Liosza Barnaba Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam mam pytanie, czy powiedziałby mi ktoś, tylko krok po kroku jak napisać dialog, żeby dołączyć do którejś z frakcji:-Wolność dla Lokiego-Stalkerzy dla Brody-Powinność dla Szulgi-Naukowcy dla Hermana-Bandyci dla Waleta-Wojskowi dla Kowalskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Tworząc dialog nie osiągniesz zmiany frakcji, możesz jedynie aktywować skrypt, który umożliwi zmianę frakcji. Problem w tym, że nie spotkałem się z modem do CoP umożliwiającym zmianę ugrupowania (brak odpowiedniego skryptu), który jednocześnie nie ingerowałby w fabułę w znaczącym stopniu. Nawet jeśli zmienisz frakcję - to przy założeniu braku modyfikacji samej linii fabularnej gry - postać (Loki, Broda, Szulga, etc.) nie będzie oferować więcej dialogów, ponad te z oryginalnej wersji. Aby zmiana frakcji miała sens, musiałbyś stworzyć zadania oferowane po przyłączeniu do ugrupowania, a to z kolei stanowi ingerencję w dość znaczącym stopniu w fabułę, chyba że masz na myśli freeplay po ukończeniu głównej linii questów? Znam mod tylko pod Shoc na zmianę frakcji - "Faction Change And Reset" , ale nie liczyłbym na kompatybilność skryptu z CoP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liosza Barnaba Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Tworząc dialog nie osiągniesz zmiany frakcji, możesz jedynie aktywować skrypt, który umożliwi zmianę frakcji. Problem w tym, że nie spotkałem się z modem do CoP umożliwiającym zmianę ugrupowania (brak odpowiedniego skryptu), który jednocześnie nie ingerowałby w fabułę w znaczącym stopniu. Nawet jeśli zmienisz frakcję - to przy założeniu braku modyfikacji samej linii fabularnej gry - postać (Loki, Broda, Szulga, etc.) nie będzie oferować więcej dialogów, ponad te z oryginalnej wersji. Aby zmiana frakcji miała sens, musiałbyś stworzyć zadania oferowane po przyłączeniu do ugrupowania, a to z kolei stanowi ingerencję w dość znaczącym stopniu w fabułę, chyba że masz na myśli freeplay po ukończeniu głównej linii questów? Znam mod tylko pod Shoc na zmianę frakcji - "Faction Change And Reset" , ale nie liczyłbym na kompatybilność skryptu z CoP.Dzięki stary, pomogłeś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi