arek1972 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Występuje taki błąd proszę o pomocerror]Expression : fatal error[error]Function : CRender::texture_load[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp[error]Line : 295[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't find texture 'psevdo_s.t.a.l.k.e.r_modammo5_45_ammo' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Błąd brakującej tekstury - prawdopodobnie niepełna instalacja moda. Zgodnie ze ścieżką loga, znajdź folder: psevdo_s.t.a.l.k.e.r_modammo , następnie znajdź dowolną teksturę amunicji - skopiuj ją i nazwij 5_45_ammo (rozszerzenie .dds) tak nazwaną teksturę umieść w folderze j/w. Ułatwię Ci zadanie, pobierz te pliki: Znajdziesz tam brakujący plik 5_45_ammo.dds [gamedatatexturesPSEVDO_STALKER_MODammo]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1972 Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Dzieki .Zauwarzylem ze u mnie nie ma nawet folderu psevo_stalkker_mod. Dzieki .Zauwarzylem ze u mnie nie ma nawet folderu psevo_stalkker_mod.Czy mam skopiowac cala gamedate od Ciebie do moda? Dzieki .Zauwarzylem ze u mnie nie ma nawet folderu psevo_stalkker_mod. Czy mam skopiowac cala gamedate od Ciebie do moda?Skopiowalem Twoje pliki i dalej pokazuje sie ten sam blad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Skoro masz takie błędy - to musisz zainstalować moda jeszcze raz zgodnie z tą instrukcją: link.Drobna sugestia:Nie wiem dlaczego cytujesz sam siebie w tym samym poście? - opcji cytuj używaj do podawania krótkich lecz istotnych fragmentów wypowiedzi, do której odnosisz się w swoim komentarzu. Nie cytuj sam siebie w tym samym poście, bo niczemu to nie służy.Co do plików które podałem to - zgodnie z tym co pisałem, kopiujesz plik 5_45_ammo.dds - który znajdziesz w spakowanym archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1972 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 zainstalowalem na nowo i teraz dziala ale pojawil sie problem z zapisaniem gry.Nie wczytuje moich zapisow. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Podaj loga błędu dla ustalenia źródła problemu. Próbujesz wczytać save zapisany na poprzednio zainstalowanym modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1972 Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ... of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil Wyskakuje taki błąd, przed wgraniem na nowo moda wyczyściłem wszystkie zapisy gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 W jakiej wersji była gra gdy instalowałeś moda? Pytam ponieważ wiele podobnych błędów powoduje niewłaściwy względem konstrukcji moda - patch na który jest nakładana finalna postać plików. Aby potwierdzić to o czym mówię, sprawdź te tematy: link1, link2, link3. nie musi być tak w twoim przypadku, ale chciałbym wykluczyć tą opcję. Edit:niechcący wprowadziłem Cię w błąd w poście nr. 4 - dopiero teraz zwróciłem na to uwagę, w tym temacie jest uaktualniona wersja instalacji: link. Zapytam jeszcze czy jest to ostateczna wersja? Nie grałem w tego moda, więc nie wiem czym różnią się TŚ2 i TŚ2 Update Final?, ale jedna informacja jest jasna:Gra w TS2 bez Update TT2 Final + Fix jest stanowczo niezalecana !Krok 1 to całkowita dzeinstalacja stalkera, jeśli twój patch będzie właściwy - pozostaje poczekać na odpowiedzi innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1972 Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Podstawkę mam exstra klasyka orginalnie 1.0006 zdegradowane do 1.0004 patchem orginalnej płyty dołączonej do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Pierwsza sprawa to degradacja podstawki...opis wykonania tutaj...http://stalkerteam.pl/topic/1972-degradacja-patcha-1006-na-1004/...sposób nr 2 od @Kobal zawsze się sprawdzał. Druga sprawa to mody...TS2 i TS 2 Updata Final to dwa różne mody nie należy ich mieszać... trochę inne pliki, inne spolszczenie, inny sposób instalacji.Zapisy TS2 nie będą działać poprawnie na TS2 Updata Final. Jeżeli instalujemy/gramy dany mod piszemy w dziale odpowiednim dla każdego moda. (właśnie dlatego na forum są dwa niezależne działy)..a to dlatego, że każdy z nich może mieć inne błędy i poprawki które te błędy usuną. // Jeżeli przygotowałeś odpowiednio podstawkę dla moda i wypełniłeś wszystkie punkty opisu instalacji..mod będzie się uruchamiał poprawnie. Wszystkie błędy po starcie nowej gry modów w wersji PL są związane z błędną instalacją moda lub brakami w plikach. Braki w plikach to...źle rozpakowane/pobrane archiwum, antywirus który może zrobić nam psikus i usunąć jakiś pliczek... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi