smox Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Bardzo jestem ciekawy jak długo wczytuje się Stalker na mocnych komputerach. Chodzi mi o pierwsze uruchomienie danego dnia. Następne, przynajmniej u mnie są dużo szybsze. Wiem, że różnie to bywa w zależności od moda i miejsca zapisu.Ciekawi mnie najszybsze wasze wczytanie. Sprawdzaliście to? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Może zacznijmy od podania konfigów kompa, dla porównania: Procek: Dual-Core E5800 @ 3.20GHz (2 CPUs), ~3.2GHzKarta: Gigabyte HD 5570 1 GB DDR3Ram: 4 GB DDR3Dysk: Seagate 500 GB Podstawowe wersje Stalkerów uruchamiały mi się dosyć szybko, jak mnie pamięć nie myli to od 30 sekund do 1 minuty się każdy uruchamiał, ale też to zależało od ustawień graficznych [większe = dłużej]. Mody do już inna bajka w SoCu dobrze pamiętam Solę, 3-4 minuty się gra wczytywała, czasami dłużej w zależności jaka mapa jeszcze była inne mody do tak 1-2 minuty. Mody Zaurusa to jak podstawa do 1 minuty. Podstawa CS'a to tak średnio 1-2 minuty z modów pamiętam swój mod Hybrid, do 2-3 na bagnach [największa mapa] a reszta do 1-2 minuty bo mod dosyć dużo zmieniał. Podstawa CoP'a to do 1 minuty, natomiast po dodaniu AF3 to nawet 3-4 minuty [na max ustawieniach] inne mody z dodanym AF3 podobnie, inne mody do 2-3 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Komp: E8400, 8 Gb ram, gforce GTX 260, dyski 2x 256 Gb seagate. Obecnie gram w NLC 6. Pierwsze wczytanie 1m 07s, kolejne 23,5 s. Solanka pierwsze wczytanie 1m 55s - do 2,5m, kolejne 45 - 50 s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Goły stalker cz1 za pierwszym razem koło 9s a potem przy przechodzeniu miedzy mapami koło 2-4s Najdłużej to przy NS koło 35s za pierwszym razem, przy kolejnych 7-9sspecyfikacja pc w odpowiednim dziale.Sporo zależy od ilości przedmiotów w plecaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 W modzie Zakamarki Prawdy, start gry z płytą - 9 sek, a rozpoczęcie nowej gry 13 sek, a wczytanie zapisu 3 sekundy. To na ustawieniu pełnego oświetlenia dynamicznego i maksymalnych jakościach.Myślę, że to dobry czas, choć nie mam zbyt mocnego kompa. Parametry sprzetu są dostępne w profilu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Na HD 7850 2GB 1100/1450i I5 3570K 4.4GHZ w jakieś 15-25 sek na max ustawianiach z AF3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Czasem wczytuje się długo czasem krótko. Zona jest nieprzewidywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Strach pisać. Muszę zrobić restart. Inaczej kiedy zasoby były już pozajmowane a pamięć VR zajęta to na wczytanie save'a mogę czekać i 15 minut. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Адам Хмелевский Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Jeżeli mnie pamięć nie myli to 10 - 30 sekund na max detalach w SoC. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi