutralnym? Z góry dziękuję za pomoc. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Nie spotkałem się z takim problemem, ale sprawdź najpierw czy przypadkiem w ekwipunku nie masz Złotej Sztabki Łukasza, powinieneś pozbyć się jej do skrzyni w momencie gdy zmieniasz frakcję. Załóżmy, że sztabkę miałeś odłożoną, robisz tak: [*]w katalogu gamedatascripts znajdujesz plik arhara_dialog.script. [*]robisz kopię rzeczonego pliku. [*]znajdujesz (ctrl+F) sekcję bullion_gildPierwotna postać funkcji:function checking_taken_item50(obj)local info=nilif obj:section()=="bullion_gild" then join_freedom(obj) endend Zmieniasz do postaci:function checking_taken_item50(obj)local info=nilif obj:section()=="bullion_gild" then join_stranger(obj) endend lub:function checking_taken_item50(obj)local info=nilif obj:section()=="bullion_gild" then join_stalker(obj) endend Czyli join_freedom zastępujesz join_stranger lub join_stalker. Dałem do wyboru 2 opcje mające ustawione dobre stosunki między frakcjami, musisz sprawdzić z jaką opcją wyjdziesz korzystniej.Ważne: zmianę frakcji uzyskasz modyfikując w/w plik, ale całość oparta jest na przedmiocie czyli biorąc Złotą Sztabkę Łukasza uzyskasz zmianę frakcji na np. stalker...pamiętaj by była wyciągnięta z ekwipunku przed zmianami. Zrób kopię zapasową pliku zmienianego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 A jeśli mam tą sztabkę przy sobie, to wyjęcie jej z ekwipunku bez zmiany w plikach coś da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Musisz to sprawdzić, sztabkę odłóż do schowka - załóż kłódkę i koniecznie - zmień lokację, tylko wtedy zmieni się frakcja. Sztabka bazowo ustala twoją frakcję na Wolność, mając ją w ekwipunku - ograniczysz swoje możliwości rozwoju fabuły. Prościej będzie jak wczytasz save sprzed zmiany frakcji u Sidora, odkładając sztabkę - sprawdź frakcję, zmieniając lokację dla pewności...jeśli to nie zda egzaminu, wówczas pozostanie modyfikacja plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Odłożyłem sztabkę i zmieniłem wartość w pliku, teraz wszystko ładnie hula. Dzięki piękne! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi