skhi Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Bracia stalkerzy podzielcie się wiedzą na temat : Jak sobie radziliście z wypadami na Generatorach po wczytaniu sejwu .Wczytują się niby ale parę kroków i wypad do pulpitu bez logu. Jest na to inne lekarstwo oprócz tego z poradnika . Pomóżcie . Plizzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Wczytaniu sejwu przed wejściem na lokacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ja na tę okoliczność robiłem save w odległości pow. 50 m od obozów, tzn. poza zasięgiem kontaktu PDA, dodatkowo ściągając biodetektor - jeśli był na pasie. Zauważyłem że wypady - bez wpisów Fatal Error powodowała również sprzedaż stalkerom dodatkowej broni, podczas wczytywania save i przeładowywania przez stalkerów tejże broni - wypad był murowany. Pomijam fakt nie wykonywania zapisów podczas emisji czy nocy zombie. Wypady powodowało również zabicie burera na cmentarzyku przy wiosce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skhi Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 The Emperor czy twój sposób z wczytywaniem sejwa zrobionego poza zasięgiem bioradaru i po zdjęciu go z pasa (oczywiście z pominięciem emisji i nocy zombi ) był skuteczny w 100% ? Czy zapis robiłeś po zdjęciu bioradaru z pasa ? Pojaśnij szczegółowo twoją metodę . Ponawiam pytanie : Czy ktoś ma jakiś inne sposoby aby nie było wylotów po wczytaniu sejwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Działający zapis udało się wczytać jesli:odległość od NPC'ów była większa niż zasięg kontaktów w PDA np. w rejonie bagna. (na pł. od wioski).bioradar był ściągnięty z pasa.akcja gry była mało dynamiczna.Jeśli zrobiłeś zapis w wiosce stalkerów, to jego wczytywanie może (nie musi) być niemożliwe. Skoro moje rady nie sprawdzają się w twoim przypadku, musisz poczekać na inne sugestie forumowiczów, bo tak naprawdę - możemy zgadywać co jest powodem wypadu, ponieważ często logi z CTD nie zawierały konkretów umożliwiających lokalizację problemu.- sposób nie zawsze działał...próbowałem do skutku czasem po 20 razy. Edytowane 29 Marca 2013 przez The Emperor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skhi Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Dzięki The Emperor za odpowiedź . Poczekamy może ktoś się jeszcze odezwie w tym temacie bo ja na razie to chyba wszyscy placki pieką i nie wykazują zainteresowania .Gdyby tak więcej forumowiczów przekazało swoje sposoby to można by opracować jakąś skuteczną metodę na te wypady a to pewnie nie jednego by ucieszyło .Pozdrawiam i Smacznego jaja Życzę . Edytowane 29 Marca 2013 przez skhi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dodam jeszcze tyle, że całą lokację przeszedłem najszybciej jak się dało, chociaż tego nie lubię, ale ilość wypadów na pulpit zniechęciła mnie do eksploracji Generatorów, podobnie rzecz ma się z ATP, tam również miałem CDT bez wyraźnego powodu - taka już jest Solijanka, trzeba dużo cierpliwości a skoro jesteś na Generators, to widzę że i tobie jej nie brakuje.P.S Pozdrawiam i również życzę najlepszego w te święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi