GalaxyDog Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Witam. Mam kolejny problem techniczny dotyczący Solianki. Przy pierwszym wejściu do X-10 popełniłem błąd i wykonałem kilka questów w tym samym momencie (tj. przy jednym podejściu)czyli zebrałem dokumenty dla Gawra, co zaowocowało spawnem kontrolerów i zebrałem dokumenty Sowy (czego chyba nie powinienem robić, bo nie miałem na nie żadnego questa).Wtedy też zespawnowały się kontrolery i burery. Ale to normalne. Gorzej z tym co zaczęło się dziać zaraz po tym. Gra zaczęła mi paskudnie crashować, parę zapisów w X-10 nie chciało działać.Ale na dokładkę bardzo zwolniło mi wczytywanie poziomów. Gdy wcześniej ładowałem zapis, lub przechodziłem na inną lokacje widziałem tylko komunikaty "wczytywanie zapisanej gry xxx.sav","wczytywanie CFORM", "wczytywanie tekstur", "Solianka: Synchronizacja". Ładowało się to około 30 sekund. Teraz przy prawie każdym ładowaniu widzę dosłownie KAŻDY komunikat: "Serwer: łączenie", "Serwer: wczytywanie", localhosty, "Klient: odradzanie" i mnóstwo innych o których istnieniu nie miałem pojęcia. Gra wczytuje się teraz ok. 2 minut co strasznie wybija mnie z rytmu i zniechęca. W porównaniu z poprzednimi 30 sekundami to jednak ma znaczenie. Napisałem, że "prawie" przy każdym ładowaniu. Otóż niekiedy zdarza się, że załaduje się normalnie - czyli 30 sekund i już jestem w grze, ale zdarza się to bardzo rzadko. Spotkał się ktoś już kiedyś z czymś takim? Jeśli tak to proszę o pomoc. Z góry dziękuję... PS: Czytałem posty na forum i wiem, że Solianka u większości wczytuje się długo, ale skąd u mnie taki nagły spadek wydajności w trakcie wczytywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Przede wszystkim: zostaw zadanie z dokumentami Sowy, jest ono źle zrobione, ponieważ dokładano fabułę wielokrotnie - zobacz ten temat, miałem problem do tego stopnia, iż musiałem wczytywać dość stary save - tracąc kilka dni rozgrywki. Tego plecaka - nie należy opróżniać!. Zacznij grę od momentu gdy nie masz jeszcze zawartości tego plecaka, który skutkuje spawnem mutantów - w moim przypadku to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GalaxyDog Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Serdecznie dziękuję. Pomogło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi