Maaniek92 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, właśnie pobrałem Solyankę. Zainstalowalem wszystko działa i jest Po Polsku . Tylko mam problem, odrazu po rozpoczęciu gry przypadkowo wbiegłem w anomalię i zginąłem. Gdy probuję wczytać, lub zacząć nową grę wywala mi taki błąd: XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:00E47D15, xrDebug::backend()+165 byte(s) Nie chce mi się co chwile odpalać od nowa grę =]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Przeczytaj uważnie ten wątek a szczególnie post #3 i ostatni: http://www.stalkerteam.pl/Thread-Error-przy-zaczyaniu-nowej-gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaniek92 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ok. Wywaliłem cały folder gamedata. Zrobiłem wszystko od początku i nadal to samo. Już nawet przy zapisywaniu mnie teraz wywaliło, ale bez żadnego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 "Podmiana xrGame.dll w katalogu bin (jest w DZIALE /POBIERALNIA/SPRAWDZONE DODATKI na forum)" - Czy ten krok też wykonałeś i dalej pozostał problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Przede wszystkim spróbuj odczytać loga.Log znajdziesz na dysku C w dokumentach publicznych w katalogu STALKER-SOHC. Na przykład u mnie na windows 7 to C:Użytkownicy / Publiczny / Dokumenty Publiczne / STALKER SHOC / logs.W folderze logs na samej górze znajdziesz plik tekstowy xray_twój nick.Otwierasz ten plik w notatniku zjeżdżasz na sam dół i wszystko poniżej Fatal Error to log twojego błędu.Skopiuj to do postu.Nie zapomnij dodać jaki masz Windows , na jakiej wersji językowej Stalkera grasz i jakie dodatki zainstalowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaniek92 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Zainstalowałem stalkera (Oryginalna gra wersja Polska). Zainstalowałem patcha 1.04 Następnie soliankę, Dopełnienie, Patche spolszczenie i podmieniłem xrGame w folderze bin. Gra działa i jest po Polsku, ale jak zginę i próbuje wczytać lub zacząć nową gre to mi wywala. Ostatni raz który próbowałem grać wywaliło mnie przy zapisie stanu gry. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : _out_of_memory [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 359 [error]Description : [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 6728 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Maniek, ile masz Ram w swoim PC..? Poczytaj sobie trochę o sprawie.....polecam defragmentację dysku, wyczyścić porządnie rejestr, a potem lektura... http://www.stalkerteam.pl/Thread-Zelazny-temat-wydajności-sprzętu-przy-grze-w-STALKER-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaniek92 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Intel Core 2 duo CPU E7300 2,66ghz 2,66ghz 3 GB ram GF 9600 GT Win7 32 bit Właśnie robie Defragmentacje potem jeszcze troszke posprzątam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Pokombinuj zmniejszając ustawienia w grafice - ustawienie na oświetlenie statyczne często działa cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Masz 3gb Ram spróbuj przypisać te 3 gb do exe. znajdziesz szczegóły w poradniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 FATAL ERROR [error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid() [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 167 [error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! stack trace: a co z tym macie jakieś porady... ,,Soljanka,, gdy daje nowa gra leci ładnie do tworzenia nowej gry i do wina loty....za każdym razem.... czy u kumpla czy na drugim kompie mam to samo... Dodam że wszystko jest po kolei instalowane tak jak wcześniej w instrukcji było podane... i NIC ... nie wiem co jest... Nawet kilka godz przed tym nic nie dało dalej jest ten sam błąd...To zew Prypeci śmigam na pełnych wymogach płynnie.... nawet próbowałem zmieniać grafikę i nic ustawienia...czy medal 2010 śmiga płynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Banita opis tego błędu to ...niezgodność z wersją gry lub uszkodzenie zapisów ...brak spójności plików gry..(być może coś się źle pobrało) ...zalecana kompletna deinstalacja..usunięcie wszelkich śladów gry (folderu z zapisami także) ... głębokie skanowanie i czyszczenie rejestru ...powtórna dokładna instalacja gry na patch 1.004 Jeżeli nie pomoże to co napisałem ..pobierz jeszcze raz plik moda z innego źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Takie błędy występowały jak próbowałeś uruchomić moda napisanego na patch 1.0003 na patchu 1.0004.Albo masz uszkodzony folder spawns w gamedacie,moze masz uszkodzonego patcha.Ewentualnie jeszcze raz ściągnąć moda i zainstalować wszystko od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Próbowałem innych patchy inne wersje 8 częściowa 4 częściowa moda wszystko po kolei dobrze zrobione i dalej przy starcie nowej gry wywala z tym logiem... inne mody na tym patchu 1.0004 było pięknie ten nie odpala.... używam tylko jednego patcha 1.0004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jaka wersja podstawki..? ... którą wersje instalujesz ..starsza 19.04 czy Dopa ze spolszcz.10.10 ...czytałeś poradnik instalacji w problemach na górze..? Jeżeli mod wywala przy starcie to błąd instalacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jak na dwóch komputerach jest to samo to ja bym radził sprawdzić który element ci jeszcze został stary.Ewentualnie robisz jakiś błąd w instalacji.Albo grasz na cracku a te czasami też potrafią namieszać.Można jeszcze spróbować usunąć z gamedata folder spawns , nie wiem co z tego wyniknie ale chętnie sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Dopa ze spolszcz.10.10 wywala przy tworzeniu nowej gry za każdym razem Jak na dwóch komputerach jest to samo to ja bym radził sprawdzić który element ci jeszcze został stary.Ewentualnie robisz jakiś błąd w instalacji.Albo grasz na cracku a te czasami też potrafią namieszać.Można jeszcze spróbować usunąć z gamedata folder spawns , nie wiem co z tego wyniknie ale chętnie sie dowiem jescze mnie stac na oryginalną wersje Gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Banita wywalaj wszystko z dysku co ma napisane stalker, czyść komputer a potem jeszcze raz wszystko ściągaj i instaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Kiedyś tak zrobiłem i wcale się już nie odpaliła.... Próbuję na nowo wszystko teraz po kolei.. potem zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaniek92 Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Ok.. Mi pomogła zmiana na oświetlenie statyczne. A szkoda, bo spokojnie mogłem grać na maxymalnych detalach. Dzięki chłopaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi