Yurek Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Nie jestem pewien, czy temat ten powinien być w problemach, ale postanowiłem go tu wrzucić z uwagi na brak polskiego opisu w okienku opisu ekwipunku (są tam tylko jakieś "krzaczki" - nawet nie cyrylica, z którą bym sobie poradził, bo rosyjski jeszcze w podstawówce miałem ), więc padło na dział problemy techniczne. Otóż problem dotyczy tajemniczych części dwóch potworów, które znalazłem przy nich po ich uprzednim ubiciu : 1. Zombi Babka - ubiłem w kilku różnych lokacjach i znalazłem przy niej coś (przypomina białego goździka (taką przyprawę) z czerwonymi akcentami). Opisu brak, cena w handlu bez rewelacji, żaden ze zleceniodawców na części potworów nie daje na to zlecenia, więc o co z tym chodzi ? Ciekawe, że znalazłem tylko jedną sztukę tego czegoś i trzymam w schowku, bo nie wiem czy aby się nie przyda. 2. Bibliotekarz - Ci co grali w Metro 2033 doskonale wiedzą o co chodzi. W Soliance potwór ten jest nieco "skopany" - mało zwinny, zero skoczności, szybkość przeciętna i tylko jego wytrzymałość oraz zadawane przez niego obrażenia są GIGANTYCZNE. Walka z nim twarzą w twarz nie ma sensu - najlepiej wskoczyć na cokolwiek (może być nawet zwykła barierka od mostku) i już można bezkarnie do niego pruć. Należy się liczyć z ogromną stratą amunicji, ale przy życiu nie można go zostawić, bo stanowi śmiertelne zagrożenie. Na razie spotkałem go dwa razy (pierwszy spawn po wyłączeniu Mózgozwęglacza obok wyłącznika - wiać co sił w nogach ; drugi spawn na Bagnach po wzięciu kwestu od Diakona - przy drewnianym mostku). Do jego zwalczania wskazane użycie karabinu maszynowego PKM . Shotgun też da radę, ale zużyłem około 100 śrutów, 20 brenek i 20 strzałek, przy PKM schodzi "tylko" do dwóch magazynków po 100 naboi (zależy od celności strzelającego i dystansu walki ) Po jego zabiciu można na nim znależć tajemniczą część wyglądającą jak kość ("krzaczki" zamiast opisu), która waży chyba z 5 kilo i w handlu jest bardzo wartościowa. Mam dwie takie pamiątki i nie wiem co z nimi począć - sytuacja jak w opisie numer 1 powyżej. Czy możemy liczyć na jakiś upgrade spolszczenia ? Czy komuś przydały się te części do czegoś innego niż handelek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Bibliotekarz i zombi Babka zostały dodane dopiero w tej dopie ,a tego jak myśle jeszcze nikt tu nie skonczył.Więc nie wiadomo do czego mogą sie te fanty przydać.Do czego są potrzebne zapewne wyjaśni sie jak zwykle przy następnym dopełnieniu lub pełnej zintegrowanej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Racja kobal, nigdy nie spotkałem tych mutantów, grałem w wersje wcześniejsze i 19.04 i wiele innych modów - te mutanty są póki co nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Udało mi się "zangielszczyć" opisy tajemniczych części mutantów. http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Do pobrania dla chętnych pod linkiem: http://rapidshare.com/files/429849173/t__umaczenie_nowych_czae___ci_potwor__w.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 To trzeba 'spolszczyć' a do tego potrzebny jest screen oryginalnej nazwy lub opisu 'części zamiennej'. Zangielszczenie nie załatwia sprawy, a raczej zaciemnia, bo opis i tak nie jest po polsku, a nie wiadomo czego szukać w oryginalnych plikach Soljanki. Części z nowych potworów będą miały zastosowanie w kolejnej odsłonie Soljanki, czyli po wydaniu kolejnej dopy. Lepiej ich nie sprzedawać, nawet jeśli cena jest wysoka. Na razie pewne wątki są w zawieszeniu i nie ma dalszego ciągu przekształceń dla tych 'części'. Z tego co wiem, część z żeńskiego zombie nazywa się "fragment zmutowanego mostka" i w kolejnej dopie będzie materiałem wyjściowym do artefaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Post ze screenami z opisami części potworów po rosyjsku przeniesiony do działu POBIERALNIA/Narodnaja Solianka/Błędy w polonizacji. W najnowszej polonizacji (13.11.10) tajemnicze części potworów są już spolszczone dzięki trurl3 http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Mogę tylko dodać, że te 'tajemnicze części' w tej dopie nie maja 'dalszego ciągu" - ich właściwe wykorzystanie będzie możliwe dopiero w następnym dopełnieniu. Chociaż już teraz maja dobrą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi