kondotier Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Informację, że sobie zrobił inne schowki, Dziadek Zapadło zostawił w schowku przy kominie fabrycznym na Korpusie Pokoju. Trochę gimnastyki umysłowej, aby się tam dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 No tak , ale jest to sucha informacja bez żadnych wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Wejdź na dach tej opuszczonej fabryki, obok bajora z koparką. Po schodach na górę i przez dziurę w dachu, przejść na drugi budynek i tam obok dużego komina, jest taki komin wentylacyjny. To na nim jest ten plecak i tam to, czego szukasz. Powodzenia przy skakaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Plecak obok komina dawno znalazłem , chodzi mi oto ,że na kartce w nim znalezionej jest tylko informacja , że towar jest w innym miejscu bez jakichkolwiek namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Namiar jest, ale na poradnik @cichego, bo trzeba nie lada sprytu i cierpliwości, aby w tym modzie wszystko połapać i mówię to serio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Czekając na polonizację zrobiłem zadania tylko na Korpusie Pokoju.Mój rus to nie mistrzostwo świata ,a nie chciałbym aby mi coś umknęło .Dalej ruszę jak ukaże się spolszczenie.Do poradnika Cichego pewnie przyjdzie zaglądać , nie pierwszy raz zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Od dziada Zapadło przychodzą SMSy nie tylko nas dotyczące. Okrada też innych stalkerów i dopóki nie mamy swojego schowka, to należy je traktować jako jedną z informacji krążących w radio-Zona.Z poradnika można wywnioskować nastepujące.1. Kupowac plecaki i GPsy.2. Robić schowki z badziewiem nic nie wartym + uruchomony GPS.3. Po komunikacie o okradzeniu schowka, sprawdzić na mapie, czy to nie nasz.4. Jeśli nasz, gnamy na lokację kradzieży, szukamy Zapadły.5. Nie zabijamy, lecz gadamy, daje namiary.6. Za trzecim razem jest to namiar na właściwy schowek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Szykuje się niezły galimatias, czyli to co w MOD-ach lubię najbardziej, no i oczywiście klimat - czego jak czuję w tym modzie tego nie zabraknie. Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam.Czy mógłby ktoś podać proces instalacji krok po kroku? Instalowałem wg instrukcji Cichego i niestety dupa blada: (Nie mogłem znaleźć pliku localization.ltx, tak więc coś musiałem zrobić nie tak. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Musisz sprawdzić wersję gry. Nie ma lepszej wersji instalacji jak ta od Cichego. U mnie śmiga jak złoto. Mogę podać krok o kroku, ale będzie to powielanie Cichego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Mam wersję 1.004 (downgrade z 1.006) Chodzi mi tylko o kolejnośćfixa, patchy itd. Może robię coś nie w tej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Czy wpisałeś "no intro "w skrócie gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Tak, jak już pisałem, interesuje mnie kolejność dodawania. Z opisu wynika, że 1-mod, 2-fix, 3-patch 01, 4-patch finalny + pliki ltx, <nointro> i to chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Mogę podesłać Ci link do re-packa i wszystko będzie śmigało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Byłbym wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Na czysty mod nakładamy tylko patch kumulatywny z 25.I.2014. Plus majstrowanie w localization.ltx i kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol. To wszystko . LINK DO PATCHA FINAL: https://disk.yandex.com/public/?hash=V9Nllx9oUyVzPD%2B/ptFRvO1V3998hbFV6n2onfgAteE%3D Pisałem o nim w 39 poście. Nic więcej nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Kopia katalogu rus skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Wszystko napis.l Cichy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Wszystko gites tylko skąd ta kopia katalogu Rus?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bynek212 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Gamedata config text zrób kopie katalogu rus i zmień nazwę na pol . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) MakiNML.jak poczekasz na polonizację, to w niej będą wszystkie potrzebne zmiany. Ty będziesz musiał tylko postawić moda na podstawkę ( podstawka + mod + patch finalny ). A dla wersji z grą po rus, to po postawieniu moda zmieniasz stosowne zapisy w:w fsgame.ltx,$app_data_root$ = true| false| $fs_root$| zapisy$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedataTo pozostaje i do gry z polonizacją. w localization.ltxlanguage = polfont_prefix = ;_cent ;_westDla gry z polonizacją, zostanie usuniety ; (średnik ) przed _cent i kopię katalogu rus na pol w kat. text. Jeśli w fsgame pierwszą linie zmienisz na taką jak podałem, to w katalogu głównym moda, utworzony zostanie katalog zapisy, a w nim katalogi z zapisami gry, katalog ze screenami i co najwazniejsze, katalog z logami. Tych ostatnich, w razie problemów, nie bedziesz musiał szukać gdzieś tam.Jak zostawisz linię nie zmienioną, to ww. katalogów szukasz w zależności od Windowsa jaki masz., w różnych miejscach. Wszystko to jest opisane już na forum, trzeba tylko poszukać szukajką. Edytowane 22 Marca 2014 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakiNML Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Niestety sekundkę-dwie,po kliknięciu skrótu,gra wraca do pulpitu:( Widać tylko czarny ekran,no nic spróbuję jeszcze raz:)Dziękuję serdecznie za porady kolegom stalkerom. Hmm,niezbadane są ścieżki w Zonie:) Poszło:):)Panowie oby dobrzy ludzie pieśni o Was śpiewali:)Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jesteś tu nowy, więc Cię informuję, że jeśli ktoś Ci się przysłużył, to dziękujesz mu klikająć w zieloną strzałkę. Ich ilość w ciągu doby jest ograniczona.A jeśli ktoś gra Ci na nosie, to traktujesz go czerwoną strzałką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Mam pytanie związane z tym modem. Jest jedna broń, którą chcę odremontować u Sidora, rusza dialog, ale nie następuje naprawa, nie pojawia się jak przy innych naprawach "Napraw broń z trzeciego slotu" i nie można jej naprawić. Czy jest plik, co wskazuje lub ma listę broni do naprawy? Może trzeba dodać tą broń do listy napraw. To jest dodana broń z emblematem sierpa i młota, może twórca moda coś przeoczył. Kto kumaty wie, który plik odpowiada za przedmioty dawane do naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytko_007 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam. Kiedy można spodziewać się spolszczenia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi