Junx Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Mam taki problem, że podczas handlowania z NPC oraz przeszukiwania zwłok nie "chowa" mi się mapka i jest na pierwszym planie a powinna być na drugim, czy ktoś zna tego przyczynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Do jakiej wersji stalkera robisz modyfikację? Mapy nie miałem potrzeby modyfikować, ale wydaje mi się że plikiem/plikami za nią odpowiedzialnym jest zone_map.xml oraz zone_map_16.xml (dla monitorów panoramicznych). Trzeba by sprawdzić oryginalne pliki z wersją zmodyfikowaną. Podaj zawartość plików - oryginału i wersji zmodyfikowanej, może uda się coś ustalić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Do CS, patch 1.5.10. Ów pliki sprawdzałem, zamieniałem i podmieniałem, ale bez rezultatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Wgrywałeś jakieś mody na zmianę HUD'a? Przy okazji - podeślij mi skrypty z moda, zobaczę co ciekawego zawierają w kontekście problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Owszem zmieniłem część huda na nowe ikony ale wcześniej było ok. O jakie konkretne skrypty Ci chodzi? Bo na razie to jest OGSM z dodatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 W takim razie pomińmy wątek skryptów. Miałem nadzieję, że wgrałeś jakiś mod na HUD, który jednocześnie zawiera skrypty - i właśnie te skrypty chciałem sprawdzić pod kątem informacji o minimapie. Edytowałeś minimapę, może źle zapisałeś kanał alpha i brakuje przezroczystości? Najlepiej będzie przeanalizować ostatnio dodane pliki do twojego moda, innej rady niestety nie mogę dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 To jest jakiś skrypt skopany bo coś się mogło "zablokować", więc za dużo by było z tym zabawy. Chyba zajmę się produkcją Spowiednika Zony pod CoP'a bo tam będę miał większe pole do popisu i dużo ficzerów będzie dostępnych, których nie mogłem dodać do CS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Ale będzie też sporo pracy przy przenoszeniu plików pod CoP. Swoją drogą - Zew Prypeci jest znacznie stabilniejszy niż C-Sky, którego starałem się unikać w kwestii modowania. Dobrze jakbyś robił przenoszenie etapami - sprawdzając efekt, wówczas szybko wyłapiesz pewne błędy - jak chociażby ten z minimapą, co do której nie mam pomysłu na naprawę prawidłowego jej wyświetlania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Nie będę przenosić plików z CS do CoP bo to za dużo roboty i szkoda zachodu, dziś ściągnę moda na freeplay i sprawdzę go, jeśli się uda to coś będę działać z zadaniami oraz być może fabułę zmienię, ale zobaczę jak to wyjdzie czy czas mi na to pozwoli. PS. Temat zamykam bo off-topic powoli wychodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi