Kudkudak Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Ostatnio dałem się poznać po nieustającej serii irytujących pytań...mam nadzieję, że pokaże się teraz od innej strony. Oto mapa Zony, stalkerzy! Oczywiście jest masa błędów, niedoróbek, mój aparat nie jest "hajdefiniszyn" oraz zagięcia kartki ale... Lokacje z SoC, CS, CoP, modów(dla Was Soljanka bracia, bo ją kochacie :D ) i to co wymyśliły nasze głowy z stalker.pl(m.in. Tormentor, wymyśla ciekawe miejscówki) i moje dodatki. Mapa: Wycieczka: Do Zony wchodzimy tędy stalkerzy...przyszykujcie kasę, wodę ognistą lub gazetki, stoi tam wojsko Kierujemy się do Sidorowicza po więcej wódy i gazetek. Trzeba zarobić - idzią na Wysypisko po śruby, nie wiem po co, mówią że trza rzucać... Skręcamy do Agropromu. Za dużo trepów. Za mało gazetek. Na jakichś Terenach były ciekawe świecące kamyki...one są chyba Niezbadane... Sami tu sztywniacy. Najpierw mówią "witaj w Barze, stalkerze", a potem "wynoś się stąd, nie chcemy cię tutaj". Gazetek nie chcieli. Wyrzucili mnie do Lasu...wszyscy o mnie Zapomnieli... Trochę Ciemno w tej dolinie..Mroczno. Tu też są ci sztywniacy. Daleko na dole...dziwni tu ludzie mieszkają...o hej, czekaj! albo nie... Kłamcy...niebo tu jest brudne jak ja. W Prypeci nie będę się kąpał. Mniejsze bagna...tak jakby alpha Skojarzenia z Morrowind jak najbardziej na miejscu. Ooo artefakcie iskro Zony, kwiecie Elizejskich Pól... promieniuje w każdym kroku... Nie mylić mi tu z serialem! Zaraz Prypeć! Cofamy się w Zonie. Coraz dalej od Prypeci... Stanowczo do naszej Mekki! Jest nasz cel! Ale nudnawo tyczko...pusto..idziemy do Elektrowni. Czerwony Las i jego rude perypetie Coraz bliżej...słyszę wołanie Monolitu! Da dam da dam dadada dam dam Kurde, zapomniałem o kombinezonie...promieniowanie nadciąga! PS. Mogłem nie uchwycić wszystkiego. Jest to wersja beta bez kolorów, oprócz kilku miejsc. Oczywiście miejsca różnią się swoim położeniem niż w oryginale - częściowo. Kordon i np. Roztok są większe od Prypeci, bo myślałem że się zmieszcze, a tu nie - stąd taką anomalię mamy :P Zapraszam do komentowania, pytania o miejsca i krytykowania! PSS. Wszystko pisałem na telefonie...więc jestem HARDCOREM! A tak na serio to jeśli zakradły się błędy, mówcie - ciężko się tyle robi na telefonie. Edytowane 31 Marca 2013 przez Kudkudak 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Widać pasję u Ciebie - jestem pod wrażeniem. "Daje" od Twojej pracy entuzjazmem. Też mam świra na punkcie Stalkera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Masz rację, m.in. po to były pytania o mapy. Po za tym lubię rysować mapki różnego rodzaju; tym razem padło na naszą ulubioną grę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Na stronie Arhary była jeszcze taka - to plan rażenia emisji: Źródło: http://arhara.ucoz.com/ - tu można kilka ciekawych rzeczy znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Świetna robota, jestem pełen podziwu bowiem odwzorowanie mapy Zony to nie lada wyczyn wymagający tak cierpliwości jak i umiejętności planowania przestrzennego oddającego właściwy rozmiar lokacji. Naczelnemu Kartografowi Zony się należy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Dzięki za zacny tytuł...Przewodnik będzie miał co kupić, odliczę mu VAT ;) Tylko z wielkością początkowych lokacji mocno przesadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Bardzo fajnie wykonana mapa, zamierzasz zrobić jej nową wersję ? Poprawić trochę rzeczy, aby była bardziej czytelna, wszystko w kolorach oraz zachować odpowiednią wielkość lokacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Na razie tylko kolory, co do lokacji - musiałbym kupić nowe flamastry bo część braci poległo :) Masz może jakiś pomysł by polepszyć jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 No wypas po postu.. :DNiektóre nazwy do poprawki, bo są niezgodne z tymi ze słownika STALKER'a, ale tak poza tym szacun za robotę ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Też coś zapodam. (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Yurek, które nazwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Kolorowa wersja Przyjmijmy że mapę rysował stalker dla Przewodnika, a nie mając innych zasobów wybrał kredki :P Przepraszam, ale nie potrafiłbym tego ładnie pomalować farbami, a niczego innego nie miałem w domu. Mapa: Mniejsze mapki: Prace nad opisem lokacji - rozpoczęte! Kolorowa wersja Przyjmijmy że mapę rysował stalker dla Przewodnika, a nie mając innych zasobów wybrał kredki :P Przepraszam, ale nie potrafiłbym tego ładnie pomalować farbami, a niczego innego nie miałem w domu. Mapa: Mniejsze mapki: Prace nad opisem lokacji - rozpoczęte! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jestem pod wrażeniem! Szczególnie podoba mi się terminologia nazw niektórych lokacji - może nie kanoniczne według Stalkera, ale za to klimatyczne... Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi