Jump to content

Amulet w x-16

Recommended Posts

Zgodnie z poradnikiem powinien być za drzwiami w ostatnim pomieszczeniu. W TŚ był podobno w jak schodzi się w ta dziurę w ostatnim pokoju z boksami, tam też nie ma. Proszę o podpowiedź, gdzie jeszcze może się spawnować ten amulet.

Ale burery są w tej dużej komnacie...sam nie wiem, szukałem w tym ostatnim pomieszczeniu dość dokładnie nawet specjalnie wróciłem się do x-16 by szukać ponownie i po prostu nie ma :ermm:

Ustalmy fakty, czy ten amulet ma stały spawn czy losowy?

Burery są w dużej komnacie @kfiat  trzeba je bardzo szybko wybić by telekinezą nie wtrąciły naszyjnika w tekstury i to jest cały problem. Te chłopaki rzucają wszystkim, naszyjnikiem również.

Na Twoim miejscu powtórzyłbym X-16 i starał się jak najszybciej zabić burery. Można spróbować wyciągnąć je na schody by oddaliły się od drzwi. Ja pamiętam naszyjnik za drzwiami ostatniego pomieszczenia na górze...chyba że miejsce spawnu jest zmienione to co innego.

Powodzenia w poszukiwaniach.

Wydaje mi się, że zabiłem te burery bardzo szubko, większość nawet mnie nie widziała. Dzięki za info, wczytanie sejwa raczej nie wchodzi w grę, nie będzie mi się chciało dla samego amuletu :tongue:  Przeszukam jeszcze raz te podziemia, może się znajdzie.

Tak, ale amulet to część do zakończenia całego kwestu i szkoda rezygnować jeżeli masz pozostałe... :smile: . By to poprawić trzeba tak jak pisała @Nati pojechać całe x-16 jeszcze raz. // Może jednak warto poszukać bo w opisie TŚ 2 Update Final jest coś takiego...

6) Zmieniono zasady pojawiania się kwestowych przedmiotów - teraz są przypadkowe. Każdy znajdzie to czego potrzebuje w swoim indywidualnym miejscu.

Skoro są przypadkowe to może w ogóle nie ma go w x-16? albo jest gdzie indziej w labie? do tej pory poradnik zawsze pokrywał się z grą :tongue: poszukam wcześniejszego sejwa, może nie wszystko stracone.

edit: wcześniejszy sejw 4h grania.....nic odpuszczę sobie ten amulet. Nie gram na bieżąco z poradnikiem, tylko jak czegoś nie wiem to zaglądam i przypadkowo wyczytałem, że ominąłem amulet. Dzięki wszystkim za pomoc.

Edited by kfiat

• 6 months later...

Mały odkop, ale może pomoże to komuś w przyszłości. Ja też nie znalałem amuletu tam, gdzie oba poradniki wskazywały- u mnie był w tunelu, na samym początku, po wyjściu z X16. Wskoczyłem w dziurę, opuściłem lab, odwróciłem się- a on leżał na ziemi kilka kroków ode mnie.

• 8 months later...

Nic z tego. Przechodziłem lab bez zapisu i nic. poprzednio znalazłem amulet po zeskoczeniu przez dziurę z labu, a teraz nic. nie mam pomysłu. proszę o pomoc.

W moim przypadku amulet leżał po prawej stronie, przy cylindrycznym pojemniku, przed wskoczeniem do dziury z pomieszczenia, gdzie leżał Duch. Trzeba dokładnie omiatać grawikarabinem. Pozdrawiam.

• 9 years later...