ridick95 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Mam ogromną prośbę , jestem nowy w te klocki i czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak zainstalowaćS.M.R.T.E.R. Pripyat ModBędę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza
kondotier Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Przy każdym modzie, w #1 masz podany sposób instalacji.A wcześniej musisz je pobrać ze strony moda ( radzę zrobić sobie katalog na pobrane mody, a w nim podkatalogi dla każdego pobieranego ), rozpakować do jakiegoś katalogu, ale nie od razu do gry, szczególnie te z instalatorami. Zdarza się że istotna gamedata, jest w innym katalogu gamedata i wtedy mod nie rusza.Poczytaj też w temacie, jak zainstalować kilka modów jednocześnie.http://stalkerteam.pl/topic/418-jak-zainstalowac-kilka-gier-stalker-jednoczesnie/a najlepiej wszystkie tematy z: http://stalkerteam.pl/forum/306-tutoriale-i-poradniki/Nawet jak od razu wszystkiego nie spamiętasz, to będziesz wiedział gdzie czego szukać, w razie potrzeby. 1 Odnośnik do komentarza
ridick95 Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Nie wiem czemu mi nadal nie działa , wypakowałem moda do osobnego folderu , a potem do gamedata i mi nadal nie działa , proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
cichy Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Podaj link do moda bo same wygasłe mam - pobiorę i zainstaluję. Po sprawie opiszę :yes: .ps Kroniki Ridicka oglądałem ze 100 razy :woot: o Pitch Black nie wspomnę... Odnośnik do komentarza
metek58 Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Nie wiem czemu mi nadal nie działa , wypakowałem moda do osobnego folderu , a potem do gamedata i mi nadal nie działa , proszę o pomoc.Napisz, co wykonywałeś podczas instalacji moda. Krok po kroku. Pytam po to, aby wyłapać ewentualne błędy podczas stawiania przez Ciebie moda. Odnośnik do komentarza
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 A masz logo błędu? Znajdziesz go w pliku user, który jest tam, gdzie mod robi Ci zapisy. Adres zapisu znajdziesz w fsgame.ltxNa samiutkim dole tego pliku, powinien być fatal error.Tylko jego podaj, wklejając go do opcji kod. To nad oknem odpowiedzi takie znaczki <>. Odnośnik do komentarza
ridick95 Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Podaj link do moda bo same wygasłe mam - pobiorę i zainstaluję. Po sprawie opiszę :yes: .ps Kroniki Ridicka oglądałem ze 100 razy :woot: o Pitch Black nie wspomnę...http://chomikuj.pl/wirtualny700/S.T.A.L.K.E.R+Trylogia+%28Cie*c5*84+Czarnobyla+*2b+Czyste+Niebo+*2b+Zew+Prypeci+%29+W+dodatku+mod+Zew+Monolitu-Ukryte+*c5*9acie*c5*bcki+i+DUUUU*c5*bbA+PACZKA+MOD*c3*93W/S.T.A.L.K.E.R+Zew+Prypeci/S.T.A.L.K.E.R+Zew+Prypeci+Mody/S.M.R.T.E.R.+Pripyat+Mod,953157588.7z A więc ściągnołem moda z chomika , rozpakowałem do osobnego folderu , potem wleiłem go do game data Odnośnik do komentarza
cichy Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Pobieram już. Odpowiem jak ściągnę. Muszę jeszcze podstawkę postawić - jakieś 1,5 godziny. :thumbsup: Odnośnik do komentarza
ridick95 Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Pobieram już. Odpowiem jak ściągnę. Muszę jeszcze podstawkę postawić - jakieś 1,5 godziny. :thumbsup:Ok, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
cichy Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 1. Rozpakowujesz te archiwum: S.M.R.T.E.R._Pripyat_v0.3_Alpha.7z - w nim masz w środku katalog gamedata.2. Rozpakowujesz Alpha Patch v0.31.rar - w nim też jest gamedata - wycinasz ją i nakładasz na te z pt. 1 ze zgodą na zamianę plików.3. Rozpakowujesz SMRTER_Pripyat_Update_v0.32.rar - z niego wyjmujesz gamedata i nakładasz znów na tę z pt.1 ze zgodą na zamianę plików.4.Rozpakowujesz Smrter Pripyat 03 hotfix.rar - z niego gamedata nakładamy na tę z pt.1 ze zgodą na zamianę plików.5. Jeżeli (a sądzę, że nie) jedziesz na DX9 to na to nakładasz jeszcze z tego archiwum Smrter Pripyat 03 dx9 fix.7z gamedata na tę z pt.1 ze zgodą na zamianę plików.6. Kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol (tu: gamedataconfigstext)7. Zmiana w pliku localization.ltx (znajduje się on tu: gamedataconfigs) do takiej postaci:[string_table]language = polfont_prefix = ;_west ;_centfiles = string_table_toolboxWklejasz tak spreparowaną gamedata do katalogu z grą. Odpaliłem, ale po starcie wczytywania nowej gry od razu mam wywałkę z takim logiem - braki w elementach death_mod zaimplementowanego do moda:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 502[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't open section 'up_gr_a_svd'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report Mod jest bardzo stary - jest wersja 0.41 - ale nie ma działających linków. Proponuję pograć w inny - ten został zarzucony niestety i nie ma gdzie szukać pomocy. Ja zobaczyłem menu i potem "gleba" :sick: . Może ktoś znajdzie rozwiązanie na ten bug :whistling: . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi