Junx Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Tutek "rozpoczyna się" po ściągnięciu modów w/w, więc o ściąganiu modów pisać nie będę :P Ważne: 1. Podczas łączenia mod HARDWARMOD - v3.2 Full był już spolszczony. 2. Konfigi nie były edytowane, jeżeli ktoś ma chęci na "głębsze" łączenie to może się pobawić.3. Mody można połączyć w DOWOLNYM momencie gry, nowa gra nie jest wymagana. ------------------------------------------------------------------ HWM 3.2 Full + MYSTERY 2.0 - Kopiujemy pliki z folderu "bin" do swojego "bin-a", oczywiście kopia zapasowa obowiązkowa. - Całe foldery do kopiowania i zamiany:* levels* meshes* sounds [bez folderu WEAPONS] - Tekstury, bez folderów co są poniżej:* dinamic_hud* ui* wpn Po tych zabiegach gra powinna działać poprawnie i można usiąść jak ja poniżej :) Good Hunting! Stalker. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dzięki @Junx, zaraz poprawię u siebie zgodnie z Twoim tutkiem. Mam pytanie - co z plikiem user.ltx? Zmieniłem go i teraz nie wiem czy może zostać, czy zmienić na oryginalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Plik user.ltx nie zmieniałem bo mam już edytowany pod Siebie. Jak chcesz możesz sprawdzić jak Ci będzie lepiej gra "wyglądać" :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Po połączeniu modów mam taki błąd:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CResourceManager::_GetBlender[error]File : E:priquelsourcesengineLayersxrRenderResourceManager.cpp[error]Line : 60[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Shader 'modelsmodel_pn' not found in library.Proszę o wytłumaczenie tego błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Mam ten sam błąd jak u jurka48 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Są dwie opcje: 1. Łączyliście odwrotnie niż trzeba2. Konfigi ruszaliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Coś musieliście zrobić nie tak. Połączyłem oba mody, nie mam w ogóle obiektu o nazwie model_pn, a mod śmiga.Zresztą nie ma takiego pliku ani w Hardwarmod, ani w Mystery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Junks.Mody łączyłem wg instrukcji zachowując kolejność,konfigi nie ruszałem.Po rozpakowaniu moda misery wersja angielska folder bin wkleiłem do Hardwardmod-v.3.2 full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 @jurek48: MIsery czy MYstery dałeś do HMW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Misery 2.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Pomyliliście mody Panowie :P Ma być MYSTERY 2.0 a nie MISERY 2.0 :D Link do MYSTERY :)http://stalkerteam.pl/topic/4483-mystery/ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk38832 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Połączyłem zgodnie z instrukcją Junxa i wszystko pięknie śmiga.A najlepiej podobają mi się dzwięki i odgłosy, no i mapa jest fajnie opisana Teraz cieszę sie nowymi teksturami i nie tylko. @Junx dzięki za instrukcje obsługi torentów, ciągło 550 kb/s.,przy mojej prędkości to niezły wynik. Spoko, służę pomocąJunx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 MYSTERY nie MISERY i wszystko jasne,mój błąd dzięki Junx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesstrel Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Wiem, że temat trochę stary a ja jestem nowy na forum ale mam problem z połączeniem tych modów. Może mi ktoś ŁOPATOLIGICZNIE wytłumaczyc co z czego i do czego przerzucić? Bo jak próbowałem sam to mam kartonowe drzewa i menu gry obu modów nakładają się na siebie. Mam kawałek menu z MYSTERY i kawałek ze HARDWARa. Proszę o wyrozumiałość nigdy nie bawiłem się w taki rzeczy ... jeśli ktokolwiek w ogóle odpowie po takim czasie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Kesstrel-jeśli podejdziesz na spokojnie i bez pośpiechu powinno być OK . Mam nadzieję , że chociaż trochę pomogłem . Do folderu "bin" podstawki (gry) kopiujesz pliki z katalogu "bin" , który pobrałeś razem z MODem MYSTERY 2.0 , ze zgodą na zamianę plków (na wszelki wypadek zrób kopię bin gry) .Otwierasz foldery "gamedata" HWM i MYSTERY. Kopiujesz te foldery , które są podane w pierwszym poście , ze zgodą na zamianę pamiętając, aby czegoś nie pominąć i o tym że, kopiujemy z MYSTERY do HWM . Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez gawron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 @ Kesstrel: Z czy jest problem dokładnie? Jaśniej chyba nie umiem wyjaśnić niż powyższy sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesstrel Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) No tylko że ja w swoim MYSTERY nie mam tego folderu bin ;/ Nie wiem czemu pobrałem go z moddb http://www.moddb.com/mods/mystery link z narod.ru Pobieram go jeszcze raz i zobacze w tedy Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Kesstrel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 @Kesstrel pod linkiem , który podałeś jest wersja 1.0 . Zerknij do 11 posta tego tematu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesstrel Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Aha ok sprawdze ;) @gawron nie mogę pobrać z tego linka: https://disk.yandex.com/public/?hash=/3gmc/5HRU0Z5KDWXuELVyyASRxpPZY/CwrB6HjBANs%3D&locale=ru torrent też nie działa Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Kesstrel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 @Kesstrel -link do strony z ,której możesz pobrać MYSTERY 2.0 . Nawiasem mówiąc ciężko znaleźć działający link do tego MODa .http://zona-stalkera.ru/load/mody/mody_na_chistoe_nebo/clear_sky_mystery_v2_0/2-1-0-862 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesstrel Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 @gawron- Wielkie dzięki działa i się pobiera. Jak się pobierze to zastosuję się do twojego postu (# 15) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi