Osaka Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Witam! Robię moda na bronie na swój własny użytek, przynajmniej na razie (nie pytać się, czy udostępnię, bo RACZEJ TAK - ale dopiero jak skończę i bd wiedział, że wszystko działa , przy czym będzie to mój pierwszy mod ). Chodzi mi o to, że oprócz dodawania broni, chcę zmienić okno ekwipunku - chciałbym mieć dwa sloty na broń główną, jeden na broń osobistą, jeden na pancerz i aż 16 (słownie - szesnaście) na artefakty, ze względu na to, że mam zamiar dodać artefakty, które nie są typowymi artefaktami (wiem, wiem - masło maślane o smaku masła z dodatkiem masła; podwójnie zmaślane ), typu "dodatkowa sakwa" czy też "płyta kevlarowa", itp. Tylko tu się pojawia problem - nie wiem jak to zrobić Nie wiem, czy na takiej zasadzie jak w SoC czy na innej. Stąd moje pytania:a) jakie pliki modyfikować?b) jak ustalać pozycje slotów?c) jak zmienić tło całego ekwipunku? Dodawanie broni i pancerzy już ogarnąłem, tak samo pliki handlarzy i NPC'ów. Do tematu załączam fotkę: Po lewej jak jest w grze, po prawej - jak ja to widzę. PS. Jeszcze jedno - jak zwiększyć ilości mutantów na bagnach i NPC'ów w Jantarze (jak na mój gust trochę mało ich siedzi przy bunkrze ) PS2. Bardzo dobrze rozumiem, że rzucam się na głęboką wodę z tym modem, ale bardzo lubię tego typu wyzwania :devil:, tak więc mnie nie odwiedziecie od tego pomysłu PS3. Co można założyć na ten górny slot oznaczony "???"? Z tego co pamiętam przez całą grę nie miałem nic w tym slocie. O ile się nie mylę w SoC tam się wkładało hełm przeciw-PSI. Niech mi ktoś, proszę, powie Ze względu na to, że nie wiem od czego on - zostawiłem go w moim "projekcie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Ten góeny slot ??? był na dekoder, ale równie dobrze możesz go wykorzystać na hełmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Kolejny stalker w obozie - z ambicjami na moddera...Witam - zaczynałem tak samo przygodę z Stalker Team'em, dlatego rozumiem twój zapał. Wpierw rozważmy kwestię zwiększenia ilości slotów na artefakty, pomocne tutaj okażą się artykuły: z GSC, Modostroi.ru oraz uzupełniająco Stalker Inside Wiki. Jeśli potrzebujesz dodatkowych uzupełnień w google wpisz poniższy tekst: <dragdrop_belt x="645" y="136" width="410" height="60" cell_width = "60" cell_height="60" rows_num="1" cols_num="5"/>w ten sposób znajdziesz właściwe tematy dla powyższej modyfikacji ilości slotów. Ciekawy przykład modyfikacji slotów znajdziesz tutaj -wymagałby jednak rozebrania moda O.G.S.E na części. Pozostałe pytania póki co, zostawię bez odpowiedzi, ponieważ dodanie dodatkowego slotu na broń "prawdopodobnie" wymaga modyfikacji plików .dll. Jeśli chodzi o zwiększenie ilości mutantów, to masz 2 możliwości: [*]modyfikacje pliku all.spawn [*]spawn poprzez skrypt, który jest łatwiejszy - natomiast może skutkować chwilowym spadkiem płynności gry.Nie są to modyfikacje najłatwiejsze dla początkującego moddera, wymagają sporego zaangażowania w temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi