Garand1939 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Szukam modelu długiego płaszcza bandyty do SoC. Jeżeli ktoś wie w jakim modzie może się znajdować to prosiłbym o informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Jest na 100 w Soli i nie pamiętam dobrze, ale chyba w Dream Reader The Leper Area...aczkolwiek to modyfikacje spore. Zobacz czy nie ma np. w Dimas Mod albo czymś takim mniejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 @Garand1939Długiego płaszcza bandyty nie musisz szukać w innych modach, jeśli masz pliki Shoc (nie musi być modowany), to w katalogu [gamedatameshesactorsbandit] znajdziesz modele: [*]stalker_bandit_master.ogf [*]stalker_bandit_veteran.ogfMam nadzieję, że chodzi o ten płaszcz - w innych modach ścieżka do modelu może być podobna. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Fajne, sam o tym nie wiedziałem. Masz "szczałke". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 A propos modeli - wiele modyfikacji zmienia tylko ich tekstury, stąd często problemy ze znalezieniem właściwego modelu. Każdy kto chce takowy obejrzeć, wystarczy że pobierze np. OGFViewer albo jak u mnie - milkshape 3d (mam wersję trial) + plugin. Skoro już mówimy o modelach, to wszystkim polecam stronę AMK - link - temat w całości poświęcony nowym modelom NPC'ów do stalkera.@Kudkudak - z tejże strony brałem model kombinezonu do Crysisa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garand1939 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Dzięki za pomoc, ale może źle się wyraziłem. Szukam samego kombinezonu, nie modelu postaci. Przerabiam trochę Dimas moda i w nim właśnie jest kombinezon bandyty ale ma przypisany wygląd zwykłej kurtki (model postaci jest ok). A odnośnie strony z modelami to znalazłem taką http://stalker-stroy.moy.su/load/s_t_a_l_k_e_r_tch/mody_tch/2-10-2 dużo modeli się powtarza ze stroną podaną przez The Emperora ale pewnie znajdzie się coś nowego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) @Garand1939Model ściągniętego kombinezonu, zawsze określa parametr visual. Obojętnie w jakim modzie - znajdujesz plik odpowiedzialny za kombinezony, przykładowo weźmy Shoc'owy - outfit.ltx [gamedataconfigmisc], unikalne przedmioty - plik unique_items.ltx (ten sam folder), przechodzisz do żądanego kombinezonu:- fragment[bandit_outfit]:outfit_baseGroupControlSection = spawn_groupdiscovery_dependency =$spawn = "outfitbandit_outfit";$prefetch = 32class = E_STLKcform = skeletonvisual = equipmentsbandit_suit ; TO JEST ŚCIEŻKA DO MODELU PRZEDMIOTUactor_visual = actorsherostalker_bandit.ogfvisual - ścieżka do samego przedmiotuactor_visual - ścieżka do modelu/kombinezonu w który ubrany jest NPC.Z powyższego wiemy, że poszukiwany model to bandit_suit.ogf, który znaleźć możemy w [gamedatameshesequipments]. Potrzebujesz zmienić model ekwipunkowy? - operujesz tylko parametrem visual.Ze swojej strony dodam, że kiedyś dodawałem kombinezony bandyty i model którego szukasz tak naprawdę wygląda jak kurtka znajdywana na gospodarstwie w kordonie (okolice mostu). W Shoc nie było dostępnego płaszcza bandyty (w handlu), więc nie stworzono właściwego modelu ekwipunkowego do szukanego przez Ciebie płaszcza. Edytowane 31 Maja 2013 przez The Emperor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garand1939 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Wszystko wiem. Tu mam przykład jak postąpiłem z płaszczem weterana. Model kombinezonu znalazłem w Shoker modzie do CS, dopasowałem model postaci, ikony i jest git. Tak samo postąpiłem z modelem mistrza bandytów, tylko brak mi właśnie modelu kombinezonu. Ten z Shokera powoduję błąd Invalid vertex type in skinned model. I właśnie nie wiem czy istnieje możliwość jakoś naprawić ten błąd lub przypisać modelowi weterana inną teksturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 @Garand1939Model kombinezonu znalazłem w Shoker modzie do CSpowoduję błąd Invalid vertex type in skinned modelProblem w tym, że modele z CS i Zewu są niekompatybilne względem X-ray SHOC, niewiele modeli - z CS było dostosowanych pod Cień Czarnobyla a te które znalazłem musiały być wzięte z Shoc, pewien nie jestem - ale wydaje mi się, że nowsze wersje x-ray obsługują starsze modele - w drugą stronę to nie zadziała. Jeśli szukasz modelu, skup się na wersjach dostosowanych pod właściwy x-ray. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garand1939 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 No i właśnie tu jest problem, ponieważ nie znalazłem odpowiedniego modelu i nadal poszukuję. W pribojach, tajnych ścieżkach i kilku mniejszych modach nie znalazłem. Myślę, że najprędzej mógłby być w soljance ale ściągać tak dużego moda dla jednego pliku mija się z celem (zwłaszcza przy radiowym necie). Więc tu prośba do braci Stalkerów, jeżeli w jakimś modzie zauważycie model płaszcza, prosiłbym o informację (a jak nie ma to podstawie kurtkę bandyty i będzie spokój). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Przeszukałem Solijankę, ale zawiera ten sam model ekwipunkowy (post #7) zmodyfikowany tylko teksturowo, niestety nie przypomina wyglądem tego z Shokera. Dam Ci radę - wpisz nazwę tego modelu w wyszukiwarkę z frazą Shoc, być może ktoś przekonwertował go pod Cień Czarnobyla?, ewentualnie czekaj na odzew na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi