Gandalf71 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Twój komputer został zablokowany - taką planszę zobaczyłem na ekranie laptopa(mam G Data Internet Security aktualizowany co godzinę)Za odblokowanie - 500 zł. Co zrobiłem:Uruchomiłem tryb awaryjny-nie działałUruchomiłem tryb awaryjny z obsługą sieci-też nie działałZostał mi tylko tryb awaryjny z wierszem poleceń-ten załączył sięW oknie wiersza poleceń wpisałem explorer.exe - i uff pokazały się ikonki programów.Odpaliłem Malwarebytes Anti-Malware wersja darmowa - szybkie skanowanie i Wykrytych wartości rejestru: 1 HKCUSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon|shell (Trojan.Agent.RNS) -> Data: explorer.exe,C:UsersMarekAppDataRoamingskype.dat Wykrytych plików: 1 C:UsersMarekAppDataRoamingskype.dat (Trojan.Agent) Mam pytanie (laptop działa normalnie),czy powinienem jeszcze coś zrobić (poza skanowaniem całego laptopa)np. formatowanie czy coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monolit1500 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 To był głośny temat w sieci, http://forum.dobreprogramy.pl/twoj-komputer-zostal-zablokowany-policja-pomocy-t528061.html, https://www.google.pl/search?q=tw%C3%B3j+komputer+zosta%C5%82+zablokowany&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati20 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Nie tylko w sieci. Coś w telewizji słyszałam o tym wirusie. Mówili że nie kradnie danych, nie robi jakiś szkód, chodzi o to by naiwniacy wplacali kasę bo niby wykryto na komputerze nielegalne pliki i tylko wpłata może uchronić przed kłopotami... Edytowane 1 Maja 2013 przez nati20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Kolego ten instruktażowy filmik pozwoli pozbyć się problemu http://www.youtube.com/watch?v=LpRRPPLZ8QA&feature=player_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf71 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Nie rozumiemy się - trojana usunąłem,laptop działa normalnie - chodzi o to czy za jakiś czas nie okaże się że muszę robić format.Inaczej-czy ten trojan tylko blokuje komputer,czy dodaje jeszcze jakieś niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Z tego co piszą w internecie wynika, że nie robi nic szkodliwego. Polecam zmienić antywirusa. Chcecie rozmawiać o programach antywirusowych załóżcie nowy temat, cały off top usunąłem. Dzięki N. LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf71 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Jeśli mieliście jakieś przygody z wirusami.to opiszcie jak je rozwiązaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi