malakas Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Nazwa: Время Перемен 2.0 Autor spolszczenia: Autor: Aleks (aleksn09) Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Data premiery: 01.09.2013r. Opis: Spoiler Celem modyfikacji było przywrócenie pewnych fragmentów starej fabuły i dodawanie nowych lokacji, związanych z fabułą i nie tylko. Inne cele to także poprawa oryginalnego CN, a mianowicie wprowadzenie zmian, które uczynią grę bardziej interesującą. Dodano w drugiej wersji... Spoiler Dodano broń: WA2000, РГ-6 spec, M79 spec, Marauder1010, FS2000, FN FAL, granat termiczny, miny. Dodano broń białą: Nóż łowcy, Тasak, Nóż ze smokiem, Wojskowy bagnet-nóż Buck m 9 MB, Bojowy nóż "szejtan", Dodano lokacje: Kryjówka czarnego kopacza, Generatory Zmiany w AI NPC: - ranni stalkerzy proszą o pomoc podobnie jak w SoC. (DEXXX) - stalkerzy obszukują trupy. - stalkerzy biją wrogów , jeżeli ci podejdą do nich za blisko. (Bak) Zmienione tekstury na wyraźniejsze i lepszej jakości. Wszystkie schowki wypełnione są od początku gry, znaleziony schowek będzie pełny nawet jeśli niema jeszcze wskaźnika na mapie. Zmienione tekstury pogody. Dodano nowe grupowanie: Anomalni. Przywrócony sen, głód, wypadanie części mutantów. Poprawiony wylot z Phoenixem. Dodane nowe modele NPC i zombi. Usunięta duża część mutantów. Dodana nowa anomalia z CoP pod nazwą Par i dwie dynamiczne anomalie: Tesla, kwasowa kula. Dodane nowe mutanty: Ogromny pseudogigant, szczury, pseudociało ?...(псевдоплоть.) Uzupełnione unikatowe cechy mutantów (Burer wybija broń, psi-pies zakłóca strzelanie itd.) Nowe modele dla pojazdów. Dodano dwa modele dla zestawów naprawczych..broń i pancerze. Fleszki znane z CS można będzie oddawać dowolnemu mechanikowi. Zmieniono model Szramy teraz GG będzie ubrany w brązowy płaszcz, który będzie się pojawiał w plecaku w miejsce kurtki nowicjusza. Dodany toast z Zimnym przy pierwszym spotkaniu. Skorygowano błąd polegający na braku drucianej i maskującej siatki...błąd niektórych modeli kart graficznych ATI (© MacroN). Dodana możliwość kupowania pustych plecaków i robienia własnych schowków (© IG-2007, kstn). Dodana możliwość wyłączenia przymusowego ukrycia broni w bazach. Skorygowany wzrok NPC, już nie będą doskonale widzieć w ciemności, a także przez szuwary albo krzaki. Wprowadzony system « rzadkich towarów ». Poprawiona przejrzystość inwentarza. Poprawiony sprzątacz trupów, dodatkowo trupy mutantów i stalkerów będą pojawiać się tylko w określonej odległości od gracza. Przeniesiona część shaderów z CoP z własnymi poprawkami. Dodany nowy ekran ładowania, a fotki z lokacji widoczne w menu gry zmieniono na bardziej atmosferyczne. Skorygowano błąd z niewidocznymi promieniami słonecznymi...błąd niektórych modeli kart graficznych ATI (© Sky4CE). Dodane namakanie powierzchni (fakt nie jest to DX10, ale wygląda super!!!). Przywrócone cztery typy zadań cyklicznych w stylu SoC: - Znaleźć artefakt, - Znaleźć wzór tkanek mutanta, - Oczyścić legowisko mutantów, Dodane dwa typy nowych cyklicznych zadań pobocznych: - Dostarczyć paczkę żywności, - Dostarczyć zapasy sojuszniczemu oddziałowi, Zrobiono rebalans wszystkich schowków na wszystkich mapach, stały się o wiele bardziej pożyteczne. Dodane kapsuły aktywacji anomalii. Dodano opcjonalną możliwość wznawiania gry naciśnięciem dowolnego klawisza po załadowaniu zapisu albo nowej lokacji podobnie jak w CoP. Dodano sposób wykorzystania żywności i medykamentów podobnie jak w CoP. Przezroczysta woda na r1, fiks oświetlenia krzewów i drzew na r1 z SoC. Poprawiono znane błędy...kolizja ciał, naprawa wylotu "can't find rank", znikanie broni na schodach i w pojazdach. Uzupełnione automatyczne przyjmowanie medykamentów w pancerzu SSP- 99 m « Wega » (© $T@RT$). Ambient podobny jak w SoC, radio w megafonie Powinności również z SoC. Z trupów można zdejmować część ich gotówki. ( Babuin 119) Dodano w pierwszej wersji... Spoiler Nowy efekt emisji. Nowa broń: М82 Баррет, M1000, АК-74 taktyczny, АК-74, АК-74у , СВД , ТТ33, АК-47,АК-108, СВД-С , М79, Сайга, РПК, ПЗРК, Aug, АПС, СВ-98, Vintorez, ОЦ-14 Гроза, Wal, MP5A2, FN (M249), CheyTac Intervention M200. Dodano transport. Dodano pancerze. Częściowo zmienione tekstury: broni, drzew, ognisk, nieba Nowe ugrupowania: Świadomość, Łowcy. Przywrócono wycięte mutanty: Połamaniec, Kot, Burer, Zombi, Chimera Dodane lokacje: Mroczny Parów, Bar 100 Radów, Dzicz, X-18, X-16, X-8, Radar, Prypeć, Podziemia Prypeci, Schronienie Kartografa (Аutor: Pihan13) Nowe kwesty i druga linia fabularna. Nowe artefakty: Mika, Śluz, Śluzowiec, Sprężyna, Błona, Kropla, Koci łeb, Symbiont, Jeżozwierz, Serce zony Efekty pogodowe: mgła. Nowi NPC: Аzot, Zwierzoboj, Barman, Wilczarz, Informator. Oryginalne nazewnictwo broni. Zmienione menu i udźwiękowienie dla menu. Dodano dokumenty i nowa żywność. I wiele drobnostek które na pewno Wam się spodobają. Screeny: Spoiler Screeny moda z adaptacją SWTC: Spoiler Wideo: Spoiler Linki do pobrania: Spoiler Mod: Yandex (archiwum): [KLIK] Yandex (instalator): [KLIK] Torrent: [KLIK] Fix'y: Fix #1: Yandex: [KLIK] Fix #2: Yandex: [KLIK] Fix #3: Yandex: [KLIK] Adaptacja SWTC: Adaptacja SWTC: Yandex: [KLIK] Optymalizowane tekstury dla adaptacji: Yandex: [KLIK] Źródło: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Ładnie ten mod wygląda, oto prezentujący go filmik: http://www.youtube.com/watch?v=CuuauwHtVMg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Coś warty ten mod, wygląda obiecująco :) Czy nasi tłumaczę są zainteresowani tym modem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Jestem zainteresowany, ale jest tyle nowych modów.... Zainstalowałem go i muszę przyznać, że mod jest interesujący. Na Wysypisku są całkiem nowe podziemia, dodano nowe zadania, nowe bronie no i ten tasak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadosz31 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Czy ktoś podjął się tłumaczeniu tego moda? Napotkałem się z opcjami dialogowymi typu:rt_actor_seek_new_jobmar_djin_captive_others_works_0Zastanawia mnie czy to wynika ze złej instalacji moda lub źle edytowanych plików.Byłbym wdzięczny za pomoc. Zaznaczam, że przeszukałem już różne fora i nie znalazłem rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 JAk go zainstalować? Wrzucić gamedata do folderu z grą, zmienić w fsgame, czy coś jeszcze? Po takiej kombinacji dzwięk jest PL, za to wszystkie dialogi(menu w PL) to wyświetlane są krzaki i zaraz po obudzeniu się i pierwszej rozmowie wywala od razu do pulpitu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Zapodaj loga i będziemy działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Junx powiem szczerze że "dałem ciała", wywaliło mnie i nie zrobiłem screena, ale gra już "idzie", wystarczyło wrzucić do dokumentów na "C" pliku user i jak na razie działa.Problemem są teraz tylko "krzaki", audio jak pisałem wyżej jest PL, menu także, lecz już wszystkie dialogi, podpisy w grze to "krzaczki". Edytowane 24 Marca 2014 przez andrzej75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 A jak się robi aby mieć "normalny" rosyjski? Tak wiem było nie raz, ale zapomnieć się można :P Do rzeczy... Aby mieć rosyjskie napisy należy SKOPIOWAĆ z Rus do Pol BĄDŹ ODWROTNIE i powinny być normalne litery, ale głowy nie daje bo dawno tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Tak kombinowałem, ale to w pliku localization w folderze gamedata(jesli mnie pamiec nie myli), a tutaj nie mogę go namierzyć :( Tu jest w gamedata folder TXT, lecz kopia "rus" z przemianowaniem na "pol" nie zdaje egzaminu. Edytowane 24 Marca 2014 przez andrzej75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Plik wypakuj z plików gry tam na pewno jest :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Heh niby oczywiste, a jednak jak to mówią pod latarnią najciemniej :)Skopiowałem plik localization z innego moda i śmiga :)Wiem że to wybrzydzanie, nie wiesz cy jest sposób by zadania, dialogi z podstawowej wersji gry wyświetlane były w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Tak i nie. Tak, trzeba porównać pliki z podstawki i moda i zamienić podstawowe zadania.Nie, za dużo zachodu, ale jeśli jesteś już wyjadaczem CN to nie będzie problemów z podstawowymi zadaniami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Dzięki, starym wyjadaczem nie jestem, ale pamiętam jeszcze sporo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojarstalker876 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Grałem trochę w tego moda. Muszę przyznać że ten mod wypadł doskonale. Daję 10/10. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi