InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witamkupiłem wyżej wymieniony karabin i nie bardzo wiem jaka pasuje do niego szyna montażowa (R.I.S)Tzn. jak zamontować celownik lub kolimator. Sądzę że może się ktoś na tym zna albo ma taką replikę bo nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Nie znam się na ASG, ale może coś z tego:http://allegro.pl/montaz-do-replik-typu-ak47-ak74-ak47s-ris-22mm-i3257508642.html Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Fr0zeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Hmmm ciekawe czy to się przykręca czy trzeba wiercić w body Znalazłem w internecie tzw. jaskółkę ale niestety trzeba wiercić śruby a nie wiem czy gwarancja mi to przewiduje Edytowane 4 Czerwca 2013 przez InnyParagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) W cm028 musisz zamontować w body jaskółczy ogon i dopiero na to jaskółkę. Gwarancja obejmuje tylko Gearbox i to tez nie cały.Tu masz mniejwięcej jak to wygldało jak miałem jeszce cymke http://www.facebook.com/photo.php?fbid=161634567342003&set=a.161633850675408.1073741830.161208727384587&type=3&theater Edytowane 4 Czerwca 2013 przez sedoro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Szyna jaskółczy ogon, ma taki wygląd, jak ta na zdjęciu z linka.http://myvimu.com/exhibit/16159817-kbk-akml-z-montazem-pod-noktowizor-nsp3Była przymocowana do komory zamkowej bodajże nitami na stałe. Przy pmK, kbkAK i AKMS ( takie nazewnictwo obowiązywało ) służyła do mocowania celowników noktowizyjnych. Tak było w prawdziwej broni. W replikach mogą być inne rozwiązania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 W replice jest przykręcona dwoma śrubami(Boyi, APS) lub przynitowana(Cyma). Przy okazji jaskółczy ogon w replikach jest inny niż w wersji ostrej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 No to wszystko jasne tylko nie wiem czy znajdę coś takiego. Kolega mi doradzał taki drobiazghttp://gunfire.pl/product-pol-1152194483-Pojedyncza-szyna-RIS-22-mm.htmlale to będzie -50 do szpanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jak sie nie znasz to najlepszym wyjściem byłoby sprzedanie tej cymki i kupienie jakiegoś boyca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Nie sprzedam bo AK to dla mnie jedyna słuszna broń. Ale wiedziałem w co się pakuje kupując broń bez wbudowanej szyny montażowej. Tylko skąd miałem wiedzieć jak trudno będzie R.I.S'a dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Mogłeś kupić wersja CM.028A, która ma przedni chwyt orisowany, a jest w tej samej cenie. Jeślibys chciał taki chwyt to mam nówke sztuke na sprzedaż > PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Rozważałem opcje kupna takiego egzemplarza ale wolę wersję zwykłą A ile wyniósł by mnie ten "jaskółczy ogon" i ta "jaskółka"i jak byś mógł to podrzuć linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Jaskółczy ogon w sklepach chyba nie ma, ( mogę Ci selnac uzywke za 10+5wysylka), jaskółka używana 30, nowa 50.Żeby nie było mam pełno części do replk a w szczególności AK. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez sedoro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 A te sprzęty podejdą pod moją cymke bez problemu czy trzeba będzie coś kombinować? Tzn. Ogon jak się trzyma korpusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Wiercisz dwie dziury poziomo względem siebie i przykrecasz ogon. Prostszym rozwiązaniem jest kupno jakiejś chińskiej zabawki z szyna ris i przykręcenie jej do pokrywy komory zamkowej tzw dekla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 A na sprzedaż masz tylko ten ogon czy jaskółkę też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Sam ogon. Ale tak jak mówie taniej Ci i łatwiej będzie kupić taką szyne: Przykręcić lub przynitowac do dekla i będzie coś w stylu berylowskiej.http://allegro.pl/szyna-montazowa-ris-22-mm-montaz-do-lunety-weaver-i3239929780.htmlhttp://allegro.pl/szyna-ris-do-asg-wawa-i3247247543.htmlhttp://allegro.pl/gunfire-pojedyncza-szyna-ris-22-mm-i3251389723.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) No i chyba kupię taką szynę montażową RIS. W przyszłości coś się po majstruje Dzięki za nakierowanie :thumbsup: Edytowane 4 Czerwca 2013 przez InnyParagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Tak przy okazji, kumpel też monotwał szyne do cymki i wyszło coś takiego: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=161373794034747&set=pb.161208727384587.-2207520000.1370376365.&type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Po pierwsze to nie jest "BROŃ" tylko replika.Posłuchaj rady kolegi Sedoro. Sprzedaj ta cymke i kup boyca. Ta replika po roku ci się rozleci. Na drugi raz lepiej poczytać tematy o danym modelu repliki i później kupować. Niż brać w ciemno. :) Pozdro Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Bastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jako ze jest początkującym to CM.028 jest dobrym wyborem, szczególnie że pewnie chciał nową w sklepie kupić. Jak pochodzi na szczelanki to pewnie poogląda repliki od kolegów i wtedy kupi coś porządnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Muszę nabrać doświadczenia dopiero mogę myśleć nad czymś porządniejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jak chcecie coś w temacie ASG to pisać na pw. Siedzę w tym ładnych parę lat. I ogólnie po pierwsze AK do 700 zł sa lipne. Brać M4,M416 albo MP5. Ogólnie najlepiej wydać na dobrą replikę od razu. Bo nie dość że kasa w błoto to nic się nie zwróci. Musisz szukać długo repliki a nie tydzień albo krócej i kupujesz. Odezwij się na PW. Jestem często w sosnowcu więc możemy pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zamówiłem szynę RIS http://gunfire.pl/product-pol-1152194483-Pojedyncza-szyna-RIS-22-mm.html i jak mam ją przymocować do korpusu (metalowego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Najłatwiej zamontować ją do pokrywy komory zamkowej tzw dekla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ale jakimiś klipsami , wkrętami czy śrubami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi