Yurek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 W tym temacie pytamy o różne rzeczy związane z modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Podstawka już gotowa na jego przyjęcie - zacieram rączki :yes: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 @ kondotier Niestety z powodu zbyt słabego mojego uploadu, na pewno mod nie zdąży być dziś na serwerze (w chwili gdy to piszę, jest 20% gotowe). Ale od jutra z rana będziecie mogli pobierać z go Yandexa ;)Mod jest według mnie genialny - własnie gram w niego drugi raz (pierwszy raz to były betatesty) - tym razem w wersję 1.00 i stwierdzam, że jest jeszcze lepsza i maxymalnie dopracowana. Zaurus i jego ekipa rzetelnie podeszli do sprawy i poważnie potraktowali zgłoszenia swoich betatesterów - w tym Kobala i mnie ;)No i dzięki temu zostaliśmy wymienieni w "creditsach" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mam nadzieję że da się jakoś zrobić torrenta? A przynajmniej ile będzie zasysać z yandexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 W razie czego przerzucę pliki na swojego Yandexa, ode mnie można pobierać bez limitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Gotowe !Polonizacja do pobrania z linka w temacie: http://stalkerteam.pl/topic/5655-opis-moda-pliki-do-pobrania-i-polonizacja/#entry59247 Życzymy wszystkim udanej i przyjemnej gry :DZaurus' crew, Kobal & Yurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Mam kilka pytań: 1. Czy polonizacja będzie udostępniona osobno? Nie wiem o co kaman z tym limitem na yandexie, dlatego się pytam, nałożyłbym na ruski torrent. 2. Nie mogę zobaczyć dokładnie mapy w hd, ale zaznaczyliście jakieś przejścia czerwoną strzałką. O co chodzi? Czy to szitowy sposób z TŚ2 na przejście na tamtą lokacje tylko RAZ? Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @ Kudkudak Ad.1 Polonizacja nie będzie udostępniona osobno, bo i tak nic Ci to nie da. Wersja RUS jest spakowana do plików .db, które za nic nie chcą współpracować z polską edycja STALKERa. O jakim limicie na Yandexie mówisz - bo ja nic o czymś takim nie wiem i się z tym nie spotkałem, a dużo stamtad pobieram...Ad.2 Mapę zaraz wstawię w wersji HD do pobrania. Przejścia oznaczone czerwoną strzałką oznaczają "drogę bez powrotu". Są to przejścia wynikające z fabuły moda. Zaznaczyłem je na mapie, żeby podczas gry było wiadomo, że wrócić się nie da.I nie jest to rozwiązanie "szitowe", bo ma głębokie uzasadnienie i osadzenie w fabule moda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 To jakim cudem działa mi Soljanka w formie .db z spolszczeniem? Wystaczy to rozpakować i nałożyć na to polonizacje. Ale jak chcecie. Co do Yandexa - ktoś wyżej coś mówił limicie i coś mi się pokiełbasiło, że takie coś występuje na tamtej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @ Kudkudak Jak takiś mądry, to pobierz sobie wersję RUS moda ze stronki: http://zaurus.su/reliz-syuzhetnogo-moda-upavshaya-zvezda-chest-naemnika i ją odpal w wersji spakowanej. Jak Ci się to uda, to pogadamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Nie jest dobrze, bo pobieranie przez przeglądarkę nie zawsze dochodzi do finału i tak miałem teraz, około połowy nastąpiła klapa. Czy jest inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Portals będzie pobierał i zamierza wstawić do Pobieralni.Na razie innego sposobu niestety nie ma :(Ale z Yandexa dobrze się zawsze pobierało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jestem zarejestrowany na Yandexie - nie miałem problemów w związku z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Na Yandeksie nie jestem zarejestrowany, a mimo to pobrałem bez problemów z włączonym AVG w ciągu 45 minut.Prędkość pobierania z początku > 200, a po jakiś 10 min > 300. Mod odpalił bez problemu. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Portals już też pobrał. Będzie wrzucał do Pobieralni dla tych co maja jakieś problemy z Yandexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Nom, wystarczy zmienić na ruskim modzie po rozpakowaniu localization z rus na pol i skopiować rus w text, wkleić tam i zamienić na pol. Oczywiście po rozpakowaniu dbków unpackerem RU. Wiem, bo jakoś musiałem dodać AA i Waszą polonizaję do Soljanki, a miałem ją w takiej wersji. Ale jeśli polonizacji nie ma, pobiorę z Yandexa. Ej, Yurek nie spinaj się tak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @ Kudkudak Rosyjska wersja spakowana do plików .db wymaga zmienionych plików z folderu bin (które są dołączone do moda w wersji RUS, ale działają tylko na wersji RUS). Inaczej podczas próby jej odpalenia, choćbyś pozamieniał i wrzucił to o czym pisałeś powyżej będziesz miał wylot na pulpit. Sprawdziliśmy to razem z Kobalem - i ani on, ani ja nie zdołaliśmy odpalić tego moda w wersji spakowanej po rosyjsku. Dlatego postanowliśmy go rozpakować (co i tak było konieczne do polonizacji), skompilować działającą gamedatę, nałożyć polonizację i wypuścić jako wersję FULL PL, żeby nie odpowiadać na dziesiątki pytań jak to zainstalować, czemu się nie odpala itp.Tak jak jest obecnie jest najlepiej i jest to sprawdzone. Po rozpakowaniu masz gotową gamedatę, którą wrzucasz do głównego folderu gry i odpalasz nie musząc sie martwić, czy coś zrobiłeś nie tak. W ten sposób nic nie pochrzanisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 No dobra, najwidoczniej się pomyliłem, zrobię jak mówiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 WAŻNY patch 01 do polonizacji do pobrania z linku w temacie: http://stalkerteam.pl/topic/5655-opis-moda-pliki-do-pobrania-i-polonizacja/#entry59247 Zainstalowac z zamianą plików. Nowa gra NIE WYMAGANA :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Po wypakowaniu ma byc 5,16 GB.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Ja też miałem 5,16 GB i gram bez problemów. Masz więc dobra wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 WAŻNA INFORMACJA NA TEMAT AKCJI Z ARNOLDEM !!Żeby mieć możliwość pokojowego rozwiązania tej akcji, trzeba podczas pierwszej wizyty na Kordonie znaleźć Przewodnika, który siedzi zwykle przy ognisku między starą drogą do Doliny Mroku a nasypem kolejowym, za ATP i gniazdem dzików i podejść do niego. Zamieni sie w pijawkę, a my zabijamy go. Wówczas w modzie zaskakuje linia pokojowego rozwiązania kwestii Arnolda (info pochodzi od Kobala). Patch 03 do polonizacji do pobrania z linku w temacie: http://stalkerteam.pl/topic/5655-opis-moda-pliki-do-pobrania-i-polonizacja/#entry59247 Zainstalować z zamianą plików. Nowa gra NIE WYMAGANAZAWIERA FIX-2 CUMULATIVE OD ZAURUSA oraz liczne poprawki polonizacji (m.in. te zgłoszone w Trackerze) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 W sumie pytanie powinno być skierowane bezpośrednio do Zaurusa :) Stwierdziłem, że przejdę sobie jeszcze raz tego moda (niecałego, od przejścia przez Barierę, w sumie wróciłem się głównie po artefakt Wampir). OK, Stara Wieś, artefakt w slocie, idę na Jantar do podziemi, biorę inwerter i ksenomorfa, a Zmieniający Oblicze aktywuje przejście. Wszystko pięknie.Ale może ktoś mi wytłumaczy jedną rzecz - Bariera ponoć powstrzymuje Zmieniającego Oblicze przed wydostaniem się na wolność. To jakim cudem przy aktywacji przejścia jest on poza Barierą ? Po co mu najemnik do wyłączenia Bariery ? Przecież bez problemu mógł dać dyla, i wszelki smród by po nim zaginął. Jakoś nie zgadza mi się tutaj logika scenariusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 apg2312 - dopiero co pokonałem barierę, ale podobnych wątpliwości związanych ze spójnością rozwiązań w modzie mam więcej. Ale na razie jeszcze gram i na końcowe oceny przyjdzie czas. Raczej staram się kończyć co zacząłem, ale... :confused: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 @ apg2312 Jak się dobrze przypatrzysz, to ten Zmieniający Oblicza w X-16 to hologram... i to w dodatku czarno-biały :DPrzypomnij sobie jak koleś wyglądał, jak go później spotykałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi